HBO Max platformunun 2022 yılında en hareketli dönemlerini yaşayacağı düşünülüyor. Ortaya meydana çıkan yeni açıklamalara tarafından Warner Bros şirketinin hedefinde 2022 yılı için 10’un üstünde HBO Max özel içeriği yerine getirmek yer alıyor. bununla birlikte şirket 2021 yılı içerisinde birçok büyük yapımı HBO Max’e duyurdu.

Yayınlanan ve yayınlayacağı büyük içerikler aralarında The Matrix 4, The Suicide Squad, Mortal Kombat ve Godzilla vs Kong yer alıyor. Bu filmlerin dıştan daha 15’in üzerinde film HBO Max‘te yer alacak. Şirketten gelen bir diğer açıklamalara tarafından bu stratejinin akıbeti konusunda değişik ayrıntı sunuldu.

HBO Max reklam destekli ateknobonelik paketini duyurdu

Şirket yöneticilerine ileriye dönük sürüm stratejisi soruldu

AT&T‘nin bu haftaki ikinci çeyrek kazanç çağrısı sırasında şirket yöneticilerine pandemi sürüm modelinin bilhassa de tiyatrolarla ilgili olarak daha kalıcı ve ileriye dönük sürüm stratejisini nasıl şekillendireceği soruldu. Godzilla vs Kong‘un 463 milyon dolarlık gelire ulaşan başarısından bahseden WarnerMedia CEO’su Jason Kilar, “Sinema filmi formatı elbette manâlı olmakla birlikte şirket tüketicilerin verdiği tepki konusunda daha iyi hissediyor.” dedi.

Warner Bros, HBO Max için en az 10 filmin yapımcılığını üstlenecek

Kilar, Warner Bros.‘un yayınladığı gün HBO Max‘te gösterime girecek 10 filmin yapımcılığını üsteleneceğini de belirtti. Bu 10 yapımın hangi başlıkları içereceği hemen şimdi emin olmasa da karar pandeminin WarnerMedia‘nın ileriye dönük film yayınlarını ele alma şeklini manâlı ölçüde etkilediğini gösteriyor. Keza Kilar, şirketin geçmişteki bir film gösterim stratejisine geri dönmeyi planlamadığını da açıkça belirtti.

Bu yılın başlarında Warner Bros.‘un 2021 ve 2022 film sergisi için Cineworld ile fazla yıllı bir anlaşmaya vardığında daha önce duyurulduğu gibi Kilar sinema pencerelerinin 45 gün olacağını doğrulamıştı.

WarnerMedia bu yılın başlarında 2021 film listesinin aynı gün yayınlama ve sinema gösterim modeli aşağı piyasaya sürüleceğini duyurduğunda kayda değer bir tepkiyle karşı karşıya kaldı. Bu konuda özellikle tiyatrolar hiç hoşnut olmadı. Hatta uygulanacak strateji yönetmenler Christopher Nolan ve Denis Villeneuve dahil elde etmek üzere yaratıcıların kendileri tarafından da tenkit aldı. Bunun yanına kazanç çağrısı esnasında Kilar sektörün gelişmeye devam edeceğini söyledi.

Kilar, “Bu endüstrinin gelişmeye, sadece tüketiciler ve hayranlar için değil bununla birlikte iş ortaklarımız için de işe yarayan şekillerde buluş yapmaya devam ettiğini göreceksiniz.” dedi.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/warner-bros-hbo-max-10-film-yapacak