Bir web uygulamasına gelen bütün istekleri hakiki zamanlı olarak analiz edip anomali tespiti yapan ve ürettiği bulguları bir monitoring servisi olarak sunan bir PaaS ürünü olan StrixEye'ın Lonca Girişimcilik Merkezi'nin beşinci dönem Demo Day'inde sunum yapan girişimler aralarında yer aldığını geçtiğimiz Ekim ayında sizlere aktarmıştık

Yaklaşık 10 için içinde geliştirilen StrixEye, Ömer Çıtak, Ali Ömer Keser ve Can Yıldırım kadar kuruldu. Yeni tür bir emniyet platformu olarak karşımıza çıkan ve B2B olarak hizmet sunan StrixEye, şu lahza için 10 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. StrixEye'ın ekibini büyütmeye devam edeceğini de ekleyelim. 

StrixEye, müşterilerinin web uygulamalarına (web sitesi, mobil tatbik, API) gelen ziyaretçilerin tamamının davranışlarını inceleme ederek, hacker güya davranışlar gösteren kişiler için önlemler geliştiriyor. Temelde siber emniyet konusuna odaklanan her şirket ile karşı taraf konumda olan StrixEye, saldırıya yok de saldırgana odaklanarak ve siber saldırının öncesine odaklanarak rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefliyor.

Kısacası StrixEye'ın rakipleri atak esnasında bir savunma gerçekleştirirken, StrixEye ise bir kullanıcının saldırgan olacağını suni akıl desteği tamamen varsayım ediyor ve saldırganı aklındaki saldırıyı gerçekleştirmeden engelleyebiliyor.

Şu belli başlı değin herhangi bir yatırım almayan StrixEye, yıllık anlaşma, aylık ödeme ve trafik hacmine tarafından ücretlendirmelerden gelir elde ediyor. StrixEye'ın temel amacı ise kısa vakit içinde siber emniyet odağında global bir firma yapabilmek.

Kaynak: webrazzi.com