WhatsApp, takriben bir ay önce sesli mesajları göndermeden önce dinleyebilmemize olasılık sağlayan özelliğini deneme ediyordu. Şu Anda ise şirketin sesli mesajlar özelinde bir takım yenilikler üzerinde çalıştığı bilgisi paylaşıldı. WABetaInfo'ya kadar WhatsApp, keza Android hem de iOS için sesli mesajların arka planda dinlenebilmesi özelliği üstünde çalışıyor.

Bu nitelik, ayrı bir sohbete geçtiğinizde bile size iletilen sesli mesajları dinlemenizi sağlayacak. Yani diyelim ama bir arkadaşınızın sesli mesajını dinlemeye başladınız ve o sırada başkası size bir mesaj gönderirdi. Bu esnada sesli mesajınızı dinlemeyi kesmeden öteki arkadaşınızdan gelen mesaja yanıt verebileceksiniz. Paylaşılan ekran görüntülerine baktığımızda sesli mesaj uygulamanın üst kısmında bir oynat/duraklat düğmesi ile görünecek, kişinin adı ve mesajı kapatmak için bir kapat düğmesi de bulunacak.

Bu özellik, WhatsApp Business beta da dahil olmak üzere bazı iOS beta deneme kullanıcılarına sunuldu. Oysa bambaşka bir sohbete geçtiğinizde sesli notları dinleyemiyorsanız, WhatsApp hesabınızın özelliği test etmenize henüz hazır olmadığını söyleyebiliriz. Android'de ise başvuru formu az önce geliştirilme aşamasında o yüzden ne süre ve hangi kullanıcılara sunulacağı konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor.

WhatsApp'ın gündeminde tek yenilik bu da yok. Başvuru, kısa bir zaman sonra, biri size mesaj gönderdiğinde kişilerinizin profil fotoğraflarını bildirimlere ekleyecek. Yani WhatsApp'ta her yeni bildirim aldığınızda, kişinin adı ve profil resmi görünecek.

WhatsApp ayrıca birisinin bir grup sohbetinde size yanıt verip vermediğini veya sizden bahsettiğini ayırt etmenize de olanak sağlayacak. Bir grupta biri size yanıt verirse, birinin size cevap verdiğine dair bir bildirim alacaksınız.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/12/whatsapp-sesli-mesajlarin-arka-planda-dinlenmesine-izin-verecek