WhatsApp'a çoklu cihaz desteği gelmesi bir süredir gündemdeydi. Şirket hemen de, bu desteğin önümüzdeki aylarda herkese açık betaya gireceğini ve şahısların hesaplarını maksimum dört bambaşka cihazda kullanabileceğini açıkladı. Bu özelliğin yanı sıra WhatsApp'a bir defa görüntüleme (view once) özelliğinin de entegre edileceği açıklandı.

WaBetaInfo'nun birinci ağızdan edindiği bilgilere göre Mark Zuckerberg, çoklu aygıt desteğinin yakında hayata geçirileceğini açıkladı. WhatsApp başkanı Will Cathcart, kullanıcıların bir hesaba dört cihaza kadar bağlanabileceğini söyledi. Şirket hem, iPad için özel bir WhatsApp uygulaması arzetmek için çalıştıklarını belirtti.

Geçen yıl mesajlara yedi günlük bir zamanlayıcı akort etme (kaybolma modu) özelliğini sunan anlık mesajlaşma servisi, derhal bu özelliği, kullanıcıların sadece bir kere görüntülenebilen resim ve videoları paylaşmasına izin verecek şekilde genişleteceğini söyledi. Yani bu nitelik, doğrusu Instagram'ın doğrudan doğruya mesajlaşma kısmındaki medya paylaşımına benzeyecek. Zira Instagram'da da dilerseniz fotoğrafın bir defa görüntülendikten daha sonra en ince ayrıntısına kadar ortadan kaybolmasını seçim edebiliyorsunuz. 

Mark Zuckerberg, çoklu aygıt özelliğinin, WhatsApp'ın bireyler aralarında gönderilen mesajlar için sunduğu uçtan uca şifrelemeden ödün vermeyeceğini doğruladı. Zuckerberg, telefonun pili bitse bile tüm mesajların ve içeriğin cihazlar arasında akıcı bir şekilde senkronize edilmesini sağlamanın büyük bir teknik güçlük olduğunu, ama bunu çözdüklerini açıkladı. 

Will Cathcart, çoklu cihaz desteğinin önümüzdeki bir ya da iki ay içinde genel beta sürümüne gireceğini söyledi. Ancak öteki özelliklerin ne süre kullanıma sunulacağı açıklanmadı.

WhatsApp, son dönemde Instagram'ın iki faktörlü kimlik doğrulaması için kullanılabileceği bilgisi ile gündemimizdeydi. Şirket, aynı zamanda sesli mesajların oynatma hızında değişiklikler yapılmasını deneme ediyordu.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/06/03/whatsapp-hesaplari-maksimum-dort-farkli-cihazda-kullanilabilecek