Takriben 1 saattir kullanıcılar Instagram ve WhatsApp'a erişmekte güçlük çekiyor. Dünya çapında yaşanan erişim problemi, Facebook Messenger'ı da kapsıyor. Bu erişim probleminin nedeni az önce bilinmezken, bu durumdan Twitter'da şikayet eden kullanıcılar #WhatsApp hashtaginin Türkiye gündeminde birincil sıraya yerleşmesini sağladı. 

WhatsApp ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada problemin farkında olan olduklarını ve çözmeye çalıştıklarını belirtti. 

We're aware that some people are experiencing issues with WhatsApp at the moment. We're working to get things back to bayağı and will send an update here birli soon as possible.

Thanks for your patience!

— WhatsApp (@WhatsApp) October 4, 2021

Aynı şekilde Instagram da takipçilerine problemi çözmeye çalıştıklarını dile getirdi. 

Instagram and friends are having a little bit of a hard time right now, and you may be having issues using them. Bear with akıl, we're on it! #instagramdown

— Instagram Comms (@InstagramComms) October 4, 2021

Her iki platformun da çökmesinin ardından Twitter üzerinden yorumlama yapması, kullanıcıların dikkatini çekti ve espri konusu haline geldi. 

Şimdilik iOS cihazlarda çözüme ulaşmış gibi görünen problem, henüz Android cihazlarda iyice çözüme kavuşamadı. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/04/whatsapp-ve-instagramdaki-erisim-sorununa-whatsapptan-aciklama-geldi