Geçtiğimiz haftalarda Avrupa'da kişisel bahşedilen korunması kanunu ihlal ettiği için 225 milyon euro para cezasına çarptırılan dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a uzun süredir beklediğimiz, sesli mesaj göndermeyi sevenleri mutlu edecek bir nitelik geliyor. Facebook çatısı aşağıda yer alan WhatsApp, artık sesli mesajları dilediğimiz süre yazı formatında görmemizi de sağlayacak. 

WABetaInfo kadar ortaya çıkarılan özellik ile WhatsApp, iyice kullanıcının cihazında yapılacak yeni bir sesli mesaj transkripsiyonu üstünde çalışıyor, bu da WhatsApp'ın ve Facebook'un bu mesajlara erişemeyeceği anlamına geliyor. WABetaInfo, kullanıcının sesli mesajlarının Apple'ın söylev tanınma teknolojisini geliştirmesine muavin olacağını ve bunun iyice isteğe emrindeki bir nitelik olduğunu belirtiyor. Yani her sesli mesaj otomatik olarak yazıya çevirilmeyecek, eğer kullanıcı isterse bu özelliği kullanacak. 

Sesli mesajın transkripsiyonunu ilk olarak kullanacağınız süre WhatsApp size "“WhatsApp” Hitabe Tanıma'ya Erişmek İstiyor" şeklinde bir bildirim gönderecek. Bildirimin içeriğinde ise "Bu uygulamadan gelen hitabe verileri, isteklerinizi derin etki bırakmak için Apple'a gönderilecektir. Bu, Apple'ın söylev tanıma teknolojisini geliştirmesine de tezgâhtar olacak. Sesli mesajları metne dönüştürün." ifadesi yer alıyor.

Eğer siz bu bildirimi onaylarsanız sesli mesajlarınız otomatik olarak yazıya dönüştürülmeye hazırlanmış oluyor. Uygulamayı tavır tanımaya erişmek için kabul ettikten daha sonra kullanıcılar, "Transkript" bölümü ile deşifre hizmetini deneyebilmiş olacaklar.

Bahsi geçen nitelik hala geliştirme aşamasında o yüzden şimdi WhatsApp'ın herkese açık beta deneme kullanıcıları bu özelliği deneyemiyor. Özelliğin ne zaman aktif edileceği ya da Android'e gelip gelmeyeceği ise belirsizliğini koruyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/13/whatsappa-sesli-mesajlari-yaziya-ceviren-yeni-bir-ozellik-ekleniyor