Zeki telefonların sunduğu hızlı şarj teknolojileri her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Kısa süre önce süratli şarj testlerinden birini yayınlayan Xiaomi, bu konuda yeni bir dünya rekoru kırdığını iddia etti. Xiaomi tarafından aktarılan bilgilere göre ayrıca kablolu keza de kablosuz seri sorumluluk konusunda kayda değer başarılar elde edildi.

Edindiğimiz bilgilere kadar Xiaomi'nin çabuk sorumluluk testlerinde markanın kendi üretimi olan Mi 11 Pro modelinin modifiye edilmiş bir versiyonu kullanıldı. 4 bin mAh büyüklüğünde bir pile sahip olan Mi 11 Pro, Xiaomi'nin 200W gücündeki "HyperCharge" isimli hızlı sorumluluk teknolojisi ile birlikte kablolu olarak 8 dakika içinde tamamen sıkıntı edildi.

Kablosuz şarj konusunda da 120W gücünde bir seri sıkıntı teknolojisi sunan Xiaomi, Mi 11 Pro modelini 15 dakika içinde iyice yük etti. 200W kablolu çabuk yük ve 120W kablosuz çabuk şarj teknolojilerinin az önce geliştirme sürecinde olduğunu ve ne süre kullanıma sunulacakları ile ilgili herhangi bir data bulunmadığını da ekleyelim.

Karşılaştırmak gerekirse günümüz akıllı telefonlarında kablolu olarak 120W seri yük teknolojisi nadir de olsa karşımıza çıkıyor. Bu hızın kablosuz sorumluluk için sunulması epeyce kayda değer bir gelişme. Andırmak gerekirse 120W seri şarj teknolojisi de geçtiğimiz sene yine Xiaomi ile karşımıza çıkmıştı.

Ardından Oppo ve Vivo gibi öteki Çin merkezli akıllı telefon üreticileri de kendi süratli sorumluluk teknolojilerini görücüye çıkarmaya başladılar. Kısacası, süratli sıkıntı teknolojileri Çin merkezli zeki telefon üreticileri arasında bir yarışa dönüşmüş durumda. Son bilgiler ışığında bu yarışı şu an için Xiaomi'nin kazandığını da ekleyelim.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/05/31/xiaomi-200w-lik-hypercharge-hizli-sarj-teknolojisiyle-8-dakikada-tamamen-sarj-imkani-sunacak