4 sene önce sizlere Ada Health adlı girişimi ayrıntılı olarak aktarmıştık. Şimdi ise Berlin merkezli Ada Health, Alman hap devi Bayer'in yatırım kolu Leaps tarafından yönetilen B Serisi yatırım turunda 90 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırım turunda Vitruvian Ventures, Inteligo Bank, F4 ve Mutschler Ventures da yer aldı. Ada Health'in 90 milyon dolar topladığı B Serisi'ne Samsung'un da Samsung Catalyst Fund ile katıldığının altını çizelim.

Yeni yatırımla birlikte Ada Health'in bugüne kadar aldığı yatırım miktarı 150 milyon doları geçti. Samsung Electronics'in eski baş taktik sorumlusu ve kurumsal başkanı Young Sohn da Ada Health'in yönetim kuruluna katıldı. 

Şirket aldığı yatırımı, 2 milyon kullanıcıyla halihazırda en büyük pazarı olan ABD'de genişlemek için kullanacağını açıkladı. Hem şirketin algoritmaları geliştirilecek ve platformun başvuru formu dili artırılacak.

2011 yılında girişimciler Claire Novorol, Martin Hirsch ve Daniel Nathrath göre kurulan Ada Health, uygulamasının 11 milyondan fazla indirildiğini söylüyor. Platformu göstermek için başta hastanın semptomlarını girmesi ve yapay akıl sohbet botunun sorunu belirlemeye hedeflemek için sorduğu sorulara yanıt vermesi gerekiyor. Bundan sonra, başvuru formu hastaya nedenleri ve olasılıkları sunuyor; sorunu tamir etmek için ne yapılması gerektiğine dair bazı önerilerde bulunuyor. Ada Health'i bireysel kullanıcılar ücretsiz olarak kullanabiliyor, kurumsal müşterilerden ise belirtilen bir ödenti istek ediliyor. 

Ada Health'in ABD dıştan, Birleşik Krallık, Almanya, Brezilya ve Hindistan gibi ülkelerin her birinde yaklaşık 1 milyon edinmek üzere yaklaşık 4 milyon kullanıcısı bulunuyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/05/27/yapay-zeka-destekli-saglik-uygulamasi-ada-health-90-milyon-dolar-yatirim-aldi