Canalys‘in paylaştığı rapora göre 2021’in birincil çeyreğinde Samsung önderlik koltuğunda oturuyor. Avrupa’da yüzde 35 pazar payına başat olan şirketin hemencecik ardındaki Xiaomi, yüzde 23‘lük bir kitleyi elinde taşıyor. Apple ise bu pazarın sadece yüzde 19‘una sahip.

Xiaomi’nin Avrupa pazarına nispeten az önce yeni antre yaptığı göz önüne alınırsa; tabloda yer aldığı konum epeyce başarılı bulunuyor. Aksi bir şekilde Çinli şirketin savaş açtığı Apple on yıldan artı bir süredir Avrupa’da irtifa gösteriyor. Lakin ağırlıklı olarak üst segmentli telefonlar üreten Apple’ın tersine Xiaomi bütçe dostu cihazları tüketicilerle buluşturarak herkese hitap etmeyi başarıyor.

Son dönemlerde her bütçeye yerinde telefonlar yerine ileri seviye fiyatı yüksek cihazları ön plana çıkaran Xiaomi’nin bu kararıyla tüketicilerden nasıl bir karşılık bulacağı şimdilik merak konusu. Fakat yine de şirketin zeki telefon piyasasının can damarlarından biri olarak kabul edilen Avrupa pazarında kurduğu hakimiyeti şirket için epeyce kayda değer bir kazanım olarak değerlendiriliyor.

Huawei büyük düşüş yaşıyor

Tablonun en can tip noktalarından biri ise Huawei‘den geliyor. Çinli şirket ABD yaptırımları sebebiyle büyük bir düşüş yaşadı. Avrupa pazarında yüzde 81 oranında gerileme kaydeden akıllı telefon üreticisi listede beşinci sıraya geriledi. Pazar payı ise yüzde 3‘e düştü.

Huawei’in derhal üstünde yer alan OPPO listenin dördüncü basamağına baskın olurken; yüzde 153 büyümeyle gözleri üstüne çekti. Pazar hakimiyetiyse yüzde 4‘e çıktı.

Peki ya siz Xiaomi’nin Apple’ı geçmesiyle ilgili neler düşünüyorsunuz? Sizce hangi şirketin ürettiği zeki telefonlar daha başarılı? Fikirlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/xiaomi-liderlik-yarisinda-applei-geride-birakti
Yorumlar