Akıllı baston girişimi olan WeWalk'un Amazon kadar en iyi 5 girişimden biri seçildiğini geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Diğer 4 girişim ile birlikte ahali oylama sürecine katılmaya yargı şampiyon WeWalk, Amazon göre "Yılın Girişimi" olarak açıklandı.

Andırmak gerekirse Amazon, Launchpad programı zarfında düzenlediği Amazon Launchpad Innovation Awards ile birlikte belirli kategorilerde ödüller dağıtıyor. Yılın girişimi adayları birincil etapta Amazon jürisi kadar seçildi. 26 ülkeden 1800 girişimi geride bırakan WeWalk, geçtiğimiz ay son 5 girişim arasına girmeye yargı kazanmıştı.

2 hafta süren ırk oylamasında ise azami oyu bölge WeWalk, "Startup of the Year" kategorisinin kazananı oldu. WeWalk, birinci seçilerek 100 bin euroluk ödülün de sahibi oldu. WeWalk'un 100 bin euroluk ödülün yanı sıra Amazon göre sağlanacak satış ve pazarlama desteği hakkına sahip olacağını da ekleyelim.

WeWalk kadar edindiğimiz bilgilere göre 100 bin euroluk ödül, girişimin daha çok görme engelli öğrenciye zeki baston ulaştırmak ve egemen hareket yolculuklarına desteklemek için kullanılacak. Andırmak icabında görme engellilerin kullanımı için zeki baston teknolojisi geliştiren WeWALK, Kürşat Ceylan, Gökhan Meriçliler ve Sadık Ünlü tarafından 2017 yılında kuruldu. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/07/13/wewalk-amazon-tarafindan-yilin-girisimi-olarak-secildi