Web3 emniyet şirketi Stelo Labs, Andreessen Horowitz liderliğinde 6 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılanlar aralarında OpenSea Ventures, Xoogler, Pear VC, First Round  Capital ve Homebrew yer aldı. 

Ben Scharfstein ve Aman Dhesi göre kurulan Stelo Labs, yatırımı ekipleri genişletmek ve ürünü geliştirmeye sürdürmek için kullanacak. 

Girişimin faaliyet alanı 

Hatırlarsanız, 2022'de, 48.74 milyar dolarlık kayıpla sonuçlanan 312 kripto saldırısı gerçekleştiğini sizlere aktarmıştık. Stelo Labs, Ethereum tabanlı kullanıcılar için zararlı transfer işlemlerini, kimlik avını ve sosyal mühendisliği önlemeye çalışıyor. 

Eylül ayında Stelo uzantısını yayına alan teşebbüs, kullanıcıların cüzdanlarını dolandırıcılıklara ve kimlik avına karşısında korumasını sağlıyor. Bu uzantı ile binlece cüzdanı korumayı başaran Stelo Labs, toplamda 100 milyon doları güvence altına almış oldu.

Girişim sağladığı hizmet bir işlemin düşük, orta ya da yüksek riskli olup olmadığını belirlemeye yardımcı olmak için en popüler imza türlerini ya da işlem sözleşmelerini motorunda çalıştırıyor. bununla birlikte Stelo Labs, insanlara ne yapacaklarını bildirmek yerine neyi imzaladıklarını anlayabilmeleri için veri veriyor.

 

Teşebbüs keza yatırım duyurusuyla birlikte Stelo Transaction Engine'ın cüzdanlarda ve merkeziyetsiz uygulamalarda kullanılabilmesi geliştirici API'sini yayına aldığını açıkladı. API'nin yanı sıra şirket, token tasdik deneyimini de yayına alıyor. Kullanıcılar token tasdik deneyimi zarfında cüzdanlarının sağlık puanını inceleyebiliyor. Bu bağlamda sunulan önerilerle sorunlu görünen 3. partilere verilen onaylar kaldırılabiliyor. 

Girişimin hedefleri 

Şu lahza için Ethereum odaklı olan Stelo, EVM düzenli zincirlerde de faaliyet göstermeyi hedeflemekte. 

Kurucu ortaklar Ben Scharfstein ve Aman Dhesi'nin yaptığı açıklamalara kadar, Stelo önümüzdeki dönemde API'sinin gömülü (embedded) bir versiyonunu yayına alacak. Buna ek olarak teşebbüs, Ethereum aktarma işlemlerini millet kadar okunabilir ülkü getirmeyi amaçlıyor. Girişimin, uzun vadede sağladığı servis üzerinden kripto cüzdan ya da uzantı farketmeksizin gerçekleşen her işlem için bir arayüz sunmaya çalıştığını bildirmek olası.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/02/17/web3-guvenlik-girisimi-stelo-labs-andreessen-horowitz-liderliginde-6-milyon-dolar-yatirim-aldi/