The New York Times'a göre Walmart, üyelik paketi Walmart+'a yeni bir hizmet eklemek istiyor ve şirketin bu kapsamda dijital yayın platformu oluşturmakla ilgilendiği belirtiliyor. Kaynaklar, Walmart'ın Paramount, Disney ve Comcast gibi büyük medya şirketleriyle görüşmeler yaptığını söylüyor. 

Walmart'ın en manâlı rakiplerinden biri Amazon. Ülkemizde de Prime hizmet sunan Amazon'un aynı zamanda Prime Video adlı bir dijital yayınlama platformu mevcut. Walmart'ın bu hamlesiyle, bilhassa Amazon ile olarak rekabetinde daha artı laf sahibi edinmek istediğini anlıyoruz. 

Walmart, sahiden son yıllarda ziyafet sektörüne dahil yapabilmek için bir takım hamleler gerçekleştirdi. Vudu'yu 2010'da ayrıntılarıyla satın aldı, arkasında bu hizmeti 2020'de Fandango'ya sattı. Walmart, Vudu'yu 10 yıl baştan başa boşuna elinde tuttu, zira hizmetle ilişkili herhangi bir şey yapmadı. Kimi süre Walmart'ın kendi platformu üstünde çalıştığı söylentileri etrafta dolaştı, oysa bununla ilgili bir izah etme yapılmadı. Süre içinde Redbox ve öteki yayınlama şirketleriyle anlaşmalar da yaptı. Walmart, interaktif bir video şirketi olan Eko'ya da yatırım yapmıştı.

Walmart, yıllık 98 dolarlık bir üyelik sistemi sunuyor. Eğer dijital yayın platformu hayata geçirilirse, platformun bu üyelik sistemine dahil edileceği belirtiliyor. 

Walmart'ın öteki akıntı hizmetleriyle rekabet etmek yerine kullanıcıların bunlara abone olmasına yardımcı olan bir hizmete yönelebileceği de söylentiler arasında. Oysa şirketten konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/08/10/walmart-kendi-dijital-yayin-platformunu-olusturmak-istiyor