WhatsApp, 8 Şubat‘tan itibaren kişisel verileri paylaşmayı kabul etmeyenlerin uygulamayı kullanamayacağını duyurmuştu. Bunun arkasında dünya çapında milyonlarca kullanıcı WhatsApp’a alternatif güvenli uygulamalara yönelmişti. Ülkemizde BiP ve Telegram‘a kuvvetli bir yönelme oldu. Bu dönemde BiP, 2013’cilt beri en büyük indirme rakamlarına ulaştı.

BiP sohbet nakliye özelliği ile artık diğer uygulamalar aleyhinde daha kaslı bir alternatif oldu

BiP‘e olan hızlı yöneliş ilk başlarda bilgi merkezlerinin talebi karşılayamamasına niçin olmuştu. Turkcell, sorunu bulut sunucularla çözmüştü. Milyonlarca yeni kullanıcı BiP‘in geliştirilmesine karşın öneriler iletmeye başladı. Jurnal kaybolan öykü paylaşma özelliği bunlardan biriydi. Keza WhatsApp’taki sohbet geçmişi ve grupların BiP’e aktarılması da yoğun olarak talep ediliyordu.

WhatsApp, 200 milyon kullanıcı kaybetmesine neden olan sözleşmenin 15 Mayıs‘a ertelendiğini duyurmuştu. BiP, bu sürede çoğu hatayı düzelterek alternatif uygulamalar arasına adını yazdırdı. BİP’e geçişle ilgili sosyal medyada kampanya başlatıldı. WhatsApp’e tepkiler büyürken, BİP kullanıcı sayısını katladı.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/whatsapp-gecmisi-artik-bipte
Yorumlar