Türkiye İş Bankası'nın asıl destekçisi olduğu Workup Girişimcilik Programı'nın 11. dönem girişimleri muhakkak oldu. Bugüne değin Workup Agri dâhil 139 girişimin kabul edildiği ve 100 girişimin mezun olduğu Workup Girişimcilik Programı, Hackquarters yürütücülüğünde, İş Bankası ve iştirakleriyle iş birliği potansiyeli yüksek, ölçeklenmeye hazırlanmış 10 yeni girişimle 11. dönemini başlatıyor.

Programın hibrit olarak sürdürülen 10. dönemi, Ocak ayında yapılan Demo Day etkinliği ile tamamlanmıştı. Yeni dönemde de hibrit egzersiz düzeni ile sürecek programda girişimler, mentorlar ve program ekibi dönem dönem fiziksel olarak da buluşacak.

İş Bankası'nın başlıca desteği ile 2017 yılında başlatılan ve girişimcilerin hızlanmalarına yardımcı olan programın 11. döneminde girişimler, 6 ay her tarafında alanında bilirkişi mentorlar, banka iştirakleri ve ekosistem temsilcileri ile bir araya gelecek. 

Programda kendi alanlarında uzman kişilerden mentorluk, girişimlerin gereksinim duyacağı alanlarda eğitim, bedava bulut ve sunucu tatbik hakkı gibi destek paketleri sunuluyor. Girişimlere bu süreçte hem, İş Bankası Grubu iştirakleri ilk önce olmak üzere meslek birliği ve yatırım imkanlarına erişim fırsatları, yurt içi ve yurt dışı maddesel ve online etkinliklere katılım hakkı, basılı ve dijital mecralarda kendilerini tanıtma olanağı da sağlanıyor. Workup girişimleri, program baştan başa İş Bankası Girişimcilik Şubeleri'nin desteğinin yanı sıra, yerli ve global çok sayıda meslek ortağının startup'lara yönelik çözüm ve hizmetleri için bedava veya indirilmiş başvuru hakkına sahip oluyor.

Workup Programı'nın 11. dönemine seçilen 10 teşebbüs şu şekilde:

Artcomun: Dijital platformda kullanıcıların 100 binlerce sanatçıya ulaşma, sanatçılar için ise eserlerini bedava sergileme ve bireysel markasını inşa etme imkânı sunan pazar yeri.

Droneqube: Tarım İHA'larının otonom ilaçlama yapabilmesi için pil değişimi ve pestisit dolumu yapan robotlu bir İHA istasyonu teknolojisi girişimi.

Getmobil: Cep telefonu gibi elektronik cihazların onarım süreçlerini kolaylaştıran, alım-satım süreçlerinde kapıdan teslimat ve anında ödeme gibi avantajlar karşılayan platform.

Heybooster: E-ticaret şirketlerinin temel performans metriklerini ve dijital pazarlama verilerini tahlil ederek aksiyona yönelik meslek planlarına dönüştüren suni zekâ tabanlı yazılım.

Homster: Kullanıcıların evlerini kendi zevklerine göre dijital ortamda dizayn ederek bilinçli ve güvenli satın alma kararları vermelerini sağlayan yapay akıl destekli sanal tur platformu.

Mobiqu: Smart Box modeliyle teslimat hizmetlerini daha zeki ve dijital hale getirerek iyileştiren yeni tür teslimat kutusu girişimi.

Pivony: Firmaların iç ve dış data kaynaklarında yer alan alıcı söylemlerini ve yorumlarını yapay akıl teknolojisiyle tahlil ederek basit ve çabuk bir şekilde iç görü oluşturmalarına olanak karşılayan platform.

Quin AI: E-ticaret platformu ziyaretçilerinin satın alma eğilimlerini ve davranışlarını reel zamanlı tahminleme yöntemi ile tahlil ederek kişiselleştirilmiş hizmet almalarını karşılayan yapay akıl platformu.

Ratic: Birdenbire fazla oyunda kullanılabilir global oyun varlıklarının ve özelliklerinin entegrasyonunu süper başvuru formu yaklaşımıyla hızlandıran ve kolaylaştıran, oyun varlıklarını finans dünyasıyla bütünleştirmeyi hedefleyen teşebbüs.

Werover: Hidro enerji ve rüzgâr enerjisi santrallerinde yenilenebilir enerji varlıklarının sağlığı için 7/24 takip ve önleyici bakım odağında suni zekâ, IoT ve robotik çözümleri sunan girişim.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/17/workup-11-donem-10-girisim-2023-mart/