Mobil dünyada artık parmak izi okuyucular standart hale gelmiş bulunmakta. Hem iOS tarafında hem de Android tarafında onlarca modelde parmak izi okuyucu desteğine günümüzde yer veriliyor. Bunlara rağmen halen Windows 10 mobil tarafında yerleşik olarak parmak izi okuyucu desteği mevcut değil.

Yerleşik olarak yer almaması, üreticilerin kendi yazılımlarını geliştirmesini zorunlu kılıyor ve biraz zahmetli olan bu işlemden dolayı, parmak izi okuyuculara yaygın olarak yer verilemiyor. Geçtiğimiz aylarda tanıtılan HP Elite X3 amiral gemi modeli, bu tür bir çözüm üzerinde tanıtılmıştı.
 
Microsoft’un WinHEC konferansında, Windows Hello güvenlik merkezine yerleşik parmak izi okuyucu desteğinin ekleneceği duyurusunda bulundu. Yılın ikinci yarısında gelecek olan yerleşik destek ile hem dahili sensörler hem de çevrebirimi sensörler cihazlarda kullanıcıya sunulacak.
 
Windows 10 mobil amiral gemi modellerinde hali hazırda Iris tarayıcısı kullanılmakta ve Windows Hello tarafından da desteklenmekte. Parmak izi okuyucusunun da eklenmesiyle beraber şüpheiz Windows 10 mobil cihazları gelecekte daha güvenli giriş yöntemlerine sahip olacak.