Dijital sağlık durumu şirketi WeightWatchers, tele-sağlık durumu girişimi Sequence Clinical Platform'u 132 milyon dolara satın alacağını duyurdu. 132 milyon dolarlık anlaşmanın 26'ı milyon doları nakit ödenecek. 106 milyon dolarlık kısım ise hisse bazlı ödeme biçiminde gerçekleştirilecek. Satın alma 2023 yılı içinde tamamlanacak. 

1963 yılında New York'ta Jean Nidetch göre kurulan WeightWatchers, ayrıntılı ve puan sistemiyle çalışan bir perhiz programı sunuyor. Kullanıcılar günlük olarak 25-30 puana sahip bir besin rutini ile aylık olarak sıradan 4-6 civarında kilo veriyor. Yasaklı herhangi bir beslenme bulunmayan programın amacı besinlerin puan toplamını düşük tutmaya amaçlamak. 18 bin çalışana sahip olan şirket, 2018'de 1,5 milyar dolar kazanç elde etti. WeightWatchers benzer yıl ismini WW olarak değiştirdi.

Sequence ise Weekend Health kurucuları Calvin Young ve Rémi Cossart göre 2021'in sonlarında piyasaya sürüldü. Şubat 2023 itibarıyla 24 bin kullanıcıya ulaştı. İki sene içinde 25 milyon dolar piyasa değerine sahip bir şirket haline dönüştü. Şirket, kullanıcılarına kilo yönetimi konusunda hizmet veriyor. Kilo yönetimi; hormonal, genetik ve metabolik süreçlerle etkileşimini taşıyan karmaşık bir süreci kapsıyor. Temel olarak yaptığı meslek, bireyin idealize ettiği kiloyu korumasına yardımcı olmak. Diyetisyen ve yaşam koçlarıyla çalışan Sequence'in hizmet bedeli aylık 99 dolar. 

WeightWatchers CEO'su Sima Sistani, WeightWatchers'ın beslenme ve tutum değiştirme programının insanların uzun vadede sağlıklı alışkanlıklar edinmelerine ihtimal sağladığını söyleyerek şirketin vizyonunu açıklıyor. Bu satın alma doğru bu davranış değişikliğini tıbbi açıdan yerinde klinik çözümlerle eşleştirmek amacıyla yaptıklarını söylüyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/07/weightwatchers-tele-saglik-girisimi-sequence-i-132-milyon-dolara-satin-aliyor/