47 milyar dolarlık değerlendirme ile 2019 yılının Ağustos ortasında dünyanın en kayda değer girişimlerinden biri olan WeWork'ün yalnızca 6 hafta içinde iflasın eşiğine geldiğini sizlere aktarmıştık. Bu olayın akabinde WeWork'ün gösterişli kurucusu ve eski CEO'su Adam Neumann, görevinden alınmıştı. WeWork yolculuğunun hüsranla bitmesine rağmen Adam Neumann, Silikon Vadisi'nden ayrılmaya hazırlanmış değildi. 

2020'nin Temmuz ayında araç paylaşım girişimi GoTo Global'e yatırım yapan Neumann, derhal de yeni blok zincir girişimi ile karşımızda.

Flowcarbon faaliyet alanı 

Flowcarbon, karbon ve kriptonun kesişim noktasını oluşturuyor. Dünyanın doğal karbon yutaklarını gözetmek için web3'ten faydalanıyor. Flowcarbon'un protokolü bir uçtan bir uca karbon but izini eksilmek isteyen şirketler, token'a dönüştürülmüş karbon kredisi alabiliyor.

Flowcarbon'un sitesinde bulunan bilgilere göre, laf konusu krediler, kripto borsalarında operasyon görebiliyor. bu vesileyle karbon kredilerinin token'a dönüştürülmesi aracılığıyla sertifikalandırıldığını da ekleyelim. Girişimin tokenının ismi ise Goddess Nature Token. GNT kısaltması ile anılan token, Celo blockchain'i üstünde yer alıyor. 

bu arada token kredilerinin istek üstüne bedenen da teslim edilebiliyor. Bu Nedenle şirketler blok zincir dışından da satmak yapabiliyor. GNT özel satışı 2 gün içinde sona erecek, diyecekler herkese açık GNT satışına site üzerinden erişilebiliyor. 

Girişim, Adam Neumann ve eşi Rebekah Neumann tarafından kadar kuruldu. Kurucu ekipte ayrıca Dana Gibber, Caroline Klatt ve Bildiri Stern yer alıyor. Dana Gibber bununla birlikte Flowcarbon'un CEO koltuğunda oturuyor. Klatt COO rolünü üstlenirken, Phil Fogel "Chief Blockchain Officer" olarak tayin yapıyor. Flowcarbon 35 kişilik ekibiyle New York, Montana ve Berlin ofislerinde etkinlik gösteriyor. 

Yatırım detayları

Flowcarbon, Andreessen Horowitz liderliğinde 70 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna General Catalyst, Samsung Next, 166 2nd, Sam ve Ashley Levinson, RSE Ventures ve Allegory Labs katıldı. Yatırım, VC'ler göre anapara alımı (equity) ve token satışı üzerinden gerçekleşti. Bu bağlamda Fifth Wall, Box Group ve Celo Foundation token satışında yer aldığını belirtelim. 

WeWork'te yaşanan olayların arkasından yatırım şirketlerinin Adam Neumann'a alaka göstermesi şaşırtıcı. Adam Neumann'ın blok zincir girişiminin ilerleyen günlerde ne gibi adımlar atacağını her zaman birlikte izleyip göreceğiz. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/25/adam-neumann-in-yeni-girisimi-flowcarbon-a16z-den-yatirim-aldi