Geçtiğimiz Mart ayında Çin Patent Ofisi‘ne başvurusunu yapan şirket, 12 Mayıs itibariyle patenti resmi olarak aldı. Alınan berat, tasarımı itibariyle tuvalet kağıdını andırıyor. Patent açıklamasına göre, ürünün sarılabilir yapıda bir akıllı telefon tasarımı olduğunu söyleyebiliriz.

Yayınlanan patent görsellerine göz atacak olursak, akıllı telefon silindirik bir yapıya sahip. Cihaz, üst tarafta bir adet hoparlörün yanı sıra alt tarafta ise bir kamera barındırıyor. Cihaz, kapalı halde iken az daha bir Bluetooth hoparlörü izlenimi veriyor. Akıllı telefon, en basit anlatımı ile içerisinden kaydırılarak kağıt çıkaran kalemlere benziyor.

Berat, akıllı telefonun elastik ve kaydırılabilir yapıda bir ekran kullanacağının bilgisini veriyor. Berat, üzerinde barındırdığı tutamacın bir uçtan bir uca ekranı çekip çıkarabilme imkanı sunuyor. Cihaz, bu sayede zeki telefon görünümüne kavuşuyor.

Şu lahza için berat ile ilgili ortaya meydana çıkan teferruat bu değin. Ancak, şirketin aldığı bu patentin hayata geçip geçmeyeceği ile ilgili belirlenmiş bir şey söylemek muhtemel değil. başkaca, cihazda yer alan esnek ekranın zarar görmeye yatkın olabileceği düşünüldüğünde, ürünün tasarımı ve uygulanabilirliği konusunda şüpheler ortaya çıkarıyor. böylece, şirketten gelecek devlete ait bir açıklamaya dek, bu patente temkinli yaklaşmak gerekiyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/xiaomiden-tuvalet-kagidi-tasarimli-telefon-patenti
Yorumlar