Günümüzün en gözde anlık mesajlaşma servisi Whatsapp, kullanıcılarına, anlık mesajlaşmanın yanında ses kayıtları, video, fotoğraf gönderme, anlık fotoğraf çekme özelliği, değişik ifade biçimleri (emojiler) ile kolaylık sunan ve son güncellemesi ile de sesli arama özelliği gelen WhatsApp’ın veri özelliklerine dikkat! “Otomatik Medya İndirme” özelliğine sahip olan uygulama, 3G bağlantılarında ya da Wİ-Fİ bağlantısı sağlandığında, gönderilen verilerin yedeklenmesini sağlıyor. Yedekleme özelliği, veri saklama açısından uygulamalarda aranan bir özellik olsa da, 3G bağlantılarında, uygulamaya gelen fotoğraf ve videoların otomatik olarak indirilmesi, kotaların hızla dolmasına neden olur. Bunun için uygulamanın, -Medya İndirme- özelliğini kapatmak yeterli olacaktır.

Otomatik Medya Özelliği Nasıl Kapatılır?
İnternet kotasında tasarrufa gitmenin en etkili yolu, -Otomatik Medya Özelliği-ni kapatmak olacaktır. Özelliği kapatmak ise, kısa ve basit bir işlem gerektirir. İşlem, WhatsApp uygulamasının “Ayarlar” sekmesine girerek -Veri kullanımı- başlığında değişiklik yapmanızla gerçekleşir. Özelliği tamamen kapatma ya da sadece telefonunuz Wİ-Fİ’ya bağlandığı durumlarda çalışması seçeneklerinden birini seçmenizle de işlem son bulur. 

Tam tersi durumlarda (Verilerin kaydedilmesinin istendiği durumlar);
Bazı durumlarda ise var olan mesajlarımızın silinmemesini (özellikle de uygulamayı kaldırmak ve tekrar yüklemek zorunda kaldığımız durumlarda) isteriz. Bunun için atlanmaması gereken tek özellik; uygulamayı telefonunuzdan kaldırırken sorulan; -Geri yüklenen uygulamada, konuşmalarınızın da geri gelmesini istiyor musunuz?- sorusunu yanıtlamak.

WhatsApp hakkında:
Dikkatten kaçan ya da sıklıkla kullanılmayan ancak hayat kurtaran WhatsApp’ın bir başka uygulaması ise, bilgisayar üzerinden uygulamanın kullanılabilirliği. Tek bir hamleyle uygulamayı bilgisayarınızda da kullanabilirsiniz. Yapacağınız şey, WhatsApp’ın resmi web sayfasına girmek, ardından telefonunuza için verilecek QR kodunu akıllı telefonunuza okutmak olacaktır.

Son olarak; işinizi kolaylaştıracak yöntemlerden biri, özellikle sıklıkla konuştuğunuz kişiler varsa, anında istediğiniz kişiye ulaşmak istiyorsanız sıklıkla konuştuğunuz kişinin konuşma sayfasında var olan mesajın üzerine uzun bir şekilde basın  ve  karşınıza çıkan -Sohbet Kısa Yolu Ekle-  ifadesine tıklayarak istediğiniz kişiyle anında konuşma seçeneği yaratın. Bir diğer yöntem de, numara değiştirmede sağlanan kolaylık. Ayarlardan hesaba giriş yaparak numarayı değiştir seçeneğini düzenlemek yeterli.