Yeni Xbox Series S ve Series X oyun konsolları, pandemi dönemindeki arz ve yüksek maliyetlere karşın en çok satan oyun konsolları içerisinde yer alıyor. Xbox bu sefer xCloud adlı bulut hizmeti ile çalışacak daha düşük bütçeli bir cihaz tanıtmayı planlıyor.

Microsoft’un xCloud oyun akışı testinden ilk görüntüler

Yeni cihaz xCloud aracılığı ile çalışacak

Xbox geçen ay, Xbox deneyimini bir konsol donanımı olmadan televizyonlara getirmek için bazı televizyon üreticileriyle birlikte çalıştığını söyledi. Bu başvuru formu, kullanıcıların televizyonunda xCloud adlı oyun akış hizmetine erişmelerine müsade veriyor.

Aygıt, bütçesi kısıtlı olan ya da televizyonu internete bağlanamayan ama Xbox deneyimini yaşamak ve oyunlara erişmek isteyen kullanıcıların yardımcısı olacak. Bu sayede yalnızca bir harici ekran veya televizyona sahip olan kullanıcıların internet bağlantısı ile xCloud platformuna erişmesine müsade verecek. Yakın zamanda ise Xbox Stream Box projesinin prototip detayları hakkında bahis edilen görüntüler internette ortaya çıktı. Fakat ortaya bu görüntüler az önce akıntı olduğu için, katiyet kazanmış değil.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/xcloud-tabanli-yeni-xbox-cihazi-sizdirildi