Günümüzde mesajlaşma denildiğinde ilk akla gelen başvuru olan ve on milyonlarca kullanıcısı bulunan WhatsApp her geçen gün yeni bir özellik ile karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz yıllarda kullanıma sunulan Web özelliği bilgisayardan mesajlaşma imkanı sunarak uygulamayı fazla daha işlevsel ülkü getirirken, heyecanla beklenen / talep edilen iki icat var: telefondan egemen çalışma ve birdenbire fazla aygıt desteği.

Hali hazırda telefonu kapattığınızda ya da internet kesildiğinde WhatsApp’tan gelen mesajları görmeniz ya da mesaj göndermeniz mümkün değil. Buna ek olarak bir cihazla WhatsApp Web’e giriş yaptığınızda, diğer cihaza devretmek isterseniz çıkış yapmanız gerekiyor. Bundan Böyle bu sorunlar en ince ayrıntısına kadar ortadan kalkıyor.

WhatsApp çoklu cihaz desteğini deneme etmeye başladı!

whatsapp telefon

WABetaInfo acilen test aşamasında olan 2.21.150.11 sürümü ile çoklu cihaz uyumluluğunun kullanıma sunulduğunu duyurdu. WhatsApp’ın iOS Beta sürecine katılanların test edebildiği bu buluş tamamen WhatsApp’ı dört farklı cihazda ve bir cep telefonunda benzer anda kullanabiliyorsunuz.

Dahası telefonunuz açık olmasa ya da internete emrindeki olmasa bile mesajlaşmaya devam edebiliyorsunuz. Bu yenilik ile birlikte WhatsApp’ın üç yıldır konuşulan oysa herhangi bir gelişme yaşanmayan iPad sürümünün de kısa zamanda kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Bu nitelik derhal beta sürecinde olduğu için kullanıcılara sunulması zaman alacak. Hem betaya katılarak bu özelliği test etmeye başladığınızda aşağıdaki sorunları yaşayabileceğiniz konusunda bir uyarı yapıldı;

Canlı konumlar ve sabitlenmiş sohbetler sürükleyici çalışmayabilir. Web/Masaüstü uygulamalarından telefonlarında eski bir WhatsApp sürümü olan kişilerle sohbet edemez ve onları arayamazsınız.

Kısa süre önce bir röportajda konuşan Mark Zuckerberg ve WhatsApp CEO’su Will Cathcart, “bütün mesajları ve içeriği senkronize etmenin büyük bir teknik güçlük olduğunu dile getirmişti. WhatsApp’ın birden pozitif cihazı destekleyecek olması hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/whatsapp-icin-yillardir-beklenen-ozellik-geldi