Airbnb'den Dropbox'a Coinbase'e milyar dolarlık şirketlerin erken aşama yatırımcısı Y Combinator'dan bu dönem 374 teşebbüs mezun oldu. Ayrı pazarlara yenilikçi çözümler getiren  bu girişimleri incelemenizde menfaat var. 

Careerist

İş başvuruları otomasyonu ile meslek arayanlar için öğrenme platformu olan Careerist, meslek arayanları teknoloji alanında kariyer yapmaları için eğitirken, meslek başvurularını otomatikleştiriyor. Şirket bununla birlikte Robotik Süreç Otomasyonu girişimi olarak konumlanıyor. Ivan Tsybaev, Max Glubochansky ve Max Gusakov göre kuruldu. 

Revolve Surgical

Peter Francis, Alex Gordon ve Matthew Kang kadar kurulan Revolve,  ameliyathane için planlanmış dünyanın tek cerrahi robotunu inşa ediyor. Kolay fakat güçlü tasarıma sahip olan robot, her sene ABD'de hastaneler dışarıda gerçekleştirilen 1 milyondan fazla ameliyata takviye veriyor. 

Liv Labs

İdrar kaçırma için fitness çözümleri üreten ABD merkezli bir sağlık teknolojisi şirketi olan Liv Labs, bu sorundan muzdarip  27 milyon ABD'li kadına önemli bir çözüm sunuyor.  Liv Labs, spor salonunda kadınların idrar kaçırmasını önlemek için basit bir tıbbi cihaz ve uyarlanabilir egzersiz yazılımı geliştiriyor. Girişim, iki kadın girişimci Carly Price ve Melody Roberts kadar kuruldu. 

Inspector Cloud

Alexander Berenov ve Pavel Boyko kadar kurulan Inspector Cloud,  FMCG markalarının meslek gücü maliyetlerini düşürmesine ve Görüş Tanıma aracılığıyla SKU'larının rafta kullanılabilirliğini artırmasına tezgâhtar olan suni akıl ve SaaS girişimi. 

Mecho Autotech

Nijerya merkezli Mecho Autotech, talebe dayalı otomobil bakım ve onarımlarını yapılabildiği bir pazar yeri. Girişimin kurucuları Ayoola Akinkunmi ve Olusegun Owoade, tamirciler ve değiştirme parça satıcılarından oluşan bir ağ ile kolay rezervasyon, ödeme ve mekanik eşleştirme sürecini mümkün kılan bir tatbik oluşturdu. Mecho uygulaması yoluyla, bir tip veya işletme herhangi bir araba servisi (yenileme veya ahenkli servis) ya da parçası için talepte bulunabilirsiniz.

Odiggo 

Odiggo, araç sahiplerini orta doğudaki mobil mekanikerlerle buluşturuyor. Vasıta sahipleri, Ahmed Omar ve Ahmed Nasser'in uygulaması doğru, 24 saat içinde yağ değişimi, lastiklerini değiştirme gibi işlemleri talep edebilir ya da başka bir vasıta servisi sipariş edebilirler.

Beau

Mila Dayan, Kyril Kulikov ve Kirill Zakharov kadar kurulan Beau, işletmelerin müşterileriyle etkileşim kurmalarını ve bu süreci otomatikleştirmeleri için kod gerektirmeyen (no-code) bir araç. Uygulamanın müşterileri, gönderimleri, ödemeleri biriktirmek ve mesaj göndermek gibi işlemleri gerçekleştirmek için yazılımı kullanıyor.

Toku

Toku, B2C şirketlerinin ana işlerine odaklanabilmeleri için aylık gelir birleştirme oranlarını artırmalarına tezgâhtar oluyor. Teşebbüs, ödeme yöntemi yönetimi hizmeti sunmanın yanı sıra, ödeme hatırlatıcıları ve başarısız ödeme bildirimleri gönderiyor. Cristina Etcheberry, Francisca Noguera ve Enzo Tamburini göre kuruldu.

Metaphor

Will Bryk ve Alex Gajewski Google'dan daha iyi bir arama motoru ürettiklerii bahis ediyor. İkili Y Combinator sayfasında Metaphor'u şöyle anlatıyor: 

 Web'in tamamını okumak ve kavramak için büyük dil modelleri öğreterek Google'dan daha iyi bir arama motoru oluşturuyoruz. Modellerimiz zaten bazı sorgularda Google'dan daha iyi performans gösteriyor ve çok daha iyi hale gelecekler. Bunları YC'de 25 kat büyüttük ve bir teknoloji dili olarak modeller Moore Yasasından daha seri ölçekleniyor.

Safer Management

Safer Management, devlet okulu bölgelerine ve kolejlere devam yazılımı satıyor. ABD'de devlet okulları, günlük sıradan katılımlarına kadar federal fon alıyor. Girişimin yazılımı ise okulların, ihtiyaç duydukları parayı almalarını sağlıyor. Fredrick Burns kadar kurulan girişim ABD'deki 70 milyon devlet okulu ile 1.4 milyar dolarlık pazardan pay almayı planlıyor. 

Chipax

Chipax'a, Latin Amerika bölgesi için Quickbooks diyebiliriz. Meksika ve Şili'den başlayarak KOBİ'ler için tüm ödemeleri, faturaları ve mutabakatları yönetiyor. Şirket, önceki işlerinde KOBİ'lerin finansmanını birinci elden yönetmiş, Antonio Correa, François Gueneau de Mussy, Joaquín Brenner ve Felipe Urzúa kadar kuruldu. Şirketin şimdi bin 100'den artı ödeme yapan işletmeyle 1,6 milyon dolar yıllık tekrarlayan gelire ulaştığını belirtelim.

Amenli

Shady El Tohfa ve Adham Nauman kadar kurulan Amenli, müşterilere uygun ve transparan bir şekilde sigorta sunuyor. Paymob'un kurucu ortaklarından olan ve 3 yıl boyunca beraber çalışan El Tohfa ve Nauman 50 bin satıcıya ulaşıp 5 ülkeye yayıldıktan sonra yeni bir şirket kurmaya karar verdi. Mısır'da etkinlik gösteren Amenli 10 dakikalık operasyon süresi ile son bir kaç ayda içinde 500'den pozitif poliçeye konut sahipliği yaptı.

Pide Directo

Hussein Fawzi, Antonio Nacoud ve Ronni Samir Sulaka tarafından kurulan PideDirecto, Latin Amerika'daki lokal işletmeler için bir dijital sipariş ve teslimat çözümü. Teşebbüs, aracısız tüketiciye satış kanallarını oluşturuyor ve ürünlerini 30 dakikadan kısa sürede teslim etmelerini sağlıyor.

Lightly

Matthias Heller ve Igor Susmelj göre kurulan şirket, makine öğrenimi ekiplerinin dürüst veriyi etiketlemesine muavin oluyor. İkili şirketin çözdüğü problemi şu cümlelerle dile getiriyor:

Cihaz öğrenimi ekipleri verilerini etiketleme için Scale.ai gibi şirketlere gönderdiğinde, çoğu bilgi kümelerinin sadece %1'ini veya daha azını etiketlemeyi karşılayabilir. Ama bugün, hangi %1'i etiketleyeceklerini seçmenin iyi bir yolu değil. Etiketlemek için verilerinin en iyi %1'ini seçmelerine yardımcı oluyoruz. En temsili verileri etiketleyerek, benzer maliyetle model doğruluğunu manâlı ölçüde artırırlar.

Nash

Aziz Alghunaim ve Mahmoud Ghulman kadar kurulan Nash, işletmelerin benzer gün teslimat sunmasını kolaylaştırıyor. Bunu, Doordash, Uber, Skipcart gibi teslimat API'lerinin üstüne meslek akışları oluşturarak yapıyor.

Payflow

Talebe dayalı maaş dönemi başladı! Payflow, çalışanların ayda bir (veya iki haftada bir) yerine istedikleri vakit ödeme almalarına ihtimal tanıyor. Takım uygulamayı, şirketlere çalışanlara sağlanan ast üstünlük olarak satıyor. B2B SaaS olarak konumlanan şirketin kurucuları Benoit Menardo ve Avinash Sukhwani.

Ahazou

Rui K Miadaira kadar kurulan Ahazou, çevrimdışı lokal işletmelerin markalarını tanıtması, itibarlarını oluşturması ve daha artı satış yapması için müşterileriyle çevrimiçi bağlantı kurmalarına tezgâhtar olan bir SaaS uygulaması. 

Titipku

Endonezya ve Güneydoğu Asya'nın Instacart'ı olarak konumlanan Tititpku, Henri Suhardjave ve Ong Tek Tjan kadar kuruldu. Teşebbüs, pazardaki tüccarları uygulama aracılığyla dijitalleştiriyor ve kişisel alışveriş yapanlar ile buluşturuyort. Bu Nedenle her hane, tek bir siparişle tek bir lokal pazarda birdenbire artı tüccardan yiyecek satın alabiliyor. Endonezya'da içinde 8 milyon tüccar bulunan 16 bin lokal pazar olduğunu belirtelim.

HEO Robotics

HEO Robotics, hükümetler ve savunma için uyduları görsel olarak izler. Bunu, öteki uydular dünyaya yakın uçarken onları görüntüleyecek bir yazılımla ve mevcut Dünya gözlem uydularını dönüştürerek yapıyor. Girişim Will Crowe ve Hiranya Jayakody tarfından kuruldu. 

Cache

Cache, DoorDash ve UberEats'te hizmet vermek üzere çevrimiçi bir market yapısı kurgulamış durumda. Şirket, öğeleri teslimat sürücülerine iletmek için otomatik "karanlık mağazalar" kullanıyor. Girişimin kurucuları Christopher Wu ve Jimmy Young.

Turion Space

Turion Space, yörünge enkazını kaldırmak ve mevcut uydulara hizmet temin etmek için uzay aracı inşa ediyor. Laf konusu uzay aracı, gösterme sensörleri ve robotik kollar kullanarak mevcut uydular ve büyük enkaz nesneleriyle buluşup onlara kenetleniyor. Tyler James Pierce ve Ryan Westerdahl göre kurulan girişim SpaceX, Skunk Works ve Electroimpact gibi şirketlerde 25 yıldan fazla deneyime sahip ekibiyle uyarı çekiyor. 

Stepful

Stepful, lise mezunlarını 4 ayda eğiterek sıhhat işlerine yerleştiriyor. Sağlık Durumu hizmetleri, tıbbi asistanlar, hemşirelik asistanları ve flebotomistler dahil elde etmek üzere ABD'deki bütün işlerin yüzde 40'ını yaratıcı ve en çabuk artan endüstri. Girişimin kurucuları Tressia Hobeika, Carl Madi ve Edoardo Serra.

Synder

Michael Astreiko ve Ilya Kisel kadar kurulan Synder, e-ticarete odaklanan kolay bir muhasebe platformu. Shopify, Stripe, Amazon veya Etsy gibi bütün satış platformlarını tek bir ekosisteme bağlayarak işletmelere konsolide peşin para akışı, otomatik muhasebe ve envanter yönetimi sağlar. 

Quest

Quest, uzmanların soruları kısa ses klipleriyle yanıtladığı bir Soru-Yanıt uygulamasıdır. Robert Gaal ve Emiel van Liere'in kuruğu teşebbüs, şimdilik bu soru- yanıt sürecine kariyer tavsiyesiyle başladı. 

Café

Café, ilerleyen günlerde kimin, nerede çalıştığını size göstererek, ekiplerin ofis içinde ve dıştan buluşmasını kolaylaştırır. Hibrit çalışma trendine mükemmel bir şekilde yanıt veren bu girişimin kurucuları Arthur Lorotte de Banes ve Tom Nguyen.

Datlo

Mateus Felini, Naama Mendes Jr ve Raisa Spagnol tarafından kurulan Datlo, satmak ve pazarlama çalışanları için üretilmiş bir jeo-istihbarat platformu. Saniyeler içinde pazar araştırması yapabilir, yeni müşteriler bulabilir ve şirketiniz için kanallar üzerinden yayma yapabilirsiniz. 

Verano Health

Teşebbüs, Medicaid'de kronik hastalığı olan kişilere SMS tabanlı bir telesağlık platformu sağlıyor. Şirketin kendini kanıtlamış olan "Evde Dinç" programı, 2 yönlü SMS etkileşimlerini, haftalık diyabet koçluğu ziyaretlerini ve kanıta dayalı afiyet eğitimini kullanıyor. Girişimin kurucuları Bharat Kilaru ve Karin Underwood.

OneShop

OneShop, giyim satıcılarının Poshmark ve Mercari gibi pat diye fazla pazaryerinde satmak yapmanın karmaşıklığını yönetmelerine tezgâhtar olan bir mobil başvuru. Girişim, Albert Chuang ve Aaron Evans göre kuruldu. 

FirstIgnite

Chase Bonhag ve Cody Pawlowski kadar kurulan FirstIgnite, şirketlerin en engebeli bilimsel sorunlarını, onları üniversite uzmanlarıyla eşleştirerek çözmelerine asistan oluyor.  Şirketler sorunlarının tanımını girer ve ücretli danışmanlık için üniversite uzmanlarıyla eşleştirilir. 

MergeQueue

MergeQueue, iş akışlarını birleştirmek sürecini otomatikleştiren ve yapıların dinç kalmasını sağlayan bir geliştirici aracı. Mühendislere haftada 5 saate kadar tasarruf sağlıyor ve bozuk yapıların ekibi düş kırıklığına uğratmasını önlüyor. Girişimin kurucuları Ankit Jain ve Spriha Tucker. Girişimin hedefi geliştirci deneyimi için lider bir marka haline gelebilmek. 

LabSimply

ABD'de grip ve sanki drumlarda tehşis için her yıl 70 milyondan artı etkisi düşük doğruluk testi yapılmaktadır. LabSimply, bunları maksimum 5 dakika PCR doğruluğu sunan Bakım Noktası testleriyle başkalaşmak için yeni CRISPR enzimlerini kullanıyor. LabSimply Anurup Ganguli tarafından kuruldu.

Talentdrop

Talentdrop, işe alım şirketlerinin açık rolleri için ödül dağıttığı ve herhangi bir işe alım uzmanının ya da öteki profesyonellerin başarılı bir namzet önererek bunu toplayabileceği açık bir pazar yerine dönüştürüyor. Şirket keza söz konusu pazar yerinde sunduğu öneri algoritması ile makine öğreniminden de güç alıyor. Girişimin kurucuları Madeleine Nguyen ve Janelle Tiulentino. 

Stack

Yashwardhan Pauranik ve Smriti Tomar göre kurulan Stack, kullanıcıların emeklilik, evlilik, eğitim gibi kendilerine koydukları hedefleri için düşük ücretler ve küresel olarak çeşitlendirilmiş ETF portföyleri aracılığıyla otomatik bir şekilde tasarruf etmelerini sağlıyor. İşlemlerde 'ayarla ve unut' gibi kişiselleştirilmiş kurallar belirlenerek otomatik pilotta tasarruf edilmesi olası. Buna ek olarak Stack kullanıcıların Stack Card'daki Hisse ödülü ile harcadıkça dingin gelir elde etmelerine asistan oluyor.

GamerPay

GamerPay, oyun görünümleri ve varlıklarını güvenilir bir şekilde takas etmek için kurulan bir pazar yeri. Rasmus Andersen ve Morten Byskov göre kurulan teşebbüs bütün işlemleri derhal doğrulamak için oyunlarla entegre oluyor. 3 ay önce lansman yapan GamerPay bir önceki aya göre yüzde 30 büyüyerek 245 bin dolarlık işleme ev sahipliği yaptı.

Sitenna

Sitenna, telekom şirketlerinin kuleler ve antenler kuracakları yeni yerler bulmasına tezgâhtar olan bir yazılım sağlar. derhal bir alana kurulum yapmak 24 aydan pozitif sürüyor ve 5G bugün dağıtılandan 6-10 kat daha fazla alan gerektirdiğinden bu durum daha da zorlaşıyor. Daniel Campion ve Brian Sexton göre kurulan teşebbüs, kurulum sürecini 6 aya değin kısaltıyor. 

Evidence

Sean Hughes ve Adam McAskill tarafından kurulan Evidence açık kaynaklı, kod tabanlı bir iş zekası arabulucu. Evidence analistlerin sürükle ve bırak arayüzü yerine bir şekillendirme dili kullanarak raporlar ve panolar oluşturmasına olanak tanıyor. 

Protego

Protego, Latin Amerika şirketlerinin zıt ibraz anlaşmazlığı sürecini otomatikleştirmelerine ve verimsiz manuel incelemeleri azaltmalarına yardımcı oluyor. Zıt ibraz kayıplarını, kimlik sahtekarlığını ve yüksek hatalı pozitif oranlarını en aza indirmeye tezgâhtar olan teşebbüs, dolandırıcılığa aleyhinde çözüm sunuyor. Girişimin kurucuları Rafael Casabianca ve Pablo Rojas. 

Luminate Medical

Aaron Hannon ve Barbara Oliveira kadar kurulan Luminate Medical, kanser hastalarının kemoterapiye yan saç dökülmesini bakımlı ve taşınabilir bir şekilde önlemesine tezgâhtar olan bir tıbbi cihaz geliştiriyor. ABD'de 1,1 milyondan pozitif hasta, her yıl saç dökülmesine neden olan kemoterapi tedavisi gömekte bu da; sadece ABD'de 1,7 milyar dolarlık bir pazar yaratıyor.

Pactima

Joel Kapongo ve Moktar Yusuf göre kurulan Pactima, canlı ıslak imza ve tanıklık gerektiren reel zamanlı anlaşmalar için canlı bir video imzalama platformu. 

Medium Biosciences

Enzim mühendisliği için derin öğrenme sunan Medium Biosciences, kurucuları Mohamed Hassan Kane ve Adaletli Yusuf kadar şöyle tanımlanıyor:

Ürünümüz, endüstriyel biyoteknoloji şirketlerinin enzim mühendisliği için makine öğrenimi modelleriyle arayüz oluşturmasını gerçekten kolaylaştıran bir yazılım platformudur. Enzimler, doğadaki çoğu kimyasal reaksiyona güç sağlar, oysa endüstriyel ölçekte hedeflemek için genelde mühendisliğe gereklilik duyar. Modellerimiz, tanımlanması tipik olarak aylarca süren nemli laboratuvar çalışması gerektiren yüksek performanslı diziler önermek için kullanılabilir. 

Adra

Shifeng ChenYasaman Nematbakhsh ve Hamed fesharaki kadar kurulan Adra, diş kliniklerinin röntgenlerdeki boşlukları ve diğer sorunları daha hızlı ve daha doğru bir şekilde bulmasına muavin olan bir yazılım. Bu Nedenle klinikler daha artı operasyon rezervasyonu alarak gelirlerini artırabiliyor.

BlackOakTV

BlackOakTV, siyahımsı izleyicilere ve yaratıcılara hiper hizmet veren bir abonelik video platformu. Siyahımsı izleyicilerin hayatlarını ve deneyimlerini en çok yansıtan içerik ve içerik oluşturucuları bulmasını, izlemesini ve onlarla etkileşim kurmasını kolaylaştırıyor. Girişimin kurucuları Iyanu Obidele ve Uzo Ometu. 

Tantl

Carl Atupem ve Filip Juristovski tarafından kurulan Tantl, geliştiricilerin dahili meslek akışlarını 10 kat daha süratli oluşturmasını sağlıyor. Tantl, geliştiricilerin alıcı yardım temsilcilerinin geri ödemeleri hızlı bir şekilde işlemesine müsade tahsis etmek gibi dahili iş akışları oluşturmasını kolaylaştırır. Bunu, işin yüzde 90'ını yöneten düşük kodlu bir API sağlayarak yapıyor. 

StandardCode

Daniel Hung ve Arjun Naskar'ın kurduğu StandardCode, şirketlerin COPPA ve GDPR-K gibi çocuk data gizliliği yasalarına uymasını kolaylaştırır. Şirket nunu, çocuklar için çevrimiçi kimlik ve yaş doğrulamasını otomatikleştirecek API'ler oluşturarak yapıyor. 

SFA Therapeutics

SFA Therapeutics, bakteriyel metabolitlerden bağışıklık sistemini düzenleyen terapötik olarak uyarlanmış oral ilaçlar yaratıyor; Şirket ağırlıklı olarak otoimmün hastalıklara ve kronik inflamasyondan kaynaklanan kanserlere odaklanıyor. Teşebbüs Alla Arzumanyan ve Mark Feitelson göre kuruldu.  

Codex

Codex, çalıştığınız yeniden derin işbirliği için bütün vaktinde belgeleme karşılayan bir geliştirme aracıdır. Çalışırken, bir kod bloğunun ne işe yaradığını çözemediğinizde Codex, bir düğme tıklamasıyla bağlam istek etmenizi sağlar. Gerisinde, yanıt verecek en iyi kişiyi belirler ve yanıtlarını diğer ekip üyelerinin daha sonra erişmesi için otomatik olarak ve aracısız kod bloğunda saklar. Karl Clement ve Karl Clement kadar kurulan Codex, kanada merkezli bir teşebbüs.

Spot

Ulysse Mizrahi ve Raffaele Colella tarafından kurulan Spot, mevcut araçlarınızla çalışan bir bilgi tabanı olarak konumlanıyor. Slack'te kaybolacak bilgileri yedeklerken, Drive, Notion, Intercom, Zendesk ve daha pek fazla yere dağılmış bilgileri aramanızı sağlar. Az Daha minik boyutlu belgeler yazmanızı kolaylaştırır. Pat Diye fazla vasıta kullanan ekiplerin can dostu dyebiliriz. 

Opkit

Sherwood Callaway ve Justin Ko kadar kurulan Opkit, cerrahi merkezleri için SaaS satın alıyor. İkili ürünü şu cümlelerle anlatıyor:

Tıbbi aygıt satın alma yöntemlerini optimize ederek ameliyat merkezlerinin yılda 500 bin ABD doları üstünde tasarruf etmesini sağlıyoruz. 3 hafta önce başlattık ve birincil pilot müşterimizi çoktan 30 bin dolarlık bir takvim sözleşmeye dönüştürdük. 

Crew

Ekiplerin dışarı giden yeteneklere dair çalışmalarını otomatikleştirmesine, işe alım süreçlerini kolaylaştırmasına ve tüm verileri tek bir yerde toplamasına olanak tanıyan birincil tümü bir arada işe alım CRM'i. Şirketler, adayların başvurmasını beklemek yerine, geniş ölçekte yeteneklerle proaktif olarak haberleşmek, onları teşvik etmek ve işe edinmek için Crew'u kullanıyor. Mohamed Labouardy ve Amine Skalli kadar kurulan teşebbüs, işe alım süreçlerine yeni bir yaklaşma sunuyor.

Therify

James Murray ve Warren Sadler kadar kurulan Therify, şirketlerin çalışanlarına ayrıntılı bir zihinsel sıhhat desteği sunmasını sağlıyor. Girişimin web platformu yoluyla çalışanlar, duygusal refahlarını desteklemek için kültürel açıdan aklıselim terapistlere, canlı topluluk oturumlarına ve kendi kendine rehberli içeriğe erişir. 

Shopscribe

Shopscribe, fırınlar ve manikür salonları gibi Avrupa'daki 1,3 milyon lokal mağazanın ürünleri için abonelikler sunmasını ve garantili yinelenen gelirin kilidini açmasını sağlar.Lorenzo Sani ve Alex Zhou tarafıdan kuruldu.

Plai

Logan Welbaum tarafından kurulan Plai, 50 milyondan artı mikro işletme ve içerik oluşturucu için yapılmış bir reklam aracıdır. Platform, herhangi bir tecrübe gerektirmeden telefonlarından hedeflenen reklamları saniyeler içinde başlatmalarına olanak tanır. 

Atlas

3 kurucu müşterek Shawn Liam, Ernest Sim ve Yi Sung (Sung) Yong kadar hayata geçirilen Atlas, restoranlar için işletim sistemi kuruyor. Güneydoğu Asya'ya odaklanan girişim adeta restoranlar için Shopify olarak öne çıkıyor. Bölgede herhangi bir restoranı çevrimiçi ve çevrimdışı olarak başlatmanın, çalıştırmanın ve büyütmenin en basit yolu diyebiliriz. 

CellChorus

Dan Meyer ve Navin Varadarajan'ın hayata geçirdiği CellChorus, bilim adamlarına hücreleri hakkında kapsamlı bir anlayış kazandırmak için hücre-hücreli arası etkileşimlerin binlerce videosunu "izleyen" bir yaşam bilimi şirketi. Standart toplu canlı gözenekli olan görüntüleme ortalama sonuçlar sağlarken, CellChorus hareket, temas, öldürme, hayatta kalma ve biyomolekül salgılanmasını tek gözenekli olan bazında değerlendirir.

Jingu Health

Jingu Health, ABD'de kronik vajinal enfeksiyonlardan muzdarip 13,5 milyon bayan için bir çözüm sunuyor.   Mikrobiyomu bitmiş programlayarak hastalıkları çözen teşebbüs,  vajinal enfeksiyonlar için birincil ve tek önleme haplarını ilerletti.  Jingu Health'in ürünleri hastalıklı bir mikrobiyomu sağlıklı bir mikrobiyota dönüştürüyor. Girişim Adi Mashiach ve Mirella Mashiach kadar kuruldu. 

Abatable

Maria Filmanovic ve Valerio Magliulo göre kurulan Abatable, yüksek nitelikli karbon dengeleme için bir robo-danışman. Girişim, kaynak sağladığı, değerlendirdiği ve finanse ettiği farklı alanlara yönlendirilmiş güvenilir karbon denkleştirme portföyleri yoluyla şirketlerin, azaltılması zorlama emisyonlarını dengelemelerine muavin oluyor. 

ContraForce

ContraForce XDR, otomasyon yoluyla Güvenlik Operasyonlarının kompleks zorluklarını otomatikleştirmek için açık mimari bir yaklaşma sunuyor. Teksas merkezli teşebbüs Stan Golubchik ve Ricky Melendez kadar kuruldu.

Storylane

Akash Bansal ve Nalin Senthamil kadar kurulan Storylane, pazarlama ve satış ekiplerinin 10 dakikada etkileşimli mahsul demoları oluşturmasını ve paylaşmasını sağlıyor. Potansiyel alıcılar, satışlarla konuşmadan demoları kendi kendilerine deneyimleyebiliyor.

SliceQ 

 Restoran müşterilerinin yüzde 33'ü hala telefonla sipariş vermeyi seçim ediyor, ancak ön ofis personeli genel olarak meşgul olduğu için şirketler gelir kaybı yaşıyor. SliceQ ise restoranlar için cevapsız arama ve cevapsız sipariş olmamasını sağlayan otomatik telefon sipariş sistemi sunuyor. Shreyansh Gandhi ve Sreehari Pulikkal Sivadasan göre kurulan teşebbüs, müşterilerinin satışlarını yüzde 10 seviyesinde artrıyor.

Byte Kitchen 

Bir bulut mutfak girişimi olan Byte, IP'lerini lisanslayarak ve mutfaklarını teslimat, teslim alma ve teslim alma için optimize edilmiş yeni nesil mutfaklardan oluşan bir ağda kullanıma sunuyor. Böylece en düşük ön yatırımla herhangi bir markanın coğrafi üçgenin taban olmayan kenarı izini şipşak genişletebiliyor. Girişimin kurucuları Divyang Arora ve Rahul Madadi. 

Moving Parts

Moving Parts, iOS için bir bileşen kitaplığı. Girişimin kurucuları Robb Böhnke ve Michael Nino Evensen girişimi şöyle tanımlıyor:

Tasarımcılarınızın ve mühendislerinizin oluşturduğu ve uygulamanıza özgü olmayan her şeyi daha iyi ve daha ucuza yapabiliriz.

Membo

Vahur Hansen ve Paula Kink tarafından kurulan Membo, Avrupa'daki birinci sınıf müşteriler için bir bakkal teslimat uygulaması. Hemen Olan teslimat yerine ürünleri bir sonraki gün teslim eden Membo Çin'deki PinDuoDuo Marketleri'ne benzerliğiyle uyarı çekiyor. Membo, haftalık yiyeceklerinizi ilk elden lokal gıda üreticilerinden sipariş etmenin en seri yolu olarak karşımıza çıkıyor.

Orderli

Orderli, Avrupa'daki barlar ve publar için masa başı siparişi için kullanılıyor. Orderli bir başvuru formu indirmeden çalışıyor. Misafirler masadaki QR kodunu tarayabilir, menüye göz atabilir ve istediklerini sipariş edebilir. Girişimin kurucuları Maurits Franken, Dorus van den Oord ve Sven van der Zee.

Suplias

Michael Adesanya, Stephen Igwue ve Sefa Ikyaator tarafından kurulan Suplias, Afrika'daki başlıca ve pop mağazalarının bir mobil başvuru formu kullanarak doğrudan üreticilerden envanter satın aldığı bir B2B pazar yeri. 

Abhi

Omair Ansari ve Ali Ladhubhai tarafından kurulan Abhi, Maaşlı çalışanların bir sonraki bordro döngüsünden önce tahakkuk eden maaşlarının bir yüzdesini çekmelerine izin veren erken aidat erişim platformu. Çalışanların faturalarda geç ödeme ücretinden kaçınmasına, ivedi peşin para paraya erişmesine ve borçların önüne geçmesine asistan olmayı hedefliyor. 

Pandai

Öğrencilerin okulda daha iyi notlar almalarına muavin olan bir tatbik olan Pandai, öğrencilerin öğrenebilecekleri, uygulayabilecekleri, geri bildirim alabilecekleri ve güçsüz yönlerini teşhis edebilecekleri belirtilen bir okul müfredatına yerinde oyunlaştırılmış testler sunuyor. Girişimin kurucuları Akmal Akhpah, Khairul Anwar Mohamad Zaki ve Suhaimi Ramly.

Verde

Lucas Martins ve Jorge Silveira göre kurulan Verde, Brezilya'daki minik ve orta ölçekli çiftçiler için işletme sermayesi kredilerine erişimi basitleştiren ve genişleten dijital bir platform. Daha hızlı ve daha saydam üçüncü taraf mali kaynaklarla çiftçilere lokal olarak hizmet veriyor. 

Coinfeeds

Coinfeeds kendini kriptoparalar için Bloomberg olarak tanımlıyor. Coinfeeds, herhangi bir kripto para biriminde reel zamanlı haberler ve sosyal alınganlık sağlayan bir API. Girişimin kurucuları Bhavya Bharat Agarwal ve Moyi Dang girişimi şöyle anlatıyor:

Uber ve Robinhood'da veri ekiplerini yönetirken kullandığımız makine öğrenimi teknolojilerinin aynısını uygulayarak en iyi verileri sağlıyoruz. Uzun vadeli vizyonumuz kripto için Bloomberg olmaktır.

idemeum

Nikolay Poturnak ve Jagjit Sethi göre kurulan idemeum, parolasız başvuru yönetimi platformu. idemeum'un vizyonu, minik ve orta ölçekli işletmelerin, çalışanlarına SaaS uygulamalarına erişmesi ve yönetmesi için tek bir yer sağlayabilmesi.

Ruth Health

İki kadın girişimci Alison Greenberg ve Audrey Wu göre kurulan Ruth Health, gebelik sonrası idrar kaçırma problemi yaşamış kadınların yüde 83'ünü tedavi ediyor. Telesağlık yoluyla 30 dakikalık Doğum Sonrası İyileşme ve Eğitim Seansları veriyor, bu nedenle pelvik taban sarkması olan anneler işe, cinsel ve bayağı hayata 5 kat daha hızlı bir şekilde dönebiliyor. 

Teamspace

Teamspace, uzaktan işbirliği için paylaşılan tuval güya bir egzersiz alanı. Teşebbüs, Belgeleri, görüntüleri, tabloları, görevleri ve daha fazlasını hakiki zamanlı bir uzamsal tuval üstünde birleştirir. Uzak çalışma için tasarlanan Teamspace video öncelikli bir yaklaşıma sahip. Girişimin kurucusu Namit Chadha.

Baubap

Şimdiye dek parasal ödeme sistemlerinin ya da fintechlerin genelde gelir seviyesi yüksek veya orta düzeyde olanlara seçenekler sunduğunu gördük. Roberto Salcedo ve Luis Villarreal kadar kurulan Baubap ise yepyeni bir yaklaşma ile karşımıza çıkıyor. Meksika için bir mobil kredi uygulamasıyla başlayarak, idareli açıdan savunmasız olanlar için birincil dijital bankayı oluşturmayı hedefliyor.

Oneistox 

Oneistox, profesyonel gelişimlerini artmak isteyen tasarımcılar, mimarlar ve mühendisler için çevrimiçi kohort tabanlı kurslar sunuyor. Platformda katılıcmıların Mahsul tasarımı, Yapı Data tasarımı, Sürdürülebilir tasarım, Hesaplamalı tasarım, Grafik tasarım gibi konularda maharet kazanması sağlanıyor. Girişimin kurucuları Vipanchi Handa, Mehul Kumar, Chaithanya Murali ve Harkunwar Singh.  

Kapacity.io

Kapacity.io, binalarda ısıtma ve soğutma enerjisi maliyetlerini ve emisyonları azaltmaya karşın bir yazılım hizmeti. Teşebbüs, klima ve ısı pompası elektrik tüketimini yenilenebilir enerji kullanılabilirliği, şebeke tıkanıklığı ve elektrik fiyatlarına tarafından ayarlıyor. İklim krizi ile birlikte endüstriyel alanda bu tarz girişimleri daha artı görmeye başladık. Finlandiya merkezli Kapacity.io Rami El Geneidy, Jaakko Rauhala ve Sonja Salo göre kuruldu.

Plug

Thiago Garuti ve Marcel Nicolay tarafından kurulan Plug, dijital işletmelere tek bir entegrasyon aracılığıyla aniden artı ödeme hizmetine erişim ve kod yazmadan işlemden işleme geçiş yapma olanağı sağlar.

Tuli Health

Tuli Health, Birleşmiş Krallık'taki 11 bin  bağımsız eczanenin tamamını tanı merkezlerine dönüştürüyor. Girişimin ürettiği Yazılım, bu eczanelerin bugün COVID-19 testlerini ve yarın diğer teşhis testlerini ayrıca satmasını ayrıca de gerçekleştirmesini kolaylaştırıyor. Müşteriler, testleri edinmek için uzun zaman beklemek veya hastaneye gitmek yerine, 24 saat içinde garantili sonuçlarla kendi mahallelerinde deneme olabiliyor. Bu müthiş girişimin kurucuları Jialu Tu ve Jiawei Li.

Stownest

Stownest, kişisel depolama ihtiyaçlarınız için hemen hemen bir Vale görevi gören bir depolama çözümü sunuyor. Teşebbüs, ister konut eşyası, ister mevsimlik eşya olsun, bunları alıp tesisinde muhafaza ediyor. İhtiyacınız olduğunda eşyaları kolayca geri almanız da muhtemel. Girişimin dört kurucu ortağı bulunuyor. Ramesh Chincholi, Sudhindra Subbarao, Amieth Kumar ve Srinivasa Murthy.

Filadd

Eğitim girişimleri, sektörü dönüştürmeye devam ediyor. Filadd, çevrimiçi kurslarla, öğrencilerin üniversiteden mezun olmalarına yardımcı oluyor. Bu süreç kabullerinden başlayarak ve mezun olana değin bütün üniversite eğitimleri baştan başa devam ediyor. Teşebbüs Guillermo Bruchmann, Nicolás Ferrer, Agustin Trombotto ve Joaquin olmedo göre kuruldu.

Kiwi Biosciences

Kiwi Biosciences, Alıngan İrritabl Bağırsak Sendromu'ndan (IBS) felakete uğramış 18 milyon ABD'linin iki saat daha sonra tuvalete gitmeden bayağı bir yemeğin tadını çıkarmasına muavin olacak. David Hachuel ve Anjie Liu göre kurulan şirket, gıdalardaki yaygın sindirim tetikleyicilerini parçalayan yeni, enzimler geliştiriyor. Üstelik bu enzimlerin patent başvurusu üretilmiş durumda.

Nasdisc

Nasdisc, kasetler, plaklar ve CDler için bir pazar yeri.Plak pazarı son on yılda kaydadeğer bir çoğaltma kaydetmesinin bu girişimin hayata geçmesinde büyük bir rolü var. Mesela; bu yılın birincil 6 ayında satışlarda yüzde 108'lik bir çoğalma görüldü. Nasdisc'in platformu ise satışlardan yüzde 12'lik bir kesinti yaparak bunu her yıl ikiye katlanan 400 milyon dolarlık bir fırsat haline getiriyor. Girişim Simeon Goolsby, Sırça Korzecke ve Christian White tarafından kuruldu.

Luable

Luable, Latin Amerika'daki kişilerin çevrimiçi olarak yüzde 5 getiri tasarruf hesaplarını karşılaştırmasına ve bunlara yatırım yapmasına olanak tanıyor. Latin Amerika'da zaten bir tip değilseniz, çevrimiçi olarak bir tasarruf hesabına kaydolamazsınız. Herkesin çevrimiçi olarak yapmasını kolaylaştırıyor.  Girişimin kurucuları Charlie Correa ve David Susa.

Caire Health

Anmol Warman, Pranav Warman ve Roshan Warman yaşam kurtaran bir girişime imza attı. Caire Health Suni zeka yazılımı, beyin kanaması teşhislerinin hızını ve doğruluğunu artırarak hastane gelirini artırırken, hastaların hayatlarını kurtarıyor.

Bloop

Gabriel Gordon-Hall ve Louis Knight-Webb tarafından kurulan Bloop daha iyi kod araması yapmanızı sağlıyor. Geliştiricileri akışta tutarak IDE içindeki kod örneklerini ortaya koyuyor.

Synth

Suneel Matham, Vaibhav Saxena ve Urvin Soneta tarafından kurulan Synth, çoğunlukla araştırmacı ekipler için ilgili bilgileri ilaç haline getirerek sunuyor. Kurucular girişimi anlatırken şunları söylüyor:

Data işçileri için ikinci bir beyin yapı ediyoruz. Uygulamamız, tükettiğiniz tüm ilgili bilgileri yakalar - metin, ses, video ve 1 tıklamayla özetler. Hem, istediğiniz yerde istediğiniz bilgiyi aramanızı ve almanızı kolaylaştırır. 

Pylon

Pylon, gelişmekte olan pazarlardaki su ve elektrik dağıtım şirketlerine kayıplarını azaltmanın yanı sıra yeni gelir akışları açmaları için bir platform sağlar. Bu kayıplar, diğerlerinin yanı sıra sızıntılardan, tüketim hırsızlıklarından ve tahsil edilmemiş faturalardan kaynaklanmaktadır. Girişimin kurucuları Ahmed Ashour ve Omar Radi.

Dime

Aaron Barbieri-Aghib ve Ben Share tarafından kurulan Dime, içerik oluşturucuların içeriklerini eşsiz dijital koleksiyonlara dönüştürmelerine olanak tanır. Hayranlar en sevdikleri sanatçılardan ürünler satın alabilir, bunları platformun pazar uygun değiş tokuş edebilir ve koleksiyonlarını sitede sergileyebilir.

Telivy

Teşebbüs, SAAS platformlarını ve sigorta acentelerini, minik işletme müşterileri için siber sigorta elde etmek için en çabuk ve en basit çözümü sağlayan yerleşik bir fazla taşıyıcılı siber sigorta çözümü ile güçlendiriyor. Benjamin Grosser ve Naren Sathiya kadar kurulan Telivy'nin ABD'nin 48 eyaletinde meslek yapma yetkisi var. 

PAYZE

Payze, Eski sovyetler birliği ülkelerindeki işletmelerin tek bir entegrasyon yoluyla dünyanın her yerinden ödeme kabul etmesine tezgâhtar oluyor. Stripe'a benzerliğiyle uyarı çeken teşebbüs Kakha Gelashvili ve Giorgi Tsurtsumia kuruldu.

Humane Genomics

Chad Moles ve Peter Weijmarshausen tarafından kurulan Humane Genomics, yapay bir virüs platformudur. Eşi görülmemiş seçicilik ve verimlilikle onkolitik terapötikler tasarlıyor ve üretiyor. 

Algofi

Algofi, blok zinciri üstünde seri, düşük maliyetli bir borç verme piyasası inşa ediyor. Algorand üstüne inşa etmek, mevcut Ethereum ağındaki takriben 15 dolarlık ücrete kıyasla 0.01 dolardan az maliyetli işlemlere olasılık tanıyor. Girişimin kurucuları John Clarke ve Owen Colegrove. 

Female Invest

Emma Bitz, Camilla Falkenberg ve Anna-Sophie Hartvigsen tarafından kurulan Female Invest, kadınları bireysel finans konusunda eğiterek ve abonelik tabanlı bir çevrimiçi öğrenme platformu aracılığıyla yatırım yapmalarını sağlıyor ve mali cinsiyet farkını kapatma misyonunu üstleniyor. 

Ferveret

Ferveret, nükleer santral soğutmasından ilham alan veri merkezleri için sıvı soğutma teknolojisi geliştiriyor. Veri merkezlerini soğutma maliyetlerinde yüzde 96, anapara maliyetlerinde yüzde 68 tasarruf sağlıyor ve çip performansını 2 kat artırırken karbon ayak izini yüzde 40 azaltıyor. Kurucular Reza Azizian ve Matteo Bucci.

Filta

Filta, Pixar, Oculus, Facebook'taki kıdemli üreticiler kadar yapı edilen yüz filtreli NFT pazarıdır. Hayranlarının sosyal medyada kullanmaları için sınırlı sayıda filtreler yayınlamak için içerik oluşturucularla ortaklık yapıyor. Snapchat ve Instagram'da bitmiş gördüğünüz yüz filtreleri platformlar göre yok, bağımsız sanatçılar kadar yaratılıyor. Girişim Chris Horne göre kuruldu. 

Siglo

Isaac Phillips ve Isaac Phillips kadar kurulan Siglo, Latin Amerika'daki kentsel topluluklar için daha çabuk, daha iyi ve ödemesi kolay bir hizmet sunan kablosuz bir ISP.

Waterplan 

Waterplan, şirketlerin tesislerinde su mevcudiyetini yönetmeleri için bir SaaS platformu. Müşteriler arasında McCain, Henkel, San Miguel Global ve BIER gibi fazla uluslu şirketler bulunuyor. Jose Ignacio Galindo ve Nicolas Wertheimer kadar kurulan girişim su riskinin gerçek zamanlı bir finansal değerlendirmesini karşılamak için şirketlerin operasyonel verilerini lokal su uydusu görüntüleri ile birleştiriyor. 

Buoyant Aero

Buoyant Aero, orta aks hava taşımacılığını küçük bir uçağın güya fiyatına hareket ettiren insansız hava balonları yapı ediyor. Benjamin Claman ve Joe Figura göre kurulan girişim, dört hava gemisi yapı etti ve uçurdu. İnşa edilen en son gemi, 20 fit uzunluğunda ve saatte 35 aks hıza sahipti.

Argus 

Omar Amjad ve Owen Rapaport göre kurulan Argus, bankacıların, danışmanların, kripto kullanıcı ve yatırımcılarının, işveren harmoni kısıtlamalarına uygun şekilde 5T dolarlık likit varlıklarını kolayca değiş tokuş etmelerini sağlar. Firmalar, dahili uyumluluğu otomatikleştirmek, arka ofis çalışan sayısını eksilmek ve riski en üye indirmek için bu SaaS üründen faydalanıyor.

Bedrock AI

Kris Bennatti, Heather Judd ve Suhas Pai tarafından kurulan Bedrock AI, ölçeklenebilir yatırım araştırmaları yapıyor. Takvim raporlar gibi halka açık şirket dosyalamalarında bulunması kuvvet bilgileri çıkaran bir yazılım. Çoğu analistin asla görmediği muhasebe politikası değişiklikleri, mevzuata ilişkin sorunları ve diğer manâlı bilgileri buluyor.

Greenwork

Greenwork, hükümet tarafından finanse edilen eğitim programlarının yılda eğittikleri on milyon kişiye meslek bulmasına asistan olur. Bu destek noktasından yola meydana çıkan girişim, şirketlerin günümüzün işgücü piyasasında en kuvvet işe alımları gerçekleştirmelerine yardımcı olmak için kabiliyetli mavi yakalı çalışanlar için LinkedIn'i kurdu. Girişimin kurucuları Gautam Jayaraman ve Sam Steyer.

Nomod

Dubai merkezli Nomod'un kurucusu Omar Kassim 8 kişilikekibiyle ortaya çıkardığı ürün hakkında şunları söylüyor. 

İleri görüşlü işletmeler için bir finansal işletim sistemi oluşturuyoruz. Kaydolmayı ve keza yüz yüze keza de çevrimiçi olarak kart ödemelerini kabul etmeyi fantastik derecede kolaylaştırarak başlıyoruz.

Genuity

Colum Donahue ve Jason Noble kadar kurulan Genuity, şirketlerin BT'yi yönetmeleri ve meslek yazılımı satın almaları için tek durak noktası olarak konumlanıyor. Şirketler, bütün şirket dizüstü bilgisayarlarını peşine düşüp takip etmek, çalışan yardım taleplerini idare etmek ve toptan fiyatlarla yazılım satın olmak için Genuity'yi kullanabiliyor.

Genomelink

Yuta Matsuda, Kensuke Numakura ve Tomohiro Takano kadar kurulan Genomelink bir DNA Başvuru Formu Mağazası. 23andMe/Ancestry gibi şirketlerden DNA testi yaptırdıysanız, DNA verilerinizi Genomelink'e aktarabilir ve yüzlerce özgün uygulamanın kilidini açabilirsiniz. Şirket, 23andMe'den daha derine inen küresel soy raporu sunarken, Ancestry'de mevcut olandan daha artı vücut ve us özelliği analizi çeşidi ile karşımıza çıkıyor.

Telmai

Maxim Lukichev ve Mona Rakibe kadar kurulan Telmai, bilgi ekiplerinin data kalitesi sorunlarını tez saptama etmesine ve araştırmasına muavin olan bir veri kalitesi izleme platformu.

Infina

Infina için genç yatırımcılar için tasarlanan ve bir perakende yatırım uygulaması olan Robinhood'un Vietnam versiyonu diyebiliriz. Girişim James Vuong göre kuruldu. 

Lumify

Hemşireler için süper kullanım olan Lumify bir hemşirenin gereksinim duyduğu her şeyi tek bir uygulamada toplanıyor. Girişimin kurucuları Jennifferre Mancillas ve Anthony Scarpone-Lambert. 

Pillar

Pillar'ın işletim sistemi,  Sağlık ve Zindelik Şirketleri için bir hizmet olarak Sağlık Koçluğuna imkan tanıyor. Girişimin platformu ve sağlayıcı ağı, yaşam biçimi ve tutum değişikliğini erişilebilir ayla getiren ve tekrarlanabilen 1'e 1 görüntülü aramalar için alıcı tabanını kaliteli bir sağlık koçuyla bir araya getirerek bir şirketin platformuna bağlanıyor. Teşebbüs, Caroline Early ve Jasmine Mansouri göre kuruldu.

Tenyks

Tenyks, daha güvenilir suni akıl yazılımlarını daha hızlı meydana getirmek için görsel verilerle çalışan ve AI geliştiricilerine tezgâhtar olan bir Cambridge Üniversitesi'dir. Botty Dimanov ve Dmitry Kazhdan kadar kurulan teşebbüs, Iki Taraflı arıza modellerini tanımlayan, bölüştürme değişimlerinin arkasındaki nedenleri ifade eden ve yüksek performansa gelmek için gereken etiketli bilgi miktarını azaltan bir MLOps izleme ve doğrulama platformu oluşturuyor.

Chari

Chari, Kuzey Afrika'daki geleneksel perakendecilerin sattıkları tüketim mallarını sipariş etmelerine ve 24 saatten daha kısa sürede ücretsiz olarak teslim etmelerine olasılık tanıyan bir e-ticaret ve fintech uygulaması. Teşebbüs, Sophia Alj ve Ismael Belkhayat kadar kuruldu.

Noloco

Simon Curran ve Darragh Mc Kay göre kurulan Noloco, ajanslar ve KOBİ'lerin tip iletişimini, dosya paylaşımını ve ödemeleri merkezileştirmeleri için kodsuz bir müşteri portalı oluşturucusu.

Litnerd

Anisa Mirza'nın girişimi Litnerd, sınıfta canlı aktörler kadar canlandırılan K-5 kitapların canlı olarak yayınlayan çevrimiçi bir okuma programı. Girişimin bu dahiyane fikri, yaratıcı ekonomiyi (Creator Economy) e-kitaplar ve ders planları ile tamamlanan geleneksel eğitimle harmanlıyor. Litnerd, Amerika'daki 37 Milyon ilkokul öğrencisine okumayı öğretmeyi planlıyor. Girişimim büyüme oranları da dahiyane fikri kadar güzel.

Dots

Dots, pazar yerleri için fazla kanallı bir ödeme API'si oluşturuyor. Bu API, bir pazar yerinin satıcılarına Venmo, Paypal, ACH ve Zelle dahil olmak üzere kendilerine ödeme yapılmasını istedikleri şekilde ödeme yapmalarını sağlıyor. Girişimin kurucuları Sahil Hasan ve Kartikye Mittal.

Revery AI

UIUC'de 3 Bilgisayarla Görme Doktora görevlisi Min Jin Chong, Kedan Li ve Jeffrey Zhang göre kurulan Revery AI, giysileri insanlar üzerinde görselleştirmek için ölçeklenebilir bir usul oluşturuyor. Girişimin ortaya çıkardığı teknoloji, alışveriş yapanların kıyafetleri karıştırıp eşleştirebilecekleri ve herhangi bir modelde derhal çevrimiçi olarak görselleştirebilecekleri sanal bir giyinme odası yaratıyor.

Slip

Kenneth Casse kadar kurulan Slip, etkileşimli programlama kursları oluşturmayı ve satmayı kolaylaştıran bir pazar yeri. 

Mach9

Mach9, asistan yazılım altyapılar denetimi için yazılım ve entegre donanım oluşturuyor. Enerji ve gaz hizmetleri şirketleri, kesinti süresinin dakikası yüz binlerce dolara mülk olan altyapıları izlemek için platformumu kullanıyor.

Examedi

Bu girişimi tıbbi laboratuvar çalışmaları için Uber gibi düşünebilirsiniz. Andres Kemeny, Ian Lee ve Juan Pablo Zepeda göre kurulan Examedi, Latin Amerika'da hemşireleri ve laboratuvar teknisyenlerini randevular için ilk elden hastaların evlerine gönderen bir evde sağlık hizmeti pazarı.

Ancana

Ancana ile evin 1/4 veya 1/8 hissesine sahip olabilir ve masrafları öteki karşılıklı sahiplerle paylaşabilirsiniz. Örneğin, bir evin 1/4 hissesini satın alırsanız, yılın 3 ayı boyunca ona erişiminiz olması muhtemel. Bu olağanüstü fikri hayata geçiren kurucular Andres Barrios ve Ryan Black.

Onfolk

 Ufak işletmelerin bordrolarını ve İK'larını oluşturmalarını ve yönetmelerini kolaylaştırıyor. İşletmelerin bir yığın elektronik tablo, güçsüz entegre edilmiş araçlar ve muhasebecilere sürekli gönderilen e-postalar yerine Onfok yazılımını kullanması olası. Girişimin kurucuları alanında deneyimli bir ekip olan Naz Malik ve Charlie Thomas.

CostCertified

CostCertified kurucuları Mike Bignold ve Dave Vass girişimleri için şunları söylüyor:

Müteahhitlerin müşterilerine etkileşimli bir alışveriş deneyimi sunabileceği ve tahmini ilk önce bir satış noktasına dönüştürebileceği inşaat için bir Amazon inşa ediyoruz.

Floatpays 

Simon Ward tarafından kurulan Floatpays, çalışanların paralarına erişmelerine, harcamalarına, tasarruf etmelerine ve yönetmelerine yardımcı olan isteğe tabi bir ödenti erişim platformu. Teşebbüs Afrika pazarında faaliyet gösteriyor.

HitPay

HitPay, Güney Doğu Asya'daki KOBİ'ler için kodsuz, Flull-stack ödeme ve ticaret platformu. Sınırlı kodlama becerilerine veya kaynaklarına sahip KOBİ'lere ve bireylere, herhangi bir satış kanalında 5 dakika içinde çevrimiçi ve yüz yüze ödemeleri kabul etmeye başlamaları için yetki veriyor. Girişimn kurucuları Aditya Haripurkar ve Nitin Muthyala. 

TransAstra Corporation

Joel Sercel göre kurulan TransAstra, alıcı uydularını yörüngede oldukları yerden gitmeleri gereken yere götüren uzay römorkörleri yapı eder ve uçurur. Söz konusu römorkörler, asteroitleri çıkaracak ve ağır sanayiyi uzaya taşıyacak. Şirketin kayıtlı Omnivore™ iticisi ise yörüngesel lojistik pazarına baskın elde etmek için geliştirdiği çığır açan bir güneş termal roketi. 

Float

Zack Kim ve Rob LaFave'in girişimi Float, miktar zinciri finansmanı için üretildi. Çabucak artan alıcı markalarının envanterlerinden sermaye çıkarmasına yardımcı oluyor. Tedarikçi faturalarını peşin ödüyor ve envanterlerini sattıktan daha sonra ödemelerini sağlıyor. 

Breakaway

Jordan Kobert ve Kyle Yugawa kadar kurulan Breakaway, bisikletçiler ilk kez almak üzere fitness tutkunları için motivasyonel bir koçluk uygulaması. Uygulamanın aboneleri, Peloton, Zwift ve Garmin gibi platformlardan verileri senkronize ediyor ve motivasyon, koçluk ve kişiselleştirilmiş hedefler olmak için uygulamaya jurnal olarak antre yapar.

Matrubials

Matrubials, antimikrobiyal direnci ve modern hastalıkları koyulmak için terapötik olarak insan sütü peptitlerine odaklanan bir anti-enfektif şirkettir. Şu başlıca dek önemli bakteriyel enfeksiyonlardaki küresel büyüme ve etkili tedavilerin kurutma süreçleri afiyet ve ekonomi için külfetliydi. Ama Bruce German, Carlito Lebrilla, David Mills ve Ishita Shah kadar kurulan Matrubials bunu değiştiriyor. 

Writesonic

Writesonic, herhangi bir işletme için saniyeler içinde özgün ve çekici pazarlama içeriği oluşturan, suni akıl destekli bir metin yazarlığı aracıdır. Birkaç satırlık metinle Writesonic reklamlar, blog gönderileri, açılış sayfaları, mahsul açıklamaları ve daha fazlasını oluşturuyor. Girişimin kurucusu Samanyou Garg, metin yazarlarının işini elinden almaya hazırlanıyor.

Akute Health

Sharud Agarwal tarafından kurulan Akute Health, dijital sağlık durumu şirketleri için medikal tescil sistemi sunuyor. Girişim, hastaları takip etmek için dijital sağlık şirketleri tarafından kullanılan bir elektronik tıbbi kayıt (EMR) sistemi üretiyor. Girişimin ürettiği EMR, Ro, Hims ve One Medical gibi dijital sıhhat şirketlerindeki klinik ekipleri tarafından günlük olarak kullanılan bir web uygulaması olarak konumlanıyor. 

outloud.ai

Igor Shelvinskyi ve Sasha Miagkyi göre kurulan outloud.ai müşterilerin arabaya servis yapan restoranlarda sipariş verirken yaptıkları konuşmaları kaydediyor, otomatik olarak çözümleme ediyor ve operatörlerin daha iyi satmak yapmasını sağlarken, tükenen stoklar konusunda onları uyarıyor. 

Sirka

Güneydoğu Asya'nın Noom'u olmayı hedefleyen Sirka, deneyimli, sertifikalı beslenme uzmanı ve diyetisyenler tarafından oluşturulan planlarla insanların fena gıda alışkanlıklarını kırarak kronik hastalıkları önlemesine veya yönetmesine asistan olur. Müşteriler, Sirka'daki profesyonellere danışmak için sınırsız sohbet erişimi ve yeni alışkanlıkları hayata geçirmeye muavin olacak kişisel öneriler alır. Girişimin kurucuları Rifanditto Adhikara ve Dito Krista.

Mentum

Mentum, Latin Amerika'daki fintech'lerin son kullanıcılarına yatırım hizmetleri tanıtmasına müsade veren bir API. ABD ve yerel borsalara erişim sunan teşebbüs, yatırım portföyleri için hesap açılmasını, finansman, idare ve raporlanma süreçlerini basitleştiriyor. Girişimin kurucuları Simon Avila, Daniel Osvath ve Daniel Osvath.

Meticulous

Gabriel Spencer-Harper göre kurulan Meticulous, geliştiricilerin sıfır çabayla web uygulamalarındaki hataları yakalamaya karşın bir araçtır. Şirket kendisini şu açıklama ile tanıtıyor:  Sitenize tek bir JavaScript satırı ekleyin ve binlerce hakiki kullanıcı oturumunu kaydedelim.

Warrant

Geliştiricilerin uygulamalarında 20 satırdan daha eksik kodla yetkilendirme ve erişim denetimi uygulamalarına yardımcı olan API'ler ve altyapı oluşturuyor. Aditya Kajla ve Aditya Kajla kadar kurulan Warrant, mühendislik ekiplerinin esas ürünlerini oluşturmaya odaklanabilmesi için yetkilendirme yönetiminin karmaşıklığını üstleniyor.

Spark Studio

Spark Studio, çocuklar için nitelikli ders dışı öğrenimi, evlerinin rahatlığına getiriyor. Kurslar, 1:6 büyüklüğündeki sınıflarda 5 ila 15 yaş arasındaki çocuklara veriliyor. Kurslar 10-15 hafta aralarında sürüyor. Girişimin dört kurucu ortağı bulunuyor: Namita Goel, Anushree Goenka, Kaustubh Khade ve Jyothika Sahajanandan.

Adaptyv Biosystems

Adaptyv Biosystems kurucuları Julian Englert,Moustafa Houmani, Daniel Nakhaee-Zadeh Gutierrez ve Amir Shahein girişimi şu cümlelerle anlatıyor:

Mevcut teknolojiden 100 bin kat daha ucuz ülkü getirmek için nanoakışkan bir çip üzerinde protein sentezini ve taramayı minyatürleştirdik. İki sene içinde dünyanın en büyük protein tasarım data tabanını oluşturmuş olacağız ve bunu daha önce çare edilemeyen hastalıklar için yeni tedaviler geliştirmek için kullanabiliriz. 

Endla

Michael Moore ve Riley O'Donnell göre kurulan Endla, yatırım getirisini en üstteki düzeye çıkaran kuyu tasarımına tezgâhtar olan yazılımlar sağlayarak petrol ve gaz kuyularının değerini artırır.

Levo

Levo, Meksika için yüksek getirili bir tasarruf hesabıdır. Kullanıcıların tasarruf hesaplarını topluyor ve onlar namına öteki bankalardan önemli ölçüde daha iyi faiz oranları için pazarlık yapıyor. Girişimin kurucuları Max Mergenthaler ve Salvador Rivero.

Marble

Daniel Kim ve Daniel Li tarafından kurulan Marble, uzun süreli kiralamalar için sanal bir mülk yöneticisi olarak konumlanıyor.

HeyCharge

Daireler ve daha fazlası için düşük maliyetli, yüksek ölçekli EV sorumluluk platformu HeyCharge'ın kurucuları Chris Carde ve Robert Lasowski ürünü şöyle anlatıyor:

KONUT şarj altyapısı günümüzde pahalıdır, kurulumu zordur ve mevcut ürünler, hizmetler ve işletmelerle iyi bir şekilde entegre değildir. HeyCharge, tüm bu sorunları ultra düşük maliyetli, tak ve çalıştır özelliğiyle çözer

Heimdal

Erik Millar ve Marcus Lima kadar kurulan Heimdal, karbon negatif beton ve cam üretimine odaklanıyor.

Comadre

Daniel Ruhman tarafından kurulan Comadre, Brezilya'daki düşük gelirli aileler için aile bankası.

Evidently AI

Üretimde cihaz öğrenimi modellerini izlemek için açık kaynaklı bir standart oluşturuyor. Vasıta, kurumsal bilgi bilimi ekipleri kadar modellerini güvenilir bir şekilde çalıştırmak ve sorunları tespit etmek ve çözmek için kullanılıyor. Girişimin kurucuları Emeli Dral ve Elena Samuylova.

Whaly

3 kurucu ortak Florian Buguet, Emilien Sanchez ve Pierre de Poulpiquet kadar kurulan Whaly, hızla çoğalan şirketlerde çalışan iş ekiplerinin karar verme süreçlerini iyileştirmek için bütün bilgi kaynaklarını birleştirmelerine ve konsolide ölçümler oluşturmalarına tezgâhtar oluyor.

Payhippo

Payhippo, Afrika'daki küçük işletmelere 3 saatten kısa sürede kredi sağlıyor. Girişim, Zach Bijesse, Uche Nnadi ve Chioma Okotcha tarafından kuruldu. 

Portão 3

Fernando Nery ve Bianca Pereira kadar kurulan Portão 3, Latin Amerika'da için 24 bin ABD dolarının üstünde gelir elde eden bir kurumsal gezi ve harcama ürünü. Girişim, Latin Amerika'daki 11.binden artı kurumsal seyahat acentesini dönüştürüyor. 

Zensors

Zensors, binanızdaki her kamerayı yapay zeka destekli bir süper sensöre dönüştürürüyor. Girişimin kurucusu Anuraag Jain ürettiği teknolojinin detaylarını şöyle paylaşıyor:

Suni akıl platformu bunu mevcut kameralarınıza bağlanarak yapar ve kapasite yönetimi, personel alımı, temizleme, herif deneyimi ve işletme varlık takibi ile ilgili birdenbire pozitif meslek akışını izlemek için bir alanı peşine düşüp takip edebilir. 

Flowly

Flowly'nin mobil uygulaması, 100 milyon Amerikalı için kronik ağrıyı azaltmaya odaklanan Calm'ın VR versiyonu. Bu mükemmel fikrin yaratıcıları Narae Kim ve Julien Soros.

Makani Science

Makani Science, Irvine, California merkezli bir tıbbi cihaz şirketidir. Solunumu dürüst ve sürekli olarak izleyebilen dünyanın ilk kablosuz yamasını yaratan Şirket, Kaliforniya Üniversitesi, Irvine'den giyilebilir izleme alanında iki bilirkişi olan Dr. Michelle Khine ve Dr. Michael Chu kadar ortak kuruldu.

Fizz

Fizz, ABD'li üniversite öğrencileri için basit, tehlikesiz ve saydam bir şekilde kredi oluşturan ve bununla birlikte kampüste paradan tasarruf etmelerine muavin olan bir banka kartı. Girişimin kurucuları Carlo kobe, Scott Smith, Moritz Stephan ve Moritz pail, Fizz'i akranlarının seveceği bir mali hizmet sağlayıcısı haline getirmek için Harvard ve Cornell'den ayrıldı.

Hera

Google Takvim'in yavaşça tarih olduğunu dile getiren Hera; artık toplantıların birçok sanal olduğu için, bu toplantıların hayat döngüsünün her adımındaki sürtünmeleri ortadan kaldırmak ve nihayet takvimleri eyleme geçirilebilir ışık halkası getirmek için üretildi. Girişim, Louise Bayssat ve Bruno Vegreville kadar kuruldu.

Lernit

Lernit, Latin Amerika'daki şirketlerin, uzakta olsalar bile iş gücünü geliştirmelerini kolaylaştırıyor. Santiago Maldonado tarafından kurulan girişim, şirketilerin çalışanları için hedefler belirlemelerine ve hedefleri peşine düşüp takip etmelerine, performansdeğerlendirmelerine ve çevrimiçi kurslarla meslek gücünü eğitmelerine izin veriyor.

Astek Diagnostics

Astek Diagnostics, doktorlara bakteriyel sepsisli hastalara bir saat içinde yerinde antibiyotikleri reçete etme konusunda rehberlik eden bir platform (Eugris) yapı ediyor. Mustafa Al-Adham kurulan teşebbüs, bunu bakterilerin oksijen tüketimini saptama ederek yapıyor.

Freterium

 Freterium, lojistik değer zincirindeki kuruluşları, insanları ve teknolojileri bir araya getirerek bir şeyleri hareket ettirmelerine tezgâhtar olan işbirlikçi bir SaaS platformu. Girişimin kurucuları Omar El Kouhene ve Mehdi Cherif Alami.

Digistain

Meme kanserli kadınların yüzde 50'si, ihtiyaç duymadıkları fiyatı yüksek ve potansiyel olarak ölümcül kemoterapiden muzdariptir. Hemmel Amrania ve Chris Phillips tarafından kurulan Digistain, kanserli DNA'daki artışı değer biçmek için biyopsileri kızılötesinde tarayarak bu sorunu çözüyor. Tahmini teşhisten çıkarararak kesin sonuçlar sunuyor.

Protex AI 

Bilgisayarla görme teknolojisinden güç alan Protex AI, yasal uyumluluğu temin etmek ve emniyet sorunlarını devretmek için liman, lojistik ve üretim sektörlerindeki mevcut kameraları izleyen yazılımlar oluşturuyor. Girişimin kurucuları Dan Hobbs ve Ciarán O'Mara. 

Inflow

Levi Epstein ve Seb Isaacs kadar kurulan Inflow, insanların DEHB'lerini yönetmeleri için bir kendi kendine destek uygulamasıdır. Psikoeğitim, alışılmışlık geliştirme ve kalabalık aracılığıyla takviye sağlar.

Vinco

Vinco, Latin Amerika'daki şirketlerin mavi yakalı çalışanların çevrimiçi eğitimi için ödeme yapmasına asistan oluyor. Bunu, çalışanları erişilebilir programlara (Lise, Kolej ve Dil Kursları gibi) bağlayarak yapıyor ve karşılığında çalışanların elde tutulmasını asgari 2 kat artırıyor. Vinco iki kadın girişimci Miriam Fernandez ve Lissy Giacoman tarafından kuruldu.

Aleph

Aleph'in kurucuları Albert Gozzi ve Santiago Perez De Rosso girişimi "finansal data için tek reel kaynak" olarak tanımlıyor.

KaiPod Learning

Amar Kumar kadar kurulan KaiPod Learning, çevrimiçi olarak okula giden ortaokul ve lise öğrencileriyle çalışıyor. Bu öğrencilerin derslerine çalışabilecekleri, diğer öğrencilerle etkileşime girebilecekleri ve öğretmenlerden yardım alabilecekleri maddesel bir ortam sağlıyor.

Kodda

Latin Amerika'nın Lemonade'i olarak konumlanan Kodda, kurucuları Mike Alvarado ve Emilio Antun göre şöyle anlatılıyor:

 Sigortayı yemek yemek siparişi belirlemek değin basit ülkü getiriyoruz. Brokerler ve geleneksel sigorta şirketleri ile 10 saatlik belge işi gerçekleştirmek yerine web sitemize gidin, 90 saniyenin aşağıda sigortalı olun, dakikalar içinde talep edin ve süratli ödeme alın.

Aleph Solutions

Aleph, General Motors ve Bosch gibi binlerce ürünü olan şirketlerin envanterlerini Mercado Libre ve Amazon gibi büyük e-ticaret sitelerinde listeleyerek Latin Amerika'daki gelirlerini artırmalarına asistan oluyor. Teşebbüs Javier Neumann, Gaston Zelerteins ve Jonathan Saiegh kadar kuruldu.

Zoios

Christian Højbo Møller ve Mikkel Agesen kadar kurulan Zoios, İK için Google Analytics olarak konumlanıyor. Çalışan bağlılığı anketlerini karakter testleri ve performans verileriyle birleştiriyor. Girişimin yazılımı, şirketlerin içten insanları işe almasına, daha fazla etkileşim kurmasına ve onları daha uzun zaman elinde tutmasına asistan olur.

Kurios

Kurios, Latin Amerika'daki profesyoneller için kohort tabanlı çevrimiçi kurslar sunuyor. Aylık 60 bin dolar gelire laşan girişim son 4 ayda aylık yüzde 25 artma kaydetti . Eğitmenleri, Google, Amazon, Stripe ve daha fazlası gibi teknoloji şirketlerinden gelen profesyonellerinden oluşuyor. Carlos Lau ve Luis Ubillas Door kadar kurulan girişim, ürün yönetimi, yükselme ve veri analitiği gibi kurslara odaklanıyor.

Encuadrado

Encuadrado, Latin Amerika'da randevuya dayalı işleri kendi başına yürüten pratisyenler için rezervasyon, ödeme ve faturalandırmayı otomatik ülkü getiriyor. Girişimin kurucuları Thomas Maremaa ve Tomas Aguilera.

Clarity

Richie Bonilla ve Eni Jaupi göre kurulan Clarity, uzaktaki ekiplerin projeleri planlamasını, görevleri izlemesini ve işleri düzenlemesini kolaylaştırır. Şirket bunu, bıktırıcı proje yönetimi çalışmalarını otomatikleştiren "hepsi bir yerde" bir egzersiz alanı sağlayarak yapıyor.

Dots

Dots, şirketlerin gelirlerini ve elde alıkoyma oranlarını artmak için Slack veya Discord toplulukları aracılığıyla müşterileriyle etkileşime girmesine tezgâhtar olur. Girişimin kurucuları Pranav Badami ve Sanket Chauhan. 

Shimmer

Shimmer, akran koçları kadar yönetilen çevrimiçi zihinsel sağlık yardım grupları sunar. Üyeler, paylaşılan kimlik ve deneyimlere sahip küçük bir gruba katılmak ve birlikte zihinsel sağlıklarını iyileştirmek için aylık abonelik ücreti öderler. Girişimin kurucuları Vikram Sreedhar, Chris Wang ve Jon Wang.  

OneSchema

Andrew Luo ve Christina Gilbert tarafından kurulan OneSchema, operasyon ekiplerinin herif CSV verilerini 10 kat daha hızlı içe aktarmasına olanak tanıyor. Mahsul, CSV dosyaları için görsel bir doğrulama aracı olarak öne çıkıyor. 

Arengu

Arengu, geliştiricilerin dakikalar içinde sorunsuz kayıt akışları oluşturmasına olanak tanır. Airbnb, Uber ya da Revolut gibi büyük şirketler, tescil akışlarını meydana getirmek ve optimize etmek için eksiksiz bir mühendislik ekibi ödev eder ancak o kadar çok şirket bu imkana sahip yok. Pablo Castro Valiño,Sergio Regueira ve Jacobo Vidal kadar yaşam geçirilen Arengu bu problemi çözüyor.

Invezo

Genç girişimciler Emmett Miller, Wyatt Miller ve Leo Schottenstein göre kurulan Invezo, hisse senetleri ve kripto para birimleri için bir analiz aracıdır. Yeni tür yatırımcılar için sosyal ağ verilerini klasik piyasa verileriyle birleştiren tek dilekçe.

Genei

Oxford'lu bilim insanları Jack Bowen, Thomas Foster ve Adrien Wald kadar kurulan Genei, içerik yazarlarının bloglar, makaleler ve raporlar oluşturmasını hızlandırmak için arkadaki plan okumasını otomatik olarak özetliyor. 

Snowboard Software 

Snowflake data bulutu için çabuk ve otomatik veri kataloğu olan Snowboard Software, Rick Radewagen, Sven Rudolph ve Theo Tortorici göre kuruldu. Girişim, analiz ekiplerinin verileri bulmasına, anlamasına ve bu verilere güvenmesine tezgâhtar oluyor. Snowflake'de lazer odaklı yaklaşımı, mevcut veri kataloğu çözümlerinde mevcut olmayan meta verileri ve tatbik verilerini çıkarmasını sağlıyor.

ShipBlu

ShipBlu, dünyanın en hızlı çoğalan e-ticaret pazarlarından biri olan MENA'daki e-ticaret şirketleri için Amazon düzeyinde lojistik sağlıyor. Girişimin kurucuları Ahmed ElKawass, Abdelrahman Hosny ve Ali Nasser.

Whalesync

Matthew Busel ve Curtis Fonger tarafından kurulan Whalesync, işletmelerin verilerini Airtable ve Webflow gibi kodsuz araçlar aralarında otomatik olarak senkronize etmelerini sağlar.

Milky Way AI

Bilgisayarla görme destekli mobil başvuru formu, paketli tüketim gıda markalarının ürünlerinin nasıl görüntülendiğini, fiyatlandırıldığını ve rakiplerinin milyonlarca maddi mağazada gerçek zamanlı olarak ne yaptığını anlamalarına tezgâhtar oluyor.

Malloc

Kıbrıstan iki bayan girişimci Liza Charalambous ve Artemis Kontou göre kurulan Malloc, herhangi bir uygulamanın sizi kaydetmesini ya da haberiniz olmadan verilerinizi iletmesini izleyen ve engelleyen bir mobil kullanım. 

Sequin

Sequin, kadınlar için kredi oluşturan ilk banka kartıdır. Sequin Card yalnızca 3 hafta önce piyasaya sürüldü ve şimdiden bin 500'den fazla karta ön kaliteli, 100'den pozitif karta 20 bin dolar depozito sağlandı. Girişimin kurucuları Vrinda Gupta ve Mark Thomas.

FastFarma

Marcelo Albuja, Juan Carlos Holguin ve Santiago Ribadeneira tarafından kurulan FastFarma, Latin Amerika için en iyi fiyat garantisi ve tam hizmet sunumuyla 30 dakikada teslimat sunan dijital eczane. 

Numary

Clément Salaün tarafından kurulan Numary, açık kayna Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/19/y-combinator-in-2021-yaz-doneminden-mezun-olan-374-girisim