Son aylarda dünyanın koronavirüs merkezi haline gelen Hindistan’da hükümet hatalı bilginin yayılması bahanesiyle sosyal medya şirketleri üstünde zorlama kumaya başladı. Twitter ve Facebook’ta paylaşılan bir çok gönderiyi kaldırtan hükümet, şu anda de gözünü WhatsApp mesajlarına dikti.

WhatsApp Web için klavye kısayolları

WhatsApp'ta yapacağınız herhangi bir işlevi çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirmenize destek edecek kısayolları derledik.

WhatsApp, son aylarda eski güvenini kaybetmiş olsa da halen mesajları uçtan uca şifreleme ile koruyor.  Hindistan hükümeti ise yanlış bilgileri önlemek namına platformdan bu uçtan uca şifrelemeyi kaldırmasını istiyor. Buna tarafından hükümet yetkilileri bu nesil yanlış bilgileri paylaşanları ulaşma ve paylaşımın kaynağını bulmanın peşinde.

WhatsApp CEO‘su Will Cathcart ise Hindistan hükümetinin izlenebilirlik konusundaki ısrarından davacı. CEO daha önce yaptığı bir açıklamada Hindistan hükümetiyle WhatsApp uçtan uca şifreleme politikasına hasar vermeyen bir çözüm geliştirmeyi önerge etti.

Hindistan Başbakanı Naredra Modi, sosyal medya üstünde baskı kurmakla suçlanıyor

Hindistan hükümeti ise kısa süre önce bilhassa Twitter üstünde baskısını artırdı. sosyal medya platformunun çalışanlarını tutuklamakla tehdit eden yetkililer, Twitter ve Facebook’a boyun eğdirmiş görünüyor. Muhalifler ise sosyal ağ devlerinin Hindistan pastasını kaybetmemek için boyun eğdikleri görüşünde.

ABD ile oldukça yakın ilişkileri olan Hindistan’a yakın zamanda ABD hükümetinden de bir dikkat geldi. Beyaz Saray sözcüsü Jen Psaki, Hindistan hükümetinin sosyal ağ sansürünü, dünyada ancak açıklama özgürlüğü politikalarıyla düzenli olmadığını açıkladı.

WhatsApp ise uçtan uca şifreleme konusunda geri adım atmayı düşünmüyor. Hindistan hükümetinin mesajlaşma uygulamasını yasaklayıp yasaklamayacağı ise merak konusu.

WhatsApp ve Hindistan anlaşmazlığı 

WhatsApp ile Hindistan hükümeti ilk kez karşı karşıya gelmiyor. Yılın başında mahremiyet politikalarını değişim kararı alan platform bütün dünyadan tepki aldı. Hindistan hükümeti de platforma sert bir mektup yazmıştı.

Mektupta hükümet, platformun kişisel bilgi politikasını baştan gözden geçirmesini istedi. Şu lahza için Hindistan’da mesajlaşma servisini kullanan 400 milyonu aşkın kullanıcı var. WhatsApp, Hindistan’da ambargo haberlerinin de ayyuka çıkması sonrası yeni mahremiyet politikasını askıya almıştı.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/whatsapp-vs-hindistan-uctan-uca-sifreleme
Yorumlar

Kategori Haberler