Mühendislik yazılımını imalat donanımı ile entegre eden bir fabrika işletim sistemi geliştiren Oqton, Tech.eu tarafından paylaşılan bilgilere göre Fortino Capital'ın liderliği üstlendiği A Serisi yatırım turunda 40 milyon dolar yatırım aldı. Tura PMV, Sandvik, Oqton kurucuları Hanna ve Ben Schrauwen, birkaç melek yatırımcı, Autodesk'in eski CEO'su Carl Bass, Drupal kurucusu Dries Buytaert ve Additive Lab kurucu ortağı Peter Mercelis katıldı.

Şirket, aldığı yatırımı platformunu daha da geliştirmek, ek üretim, robotik kaynak ve CNC işleme gibi pazarlardaki ticari ortaklıklarını genişletmek için kullanacağını söylüyor.

Yaklaşık 56 kişiyi istihdam eden ABD ve Belçika merkezli Oqton, çeşitli üretim yeteneklerini tek bir platformda birleştiren abonelik tabanlı, bulut çözümü geliştiriyor. Autodesk emektarlarından kurucu ortak ve başkan Samir Hanna'ya göre Oqton, dişçilik, mücevher, medikal, endüstriyel ve havacılık sektörlerinde yüzde 100'e varan otomasyon sağlayarak maliyetlerde yüzde 30'luk bir genel azalma sağlayabiliyor.

Oqton, dökülebilir mücevher mumu oluşturmak gibi CNC, metal ve polimer 3D baskıyı ve hibrit katkı ve eksiltici iş akışlarını otomatikleştiriyor. Kullanıcılar, özel panolar, raporlar ve özetlerle bir laboratuvar ortamında eylemleri planlayıp izleyebiliyor. Platform, JewelCAD, Rhino ve Blender gibi tasarım yazılımlarından ithalatı destekler ve yapay zeka denetim algoritmalarının yanı sıra parça geometrisinin ön analizleri ve gerçek zamanlı kalibrasyon tarafından bildirilen bir dizi optimizasyon ve düzeltme öneriyor.

Kendi makinelerini satan Oqton, müşterilerinin EOS, Sisma, Trumpf, Prodways ve Sandvik olduğunu söylüyor.

Kaynak: webrazzi.com