Günümüzün en önemli mesajlaşma ve iletişim platformu olan WhatsApp'ın sesli görüşme özelliğini keza iOS hem de Android platformları için kullanıma sunduğunu sizlere 2015 yılında aktarmıştık. Uzun zamandır sesli görüşmeler için benzer arayüzü kullanan başvuru, edindiğimiz bilgilere göre yeni arayüzü deneme ediyor.

WhatsApp ile ilgili yaptığı doğru tahmin ve sızıntılar ile belli WABetaInfo'nun paylaştığı yeni görsellere tarafından şirket, sesli aramalar için yeni arayüzünü deneme etmeye başladı. Karşımıza çıkan görsellerde WhatsApp'ın iOS sürümü üstünde arayüzün test edildiğini görüyoruz.

WABetaInfo'nun paylaştığı bilgilere tarafından yeni arayüz şu lahza için geliştirilme aşamasında. böylece yeni arayüz kullanıcılarla birlikte bir beta testi gerçekleştirilmedi. Geliştirme sürecinin tamamlanması ile birlikte yeni arayüzün hem iOS keza de Android platformları için kullanıma sunulması bekleniyor.

Yeni arayüz tasarım anlamında geliştirmelere sahip olsa da genel toplamda baktığımızda halihazırda kullanılan arayüz ile oldukça benzer olduğunu da belirtelim. Fakat yeni arayüzün henüz geliştirilme aşamasında olduğunu da unutmamak gerekir. 

Geliştirme süreci devam ettiği için kullanıcılara sunulacak olan yeni arayüz, önümüzdeki dönemde daha bambaşka bir şekilde de karşımıza çıkabilir. Ortaya çıkan görsellere baktığımızda üst kısımda uçtan uca şifreli ibaresi karşımıza çıkıyor.

Güvenlik konusuna epeyce tartma veren WhatsApp, mesajlaşma kısmında da yer alan uçtan uca şifreli ibaresi sesli aramalara da taşımış. Uçtan uca şifreli ibaresi keza arama yapıldığında ekranın orta üst kısmında keza de geçmiş aramalarınızın daha alçak kısmında yer alıyor.

WhatsApp, "uçtan uca şifreli" cümlesini arayüzün farklı noktalarına yerleştirerek kullanıcılarına güvenli bir tatbik olduğunu bilhassa belirtiyor. Son olarak yeni arayüz ile birlikte aramalar ve şart sekmelerinde de tasarımsal şansın dönmesi yapıldığını da ekleyelim.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/23/whatsapp-sesli-gorusmeler-icin-yeni-bir-arayuz-test-ediyor