Xiaomi Mi MIX serisinin yeni üyesi Mi MIX 4 fazla yakında karşımızda olacak. Tanıtım tarihi henüz netlik kazanmayan zeki telefonla ilgili onlarca hatta şayet de yüzlerce sızıntı gündeme geldi. Tıpkı Mi 11 Ultra’da olduğu gibi ikinci bir ekranla geleceği, Snapdragon 888 işlemciden güç alacağı ve ekran detayları gün yüzüne çıktı.

Cihazın ekran altı kamera desteğine de sahip olması beklense de, bunu doğrular nitelikte bir delil az önce ortaya çıkmış yok. Bu hafta gündeme düşen yeni bir haberde, Mi MIX 4 modeliyle birlikte Xiaomi’nin Apple ve Samsung’a dişli bir muhalif olacağı açığa çıktı.

MIUI 13 kullanan Mi MIX 4 canlı kanlı görüntülendi

Mi MIX 4, UWB desteğini bünyesinde barındıracak

XDA Developers’ın haberine tarafından Xiaomi Mi MIX 4, Ultra Geniş Bant (UWB) desteğine sahip olacak. Kısa menzil, düşük zorlama ve yüksek bilgi hızı özelliği sunan UWB halihazırda Samsung akıllı telefonlarda varlığını sürdürüyor. Ilave olarak Apple’ın iPhone 11 ve sonraki telefonlarında da yer alıyor. Xiaomi ise şimdiye kadar hiçbir cihazında Ultra Geniş Bant desteği bulundurmamıştı. Mi MIX 4 bu anlamda bir ilk olacak.

Ilgiyle beklenen telefonun tanıtım tarihi yaklaştıkça sızıntıların ardı arkası kesilmiyor. Bir zaman önce Mi MIX 4 modelinde Qualcomm Snapdragon 888 Plus işlemcinin kullanılacağı ortaya ortaya çıktı. Bunun yanında Xiaomi’nin yeni kullanıcı arayüzü MIUI 13 ile çalışırken görüntülendiği bir fotoğraf da çevrim içi ortama sızdırılmıştı.

xiaomi mi mix 4Cihazın aldığı MITOS sertifikası

Telefonun “hakkında” menüsünü ortaya çıkaran bu birim, bir takım özelliklerini de net bir şekilde gözler önüne serdi. Mi MIX 4 olarak adlandırılacağı doğrulanan cihaz, 128 GB depolama alanına sahip. MIUI 13 ile kutudan çıkan telefon, Android tabanlı arayüzün stabil versiyonunu kullanıyor. Bu şart, geliştirme sürecinin sona erdiği iddialarını destekliyor.

Ağustos ayında tanıtılması beklenen telefon çerçevesiz tasarımıyla dikkat çekerken, ön kameranın nereye koyulduğu belirli değil. Fakat gelen sızıntılar, ekran altı kamera teknolojisinin kullanıldığını sinyâl ediyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/xiaomi-mi-mix-4-bir-ozelligi-daha-netlik-kazandi