Microsoft, Windows 10 sürümüne yeni bir güncelleme getiriyor. Yapılacak güncelleme görev çubuğu ile ilgili olacak.

Windows 10 ‘un Insider Prewiev yapılarında yapılacak güncelleme, görev çubuğundaki değişim ile başlayacak. Değişimin nasıl olacağına dair bilgiler ise, sızan görüntüler sonucu ortaya çıktı. Görüntüde, görev çubuğunun görünümünde farklılığa gidildiği gözlendi. 

Bilindiği üzere görev çubuğu, saatin sol köşesinde bulunur. Sağ köşede ise bildirimlerin ait olduğu simgeler yer alır. Microsoft’un Windows 10’da yaptığı güncellemede ise, görev çubuğu, bildirimler köşesinin bulunduğu sağ tarafta bulunacak. Bilgisayarda yüklenmiş uygulamaların simgesini de kapsayacak olan bu uygulamada, bildirim gelmesi dâhilinde kullanıcı bilgilendirilecek. Böylece, kullanıcı var olan simgeye tıklamadan da bilgi sahibi olabilecek. Gelen tüm bildirim ve uyarılarına bakan kullanıcı, ardından boş bir baloncukla karşılaşacak. Bunun anlamı ise, başka herhangi bir uyarının kalmamış olması olacak. 

Güncelleme gelmeden önceki, yani şuan kullanılan Windows 10’un bildirim merkezi; var olan değişik uygulamaların, uyarılarını ve bildirimlerini aynı yere toplar ve bunu kullanıcıya bildirir. Ancak gelecek olan güncelleme ile Microsoft, kullanıcılara kolaylık sağlamayı amaçlıyor. Görev çubuğunun güncellenmesi ile gelecek olan simgeler, kullanıcının işini kolaylaştırmış ve Windows 10’un kullanımını daha pratik hale getirmiş olacak.

Bilgisayar kullanıcılarının genelde Microsoft’u tercih etmelerinin önemli nedenlerinden bir, yapılan güncellemelerin ücretsiz olmasıdır. Görev çubuğunda yapılacak olan güncelleme de, yine ücretsiz olacaktır.

Windows 10, Microsoft kullanıcılarının talepleri doğrultusunda geliştirilmiş bir sistemdir. Yapılacak olan görev çubuğu güncellemesinde de, kullanıcıların bildirim merkezi doğrultusundaki talepleri göz önüne alınmış ve değişiklikler bu talepler doğrultusunda belirlenmiştir.

Yapılacak görev çubuğu güncellemesini kullanabilmek içinse eski Windows sürümlerini yükseltmek ve Windows 10 kullanıcısı olmak gerekir. Yukarıda var olan ücretsiz güncelleme bilgisi, Windows’un sürümlerini yükseltmek için de geçerlidir. Aynı şekilde kullanılan tablet ya da telefonlar için de güncelleme ve yükseltme işlemlerini gerçekleştirmek gerekir. Son olarak Microsoft kullanıcıların unutmaması gereken şey ise; Windows 10’a yükseltilen sistemde, kullanıcıya ait Microsoft hesabı açmak olmalıdır.