Reactions, yani tepkiler özelliği bir süredir Facebook ve Instagram'da karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde Twitter'ın da yayına aldığı fakat sonradan her tarafta kullanımını durdurduğu bu nitelik, gönderilen mesajlara bambaşka emojilerle tepki vermenizi sağlıyor ve bu vesile ile etkileşimi artırmayı hedefliyor. Bu özelliği acilen de WhatsApp'ta görmeye başlayacağız. 

İlk olarak WABetaInfo kadar ortaya çıkarılan özelliğe dair ipuçları gerçekten daha önce paylaşılmıştı, oysa bu şart bir resmiyet kazanmamıştı. Acilen ortaya çıkan bilgilere kadar WhatsApp yakın bir gelecekte bu özelliği yayına alacak ve şu lahza bu kapsamda değişik iyileştirmeler yapmaya devam ediyor. Reactions, bir öteki deyişle tepkiler özelliği, ayrıca bireysel sohbetlerde keza de grup sohbetlerinde mevcut olacak.

Buluş sadece bununla da sınırlı kalmıyor. Kişiler tepki bilgisi sekmesini görüntüleyerek bir mesaja kimin tepki verdiğini görebilecek. Diyelim oysa bir grup sohbetinde bir kişinin mesajı pat diye artı tepki aldı, bunu diğer kullanıcıların hepsi görüntüleyebilecek. Ekran görüntüsüne baktığımızda, bir mesaja bahşedilen tüm tepkileri iki farklı sekmede görebiliyoruz. 

Paylaşılan bilgilere göre tepkiler özelliği için altı bambaşka emoji göstermek olası olacak. Bunların alkış, yürek, kahkaha, şaşırmış, dertli ve teşekkür emojileri olduğu da belirtiliyor. Yani gerçekten WhatsApp'ın özelliği de Facebook ve Instagram'daki tepkilere oldukça benziyor.

WABetaInfo, bu özelliğin hala geliştirme aşamasında olduğunu ve tepkiler özelliği için net bir çıkış tarihi olmadığını söylüyor. Bunun için WhatsApp'tan yapılacak resmi açıklamayı beklememiz gerekiyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/29/whatsapp-mesajlarina-tepkiler-ozelligi-geliyor