2021 yılının birincil dört ayında, Telegram uygulamasının indirmeleri bir önceki yıla tarafından yüzde 98 artarak 161 milyonun üzerine çıktı. Signal ise kullanıcı sayısını yüzde 1.192 artırarak 64.6 milyona yükseltti.

Telegram ve Signal’in aylık indirmeleri

Telegram ve Signal’in, Ocak ayı itibariyle kullanıcılar kadar epeyce benimsendi. Ocak ayında Telegram, 16.6 milyondan yüzde 283 artışla 63.5 milyon indirmeye ulaştı. Nisan ayındaki indirmeler ise yüzde 3‘lük hafif bir düşüş yaşandı.

Alternatif mesajlaşma arayan kullanıcılar nedeniyle her iki uygulamanın da Ocak ayında fazla pozitif alaka gördüğü açık. Bu dalgalanma vakit içerisinde yavaşlamış olsa da, bilhassa Signal uygulamasına hala yoğun bir istek var. Signal’in Ocak ayındaki indirmeleri, bir önceki yıla kadar 992 binden yüzde 5 bin 001 artışla 50,6 milyona çıktı.

Şubat ayında ise kurulumlar aylık yüzde 86 düşüşle 7 milyonun biraz üstüne çıktı. Ocak ayındaki yükselişten bu yana yüklemeleri her ay düşmesine rağmen, Signal uygulaması tutarlı bir yükselme yaşıyor. Nisan ayında, dünya çapında 2,8 milyon indirme görebilen Signal, Nisan 2020’deki 1,3 milyonun iki katından artı büyüdü.

Aylık WhatsApp indirmeleri

WhatsApp’ın dünya çapındaki yüklemeleri Ocak-Nisan döneminde yüzde 43 azaldı. gerçi bu azalmaya karşın rakiplerini geride bırakarak takriben 172,3 milyona ulaştı.

WhatsApp, gerekli mahremiyet politikası sebebiyle tepki görmeden önce de ilk önce yüklemeleri, COVID-19 salgınının başlangıcında bir düşüş yaşadı. 2020 yılının Nisan ayında bir önceki aya tarafından 76,5 milyondan yüzde 28 düşüşle takriben 55,2 milyon doldurma gördü.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/whatsappin-yeni-gizlilik-politikasi-rakiplerine-yaradi
Yorumlar