Daha önce RemoteOK ve Nomadlist gibi ürünleri hayata geçiren levelsio, yapay zeka destekli 3D ev modelleri üreten yeni ürünü “This House Does Anekdot Exist”i duyurdu. Stable Diffusion'dan faydalanan proje, daha önce olmayan evlerin 3D modellemeleri yaratıyor. Hatırlarsanız Dall-e alternatifi  Stable Diffusion'ı daha önce sizlere aktarmıştık. 

Siteye girdiğinizde daha önce olmayan evlerin 3D modellemelerini görebiliyorsunuz. Birden pozitif 3D model çözümlemek için sitede bulunan resimlere tıklamanız yeterli. Benzer şekilde resmin aşağıda yer alan anahtar kelimelere tıklayarak benzer görsellere erişebiliyorsunuz. 

Keza sitede bulunan resimlere alkış bırakarak oy verebildiğinizi de belirtelim. Hatta en çok hayran eden  görselleri görebilmeniz de mümkün.

Levelsio, sitenin istatistikleri de herkese açık olarak paylaşılıyor. Şimdiye değin 31 bin ziyaret bölge site 241 bin sayfa görüntülemesine erişti. Hemen Olan olarak sitede 28 ziyaretçi yer alıyor. Bu verinin son 4 günde elde edildiğini söyleyebiliriz. 

İstatistikler

Trafiğin büyük bir kısmı ilk elden sitenin adresini yazarak gelenlerden oluşsa da, Twitter, Y Combinator ve Product Hunt da trafik alınan esas mecralar arasında yer alıyor. 

giderken üretilen görsellerin mimarların yaratım sürecine ve meslek akışına katkıda bulunmadığını belirtmekte fayda var. Zira mimarlar 3D renderları çoğunlukla müşterilerine çizdikleri projeyi açıklamak nedeniyle kullanıyor. Ama görsellerin ilham verici olduğunu söylemek muhtemel . 

Levelsio proje için Stable Diffusion nasıl kullandığını paylaştığı bir tweet zinciriyle detaylandırıdı. 

✨ Here's how to generate A.I. images with Stable Diffusion on your MacBook M1/M2 in less than 30 seconds for free:

- Upgrade MacOS to the latest version (top left