Web sitelerinde yer alan görsellerin ve videoların optimize edilerek CDN (Content Delivery Network) aracılığıyla dağıtılmasını ve bu içeriklerin depolanmasını sağlayan bir SaaS çözümü olarak hizmet veren Image4io, İsmail İren Saltalı, Gökhan Koçyiğit ve Burak Öz tarafından kuruldu.

Özellikle yoğun görsel ve video içerik barındıran web siteleri, içeriklerin optimize edilememesinden dolayı açılma hızında problemler ile karşılaşabiliyor. Tam da bu soruna çözüm sunma hedefi ile yola çıkan Image4io, bu görselleri ve videoları ziyaretçinin geldiği arama motorunu tespit ederek en uygun formatta ziyaretçiye ulaştırıyor.

Örnek vermek gerekirse Google'un internet tarayıcısı olan Chrome'u kullanan bir kullanıcı, web sitesini ziyaret ettiğinde sitede yer alan görseller Google tarafından desteklenmiş olan WebP formatına dönüştürülerek optimize ediliyor ve ziyaretçiye iletiliyor.

Optimize edilen bu görsellerin iletilmesi kısmında ise CDN (Content Delivery Network) teknolojisinden faydalanılarak en hızlı şekilde kullanıcın görsel veya videoya ulaşması sağlanıyor. Paylaşılan bilgilere göre 1100'ün üzerinde kullanıcıya sahip olan Image4io'nun rakipleri arasında ise Cloudinary, imgix ve Cloudimage gibi çözümler bulunuyor.

Bugüne kadar herhangi bir yatırım almayan Image4io, aylık abonelik ücretleri üzerinden gelir elde ediyor. İlerleyen dönemlerde Image4io çözümüne yapay zeka katmanının eklenmesi de hedefleniyor.

Yapay zeka teknolojisi ile kullanıcıya göre en uygun görselin tespitini yaparak kullanıcının web sitesi üzerindeki olumlu deneyimini maksimum seviyeye çıkarılması hedefleniyor. Son olarak Image4io girişiminin Webrazzi Summit 2019'da Startup Lounge'da yer alan girişimlerden biri olduğunu da ekleyelim.

Kaynak: webrazzi.com