Platform fark etmeksizin bütün akıllı telefonlarda kullanılabilen anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, gönderilen fotoğrafları sıkıştırıyor. Bilhassa yüksek boyutlu dosyalarda meydana gelen bu koşul, karşısında tarafın düşük kalite bir görsel ile karşılaşmasına yol açıyor. Problemin önüne geçmek için farklı yöntemler geliştiren kullanıcılar fotoğraflarını Doküman olarak gönderiyorlar.

Kalite düşme sorunu için nihayet daimi bir çözüm getiren WhatsApp, fotoğrafların yüksek çözünürlükte gönderilmesi için adım attı. Geliştirdiği özelliği Android ve iOS işletim sistematik telefonlar için erişime açtı. Bundan Böyle kullanıcılar birbirlerine gönderecekleri fotoğrafların kalitesini yüksek tutabilecek. Peki bu nasıl yapılacak?

WhatsApp’tan Pegasus casus yazılımı açıklaması

WhatsApp ile yüksek kalitede fotoğraf nasıl gönderilir?

WhatsApp’a gelecek yeni özellikleri önceden açığa çıkaran WABetaInfo’nun aktardığı bilgilere göre, uygulamada üç bambaşka resim kalitesi seçeneği yer alacak. Beta programına katılmış Android ve iPhone sahiplerinin erişimine açılan özelliğin ekran görüntüsünü paylaşan WABetaInfo, fotoğrafların orijinal kalitesinin en az seviyede düşeceğini ifade etti.

whatsapp fotoğraf

WhatsApp uygulamasına eklenen seçenekler şöyle:

Otomatik (Önerilen): Bu seçenek, ağ hızına bağlı olarak görüntüleri sıkıştırıp sıkıştırmama kararını WhatsApp’a bırakacak.En iyi kalite: Olası olan en iyi bakış kalitesi sağlanacak.Data tasarrufu: Veriden ve depolama alanından biriktirmek için görüntüler sıkıştırılacak.

Bu noktada kullanıcıların bilmesi gereken en manâlı detay: “En iyi kalite”yi seçmek, fotoğrafların yüzde 100 orijinal kalitede gönderileceği anlamına gelmiyor. WhatsApp yalnızca sıkıştırma işlemini nispeten daha hafif uyguluyor ve orijinal kalitenin yaklaşık yüzde 80 kadarını koruyor. Keza görüntünün çerçeve boyutları 2048×2048 pikselden büyükse yeniden boyutlandırılıyor.

Eğer internetiniz eksik ise “Bilgi tasarrufu” seçeneğini açabilirsiniz. “Otomatik” seçeneğini aktif ettiğinizde ise WhatsApp, temas türüne bağlanmak şartı ile görüntü kalitesi ve internet tüketimi aralarında en iyi dengeyi sağlayacak.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/whatsapp-yuksek-kalite-fotograf-gonderme