Odağına yapay akıl teknolojisini bölge sohbet pazarlaması (Conversational Marketing), satış ve mesajlaşma platformu olarak hizmet veren Botgate AI, Uzlaşma Gülbaş göre 2020 yılında Estonya'da kuruldu. Şu an için 5 karakter bir takım göre yönetilen Botgate AI, geçtiğimiz Ocak ayında ise SaaS versiyonu yayınlandı.

Temelinde şirketlerin online satın alma süreçlerindeki pürüzleri ortadan uyandırmak için belirlenmiş B2B SaaS girişimi olan Botgate AI, sohbet pazarlaması (Conversational Marketing) ile şirketlerin online satın alma süreçlerini hızlandırarak kişiselleştirilmiş bir deneyim ile satışları artırmayı hedefliyor.

Conversational Sales modeli ile kredi kartı ile ödemeye değin olan online satmak sürecini uçtan uca idare eden Botgate AI, keza satış sonrası süreçlerde herif deneyimini en iyi ülkü getirerek herif memnuniyetini de artırmayı amaçlıyor. Edindiğimiz bilgilere Botgate, Open API mimarisiyle geliştirildiği için bütün özelliklerini API olarak müşterilerine de sunuyor. Botgate AI'ın çözümü WhatsApp, Instagram ve Slack gibi modern mesajlaşma kanallarının hepsinde çalışabiliyor.

Hubspot, Salesforce, Pipedrive gibi dünyanın önde gelen CRM, Sales Pipeline ve Marketing otomasyonlarıyla çok kolay bir şekilde entegrasyon da sağlayan Botgate AI'ın kodlama bilgisi gerektirmeden kullanılabilen bir platform olduğunu da ekleyelim.

Botgate tarafından bizimle paylaşılan bilgilere tarafından girişim, Türkiye ve Avrupa'da olmak üzere 100'ün üzerinde şirket tarafından kullanılıyor. Botgate'in müşterileri aralarında Türkiye'den Setur, Kolektif House, Rixos ve Divan gibi kayda değer markalar da yer alıyor.

Globalde Drift, Qualified ve Whisbi gibi önemli rakiplere sahip olan Botgate AI, yüzde yüzde suni zeka destekli olması ve kişiselleştirilmiş bir tecrübe sunması ile rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefliyor. 150 bin euroluk melek yatırım ile kurulan Botgate AI, yeni yatırım turu için görüşmelerini de sürdürüyor.

Botgate'in Conversational Marketing deneyimi sağlamak için geçtiğimiz hafta Facebook kadar resmen yayınlanan Instagram Messenger for Business API'ı ile entegrasyonunu gerçekleştirdiğini de belirtelim. Botgate girişimi Türkiye, Avrupa ve Latin Amerika bölgelerindeki online şirketlerin Conversational Marketing dönüşümünü sağlayarak büyümeyi hedefliyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/06/18/yapay-zeka-destekli-conversational-marketing-satis-ve-mesajlasma-platformu-botgate-ai