Workup Girişimcilik Programı'nın  8. dönemine katılan 8 girişimin muhakkak olduğunu geçtiğimiz Mart ayında aktarmıştık. Bugün ise Türkiye İş Bankası'nın esas sponsoru olduğu program, 11 yeni girişimle 9'uncu dönemini başlattı. Yeni dönemdeki programa öbür fintek çözümlerinin yanı sıra, mobil video uygulamasından suni zeka platformuna yeni doğan bebek bakımından karavan kiralamaya değin öbür alanlarda etkinlik bildiren girişimler uyarı çekiyor.

Teknolojik meslek fikri olan girişimcileri ve erken faz girişimleri gereksinim duydukları alanda destekleyerek işlerini büyütmelerine ve ölçeklenmelerine tezgâhtar olan girişimcilik programı bugüne kadar 107 girişimin kabul edildiği, 81 mezunu bulunuyor. Pandemi sebebiyle uçtan uca online olarak sürdürülen programın 8. dönemi, Ekim ayında yapılan Demo Day etkinliği ile tamamlanmıştı. Yeni dönemde hibrit bir çalışma düzeni ile sürecek programda girişimler, mentorlar ve program ekibi dönem dönem bedensel etkinliklerle de bir araya gelecekler. 

Program, 6 ay sürüyor

İş Bankası'nın ana desteği ile 2017 yılında Kolektif House bünyesinde başlatılan program, girişimcilik ekosisteminin önemli isimlerinden Ömer Erkmen'in lider mentorluğunda yürütülüyor. 6 ay süren Program, girişim fikrini doğrulayan ve müşterisine varmak noktasına gelen girişimlerin hızlanmalarına muavin oluyor. Workup.ist internet sitesi üzerinden başvuruların yıl her tarafında açık olduğu programa dahil olacak girişimler, Pitching organizasyonunda yaptıkları sunumların gerisinde Workup takımı ve mentorlarının değerlendirmeleri ile belirleniyor.

Programa kabul edilmelerinin arkasında check-up sürecinde girişimlerin güncel durumları ve desteğe gereklilik duydukları noktalar birebir görüşmeler ile tespit ediliyor. Uygun eşleştirmeler ve yönlendirmeler yapılarak girişimlere ihtiyaçları doğrultusunda kişiselleştirilmiş bir program sunuluyor. Programda kendi alanlarında uzman kişilerden mentorluk, girişimlerin gereklilik duyacağı alanlarda eğitim, ücretsiz bulut ve sunucu uygulama hakkı gibi takviye paketleri, pazarlama, artma, meslek geliştirme ve yazılım alanlarında meslek gücü desteği sunuluyor. Girişimlere hem,  İş Bankası Grubu öncelikle almak üzere meslek birliği ve yatırım imkanlarına erişim fırsatları, yurt içi ve yurt dışı fiziki ve online etkinliklere katılım hakkı,  basılı ve dijital mecralarda kendilerini tanıtma olanağı da sağlanıyor. Workup Programı 9. dönemine seçilen 11 girişim ise şöyle sıralanıyor:

Co-one: Yapay Akıl takımlarına içten bilgi açıklamasını yüksek hızda sağlayan kitle kaynaklı ve suni zeka tabanlı data platformu. 

Cineshort: Yerli ve tanıdık olmayan kısa filmlerin online veya mobil cihazlara indirilerek izlenmesini karşılayan mobil video uygulaması. 

Cubtale: Yeni doğan bebek bakım takibini kolaylaştırmak amacıyla resmileşmiş bir bakım idare platformu.

Fintegre: Perakende sektörlerinde tüketici, finansman, sigorta, elektronik aygıt geri alım hizmeti, operasyonel cihaz kiralama ve kapalı devre pazaryeri odaklı çözümler sunan mali teknoloji girişimi. 

Karavan360:  Karavan kiralamak isteyen kişiler ile karavan sahiplerini bir araya getirerek uçtan uca güvenilir ve süratli karavan kiralama deneyimi sunan bir pazaryeri platformu. 

Lugath: Endüstriyel ve teknik dokümanların dijital ortamda, talep edilen dile etkili ve içten şekilde çevirisini sağlayan Saas tercüme platformu. 

Norma: Özgür meslek sahipleri, şahıs şirketleri ve mikro işletmelere bankacılık finans ve muhasebe alanlarında ayrı çözümler sunan parasal teknoloji girişimi. 

Oculera: Sanal realite teknolojisi ile göz sağlığı test ve çare uygulamaları geliştiren  dijital sağlık girişimi. 

Paratic: Ticari işletmeler için hesap entegrasyonu ve tek ekrandan bankacılık hizmetlerini yönetme imkanı sunan açık bankacılık odaklı parasal teknoloji girişimi. 

Producter: Dijital mahsul şirketlerinin kullanıcı geri bildirimi birleştirme, görevleri yönetme, yol haritasını izleme ve güncellemeleri paylaşması için geliştirilmiş bir mahsul yönetimi platformu. 

Wiser: Medya algoritmalarından bağımsız olarak fikrine güvenilen ya da ünlü kişilerin dinledikleri podcastleri, okudukları makaleleri, izledikleri videoları keşfedip çevrim içi paylaşım yapılabilen bir buluş ve içerik derleme platformu. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/01/workup-girisimcilik-programi-nin-9-uncu-doneminde-yer-alan-11-girisim