WhatsApp’ta bir mesaj yazarken yazdığınız terim otomatik olarak çıkartmalarda aranacak. Eğer yazdığınıza yerinde bir çıkartma bulunursa bunu hemen seçebileceksiniz. Bu özellik Google Klavye‘de olana epeyce benziyor. Şu an beta aşamasında olan özellik yayınlandığında klavye seçmeden bu özelliğin kullanılabilmesine olasılık tanıyacak. Özelliğin nasıl kullanıldığını bildiren videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Özellik şu lahza için sadece WhatsApp’ın resmi çıkartma paketleriyle çalışabiliyor. Kullanıcıların kendi oluşturmuş olduğu veya üçüncü parti uygulamalardan yüklenen çıkartmalarla bu özellik çalışmıyor. Lakin ilerleyen zamanda WhatsApp üçüncü parti çıkartma önerileri desteğini devreye sokabilir.

WhatsApp rakipleriyle rekabet içinde

Ülkemizdeki durumu değerlendirecek olursak WhatsApp’ın o kadar rakibi yoktu. Bu yılın başlarında WhatsApp yeni gizlilik sözleşmesini duyurduktan daha sonra küresel bir panik oluştu. Ülkemizde ve dünyada kullanıcılar daha güvenli olan Telegram ve Signal gibi platformlara yöneldi.

Şart böyle olunca WhatsApp kullanıcılarını geri ve olan kullanıcılarına iyi bir deneyim arzetmek için rekabete dahil oldu. Oluşan bu rekabet ortamı kullanıcılara yarıyor, zira platformlar kullanışlı özellik arzetmek için yarışa girmiş durumda.

Sizler gelecek olan özelliği gerekli buluyor musunuz?

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/whatsappin-yeni-ozelligi-betada-gorundu
Yorumlar