WABetaInfo tarafından paylaşılan ekran görüntülerine tarafından WhatsAppGoogle Drive için uçtan uca şifrelenmiş yedeklemeleri test ediyor. Android‘de WhatsApp sohbetleri Google Drive’da yedekleniyor, ancak uygulamadaki sohbetlerin tersine şifrelenmiyor.

Bu özellik bununla birlikte “Google Drive’daki mesaj geçmişinizi ve medyanızı yetkisiz erişime karşısında koruyun” olarak da açıklanıyor. WhatsApp bu güncelleme içerisinde ilave olarak sohbetler için mevcut Google Drive yedekleme boyutunuzun ne olduğunu da gösteriyor.

Şirket bu özelliği kullanıcılar için isteğe yan tutacak. Sohbet yedeklemeler için şifrelemeyi etkinleştirme ya da devre dışı vazgeçme seçeneği yer alacak.

Ek olarak sohbet yedekleme seçeneğinin aşağı “uçtan uca şifrelenmiş” ifadesini kullanıcılara gösterecek. Bu sohbet yedeklerinizde şifreleme etkinse görünecek. Ayrıca WhatsApp Google Drive’da sohbet yedeklemeleri için şifrelemenin mevcut olduğunu kullanmak için kullanıcı arayüzünde değiştirme yapacak.

Sadece şifreleme değil WhatsApp bu sohbet yedeklemeleri için şifreler üstünde de çalışıyor. Sohbet yedeklemelerinin geri yüklenmesi gerektiğinde bu şifre gerekiyor. WhatsApp, sohbet yedeklemeleri ve şifre korumasını etkinleştirmek için telefon numaranızı doğrulamanızı da istiyor.

WhatsApp, bu özelliği Android ve iOS kullanıcıları için ne zaman yayınlayacağını açıklamadı. Oysa yakında yeni yamanın çıkması bekleniyor. WhatsApp sohbet yedeklemeleri için şifreleme ve şifre koruması mesajlaşma uygulaması yaygın olarak kullanıldığından ve yalnızca kişisel değil profesyonel dilekçe için de çok yardımcı olacaktır.

WhatsApp 15 Mayıs’tan daha sonra kısıtlanıyor

WhatsApp bir yanlamasına güncellemelere devam ederken öte yandan kullanıcı sözleşmesinin son tarihini 15 Mayıs olarak bildirdi. Geçtiğimiz sene içerisinde kullanıcılara sunulan bu kontrat gerekli tutuldu. Ancak gelen tepkiler üstüne uzun bir zaman ertelendi. Platform geldiğimiz noktada ise 15 Mayıs’a dek vakit verdi. Bu tarihten itibaren sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcılar belirtilen oranda sınırlandırılacak.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/whatsapp-google-drive-sifreleme-ozelligini-test-ediyor
Yorumlar