WhatsApp, son dönemde çoğu yeni güncelleme ile karşımıza çıkıyor. Son olarak mesajlaşma uygulamasının, gönderilen mesajları silmek için tanınan süreyi artırdığı haberini sizlere aktarmıştık. artık WhatsApp kullanıcılarının mesajlarını silmek için 2 gün 12 saati olacağı bilgisi paylaşılmıştı. Şirket, acilen de yeni gizlilik güncellemelerini duyurdu.

WhatsApp'ın öne çıkan güncellemesi, çevrim içi durumunu belirtilen kişilerden gizleyebilme imkânı oldu. Şirket, geçtiğimiz aralık ayında da varsayılan olarak kullanıcıların çevrim içi durumunu yabancılardan gizlemeye başlamıştı, ama bu özelliğin şu anda kapsamı genişletiliyor diyebiliriz. 

Şirketin tek yeniliği bununla da sınırlı yok, artık kullanıcılar, bir kere görüntülenebilen mesajlarda ekran görüntüsü alamayacak. Keza WhatsApp'ta herhangi bir grup sohbetinden, grup yöneticisi dışındaki öteki üyelere haber vermeden ayrılmak olası olacak.

Mark Zuckerberg, bu özelliklerin WhatsApp mesajlaşmalarını müşterek hitabe değin gizli ve tehlikesiz tutmaya muavin olacağını belirtti. Özelliği kullanmak isteyen kullanıcılar, WhatsApp'ın Ayarlar, Hesap ve Mahremiyet adımlarını takip ederek "Beni kim çevrim içi görebilir" seçeneğine tıkladıktan sonradan WhatsApp'ta mevcut durumunu gizlemiş olacak. WhatsApp, ilgiyle beklenen bu güncellemeyi fazla yakında kullancılarına sunacağını duyurdu. Yeni özelliklerin İngiltere'den başlayarak bu aydan itibaren kullanıma açılacağı bilgisi paylaşıldı. 

WhatsApp ayrıca, grup sohbetlerinin eski katılımcılarını göstermeye başlayacağını açıklamıştı. Buna tarafından WhatsApp kullanıcıları, son 60 gün içinde bir gruptan kimin ayrıldığını ya da çıkarıldığını görebiliyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/08/09/whatsapp-cevrim-ici-durumu-istenilen-kisilerden-gizlemeye-izin-vermeye-basliyor