Microsoft'un ürettiği efsane oyun konsolu olan Xbox 360'ın hayat mücadelesi veriyor. Cihazın artık üretilmeyeceği şirket tarafından açıklandı.
Yazılım devi Microsoft'un 2005 yılı sonlarında ilk kez pazara sürdüğü bu oyun konsolu, yıllarca donanımları güncellendi ve oyunseverlerle ile buluşmaya devam etti.
2005 yılında ABD'de satışa sunulsa da, cihazın Türkiye'ye gelmesi yıllar sürmüştü ve nihayet takvimler 8 Kasım 2012'yi gösterdiğinde Xbox 360 Türkiye pazarına da girmişti.

Xbox 360 Arcade, Xbox 360 Elite, Xbox 360 S, Xbox 360 Super Slim gibi farklı modellerle gelen cihaz aynı zamanda Sony'nin oyun konsolu PlayStation'ın da yıllarca en büyük rakibi oldu.

XBOX 360'IN SONU GELDİ

Xbox 360'ın yıllarca yayılan serüveni ise dün itibariyle sona erdi. Microsoft'un Xbox biriminin başındaki isim olan Phil Spencer'ın yaptığı açıklamada, üretimin durdurulmasının nedeni cihazın artık demode olması olarak söylendi.
Konsolun üretiminin durdurulduğunu söylemesinin yanı sıra Xbox 360'la ilgili çarpıcı rakamlar da paylaşan Spencer, dünya genelinde cihaz sahiplerinin 78 milyar saatini oyun oynayarak harcadığını, 25 milyar saatini ise uygulamalar içinde geçirdiğini kaydetti. Bunun çok büyük bir zaman olduğunu söyleyen Spencer, üretimi kesinlikle durdurulduğunu söyledi.

XBOX 360 SAHİPLERİ ÜZÜLMESİN, XBOX DESTEĞİ DEVAM EDECEK

Xbox 360'ın üretimi her ne kadar sona erse de, bu cihaza sahip olanları, Microsoft mağdur etmeyecek. Şirket, Xbox Live servisini Xbox 360 için sunmaya devam edecek. Oyunseverler yeni oyunlar alıp internet üzerinden oyun oynayamaya devam etme şansına sahip olacak.