Güncel Haber: Geçtiğimiz yıl para transferi servislerini kısıtlayan Wise, 12 Haziran 2023 itibariyle Türkiye'den yurtdışına para transferini tekrar başlattı.

Wise, Türkiye'den Yurtdışına Para Transferini 12 Haziran 2023 İtibariyle Tekrar Başlattı

Londra ve Tallinn merkezli milletlerarası para transferi şirketi TransferWise'ın isim değiştirerek yoluna Wise markası ile devam etme kararı aldığını sizlere aktarmıştık. Wise paylaştığı bir ilan ile Türkiye'deki kullanıcıların bir takım kısıtlamalarla karşılaşacağını açıkladı.

Önceki Haber: Finansal teknoloji şirketi Wise, geçtiğimiz yıl Türkiye'deki kullanıcılara para transferi kısıtlaması getirmişti. Şirketin belirttiği üzere, kullanıcıların 4 Temmuz'a kadar para bulunan Wise hesaplarını başka bir banka hesabına aktarmaları gerekiyordu. Eğer biri 4 Temmuz tarihinden daha sonra Wise hesabına para göndermek isterse, para aracısız göndericinin banka hesabına iade ediliyordu​. Wise'ın bu servisleri Türkiye'deki kullanıcılara ne zaman açacağı ise belirsizliğini koruyordu​

Yine aynı dönemde, para transferi şirketi TransferGo da Türkiye'den yapılan tüm transferleri durdurmuştu. Şirket, "Türkiye'deki güncel olaylar sebebiyle parasal piyasalar istikrarsızlık gösteriyor. Bu koşul, müşterilerimiz ve bizim için para transferlerinde bir tehlike oluşturuyor. Müşterilerimizin parasıyla risk almamak bizim şirket politikalarımızdan biri, böylece de ihtiyatlı olmamız gerekiyor. Bunun sonucu olarak, Türkiye'den yapılan bütün transferleri durdurmak zorunda kaldık. Durumu yakından izliyoruz, etraf stabil olur olmaz Türkiye'den para transferlerini yeniden başlatacağız" ifadelerine yer vermişti​1​.

Güncel Durum: Şimdi ise Wise, Türkiye'den yurtdışına para transferini 12 Haziran 2023 itibariyle tekrar başlattığını duyurdu. Bu gelişme, Türkiye'deki Wise kullanıcıları için önemli bir adımı temsil ediyor. Wise'ın bu kararıyla birlikte, Türkiye'den yurtdışına para göndermek isteyen kullanıcıların önündeki engeller bir nebze azalmış oldu.