Açık kaynaklı neural arama şirketi olarak etkinlik bildiren Berlin merkezli Jina AI, Canaan Partners kadar yönetilen A Serisi yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım aldı. Tura Mango Capital, GGV Capital, SAP.iO ve Yunqi Partners katıldı. Yeni yatırımla birlikte şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktardı 39 milyon dolara ulaştı.

Han Xiao ve Xuanbin He kadar 2020 yılında hayata geçirilen Jina AI, yapay akıl ve derin öğrenme ile desteklenen bulutta yerel arama karşılayan bir neural arama şirketi. Şirketin hedefi ise işletmeler ve geliştiriciler için herkesin yüksek kullanılabilirlik ve ölçeklenebilirlik ile her türlü veride data aramasını sağlayan açık kaynaklı bir sinirsel arama ekosistemi oluşturmak. 

Jina AI'nın GitHub üzerinde açık olarak inşa edilen belli başlı projesi Jina ile kullanıcılar, birkaç saat içinde derin öğrenmeyle desteklenen, seri bir data akışı gerektiren meslek ortamlarına uygun, bulutta lokal bir sinir arama çözümü oluşturabiliyor. Şirket kısa süre önce, kullanıcıların bir sinirsel arama sistemini işletmelerinin eşsiz ihtiyaçlarına göre ayarlamasına olanak tanıyan Finetuner adlı başka bir ürünü de piyasaya sürdü.

Jina AI, binin üstünde bir geliştirici topluluğuna sahip. Jina, oyun içeriği üretimi için üç boyutlu varlıklar, e-ticaret sitelerindeki görüntüler ve soru-yanıt sohbet robotu gibi farklı alanlara yönlendirilmiş başvuru formu durumları için sinirsel arama uygulamalarının oluşturulmasını sağlıyor. 

Açık kaynaklı Jina projesinin ise takriben 200 harici katılımcısı var ve şirket, proje çevresinde aktif bir Slack topluluğuna da ev sahipliği yapıyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/22/yapay-zeka-destekli-arama-uygulamalari-olusturulmasina-olanak-saglayan-jina-ai-30-milyon-dolar-yatirim-aldi