Çalışanlar, bir şirketin en büyük varlığı ve yeteneğe koymak, sürdürülebilir meslek büyümesi ve başarısı için hayati ağırlık taşıyor. İşletmeler, kalifiye ve uygun personeli işe elde etmek için uzun süreçlerden geçiyor. 

Bazı şirketlerde, genel olarak çalışanları önemsemeye yapılan vurgunun işe alımdan sonradan kaybolduğu düşünülüyor. 

Bu konuda yapılan Gallup'un yaptığı bir araştırmaya göre, personelinizin mesleki gelişimine yerleştirmek, ekibin motivasyonu ve şirket kültürü devamlılığı için yaşamsal tartı taşıyor; böylece oysa, çalışanların yüzde 94'ü kariyer gelişimlerine yatırım yapan bir şirkette daha uzun süre kalıyor. Halihazırda sahip olduğunuz yeteneği başkalaşmak, başlangıçta sahip olduğunuz çalışanları elde tutmaktan daha pahalıya mal olabilir. 

Eğitim ve gelişime yönelik özel çabalar, çalışanların bağlılığını artırır ve bağlılık, şirketinizin mali performansı için kritik öneme sahip. Çalışan eğitimi ve gelişimi, sektörler aralarında çoğunlukla birbirinin yerine kullanılan bir terim. Bu sistem dağıtılmış çalışan öğrenme uygulamalarını kapsıyor. Eğitim ve gelişimin önemi, genelde çalışanların performansı artırmak için belirlenmiş hüner ya da bilgileri öğrenmelerini karşılayan programlar civarda dönüyor. Geliştirme programları, hemencecik kariyer rolü iyileştirmesinden ziyade gelecekteki performans için daha kapsamlı bir çalışan büyüme planı içeriyor.

Sizin için bu süreci kolaylaştıracak dijital öğrenim sistemi araçlarını listeledik.

Otomatik işe alım süreci aracı: Trakstar

Trakstar, dört asıl sistemden oluşan dijital bir insan kaynakları çözümü. Performans yönetimi (Trakstar Perform), namzet takibi (Trakstar Hire), meslek gücü analitiği (Trakstar Insights) ve Trakstar Learn adlı bir öğrenme yönetim sistemi ile kullanıcılara çok ayrıntılı bir deneyim sunmayı amaçlıyor.  Trakstar'da bununla beraber gruplara ve ekiplere bölebildiğiniz sistemde  işe alım süreci takibini de sağlayabiliyorsunuz. Bir De bu işe alım sisteminin içinde oyunlaştırma ve videolar gibi multimedya içeriği kullanımı da mevcut. 

Eğer daha evvelden çalıştığınız bir İK sürecinize tezgâhtar uygulamalar varsa ve bunu Trakstar ile birleştirme istiyorsanız, ADP Workforce Now, ej4, Paylocity, BambooHR, GoToWebinar, Ramco, Shopify, UKG Pro, Zoom Web gibi entegrasyonları Trakstar ile kullanabilirsiniz.

Kurumsal eğitimleriniz için çabuk bir çözüm: Kallidus Learn

Bu çözümü minik ölçekli şirketlerden büyük ölçekli kurumsal firmalara dek bütün idare sistemleri için özel olarak kişiselleştirebiliyorsunuz. Yani beş karakter bir takım için de bir eğitim tasarlayabilirsiniz, 300 kişilik kocaman bir bölüm için de… bununla birlikte bu aracın içinde 100'den pozitif, değişik eğitimler de bulunmakta. 

Mobil uygulamalarından da ulaşabileceğiniz Kallidus Learn'de yalnızca yetenek eğitimi değil, işe alım ve işten bölünme süreçlerinin bütün döngüsünü takip edebileceğiniz ek modül eğitimleri de bulabiliyorsunuz. Hatta çalışanlarınızın performan takibini sağlayabileceğiniz, çalışanlarınıza bilgilendirme ve peşine düşüp takip mailleri atan çoğu çözüm de sunuyorlar.

Kallidus Learn'ü Meta for Business, Microsoft Office, Natural HR, Rewards Gateway, Tazio ve Yammer ile kullanabilirsiniz.

Kurumsal şirketler için eğitim sistemi: iSpring Learn

iSpring Learn, genel olarak büyük ölçekli kurumsal şirketler için kullanılan bir eğitim ve insan kaynakları takip sistemi. Bu aracın en bereketli özelliği ise, eğitimleri çevirilerle desteklemenizi sağlaması. . Yani eğitimleri kendi dilinizde ve değişik dillerde çalışanlarınıza sunabilirsiniz. iSpring Learn bir SaaS modeli ve bulut sistemi üzerinden kullanılabiliyor. Bunun yanında sistemi sizin şirket ağınıza indirme ve montaj sağlama gibi bir seçenekleri de bulunmakta. 

Bu aracın çalışanlarınız göre benimsenmesini sağlayacak oyunlaştırma, skor tablolu yerleştirme sistemi ve puanlama özelliği de mevcut. Bu sayede çalışanlarınızın daha pozitif eğitim alması için motivasyon sağlamayı amaçlıyorlar. Özellikleri arasında ise çalışanların eğitim sırasında soru sorabileceği bir sistem, multimedya arşivi, paylaşımlı takvim ve tahsis/görev sistemi de bulunmakta. iSpring Learn ADP, BambooHR, Salesforce, Workday ve Zoom ile de kullanılabiliyor.

Bireysel eğitim sistemi: SkyPrep

Epeyce kolay lakin çağdaş bir arayüze ve sisteme sahip olan SkyPrep, daha ayrıntılı bir kişiselleştirme sunarak öteki eğitim sistemleri aralarında öne çıkıyor. bununla beraber SkyPrep kullanımı kolay bir sistem, bu sayede bu arabulucu kullanan çalışanların eğitimlere daha kolay ve zahmetsiz ulaşabilmesi amaçlanıyor. 

bununla beraber SkyPrerp 25'ten fazla araçla entegrasyon sağlayabiliyor. Bu da hem bereketli keza de etkili olmasının bir diğer sebebi. Entegrasyon uygulamaları aralarında ADP, BambooHR, BigBlueButton, Ceridian Dayforce, Cisco Webex, ClickMeeting, Google Suite, GoToMeeting, Microsoft Teams, Office 365, Paylocity, PayPal, Salesforce, Shopify, Stripe, UKG Pro ve Zoom bulunmakta. Ayrıca SkyPrep ile hem çalışanlarınızı keza de müşterilerinizi “çoklu kullanım” adı bahşedilen alt portallarda bir arada görebilir ve eğitimleri birleştirebilirsiniz.

Yapay akıl önerileri sunan vasıta: Absorb LMS

Absorb LMS, ödüllü ve yapay zeka destekli bir eğitim sistemi. Bu sistem üzerinden eğitimlerinizi oluşturduktan sonradan ayrıca çalışanlarınıza etkili bir eğitim şansı sunabilir keza de bu eğitimleri dışarıda e-ticaret aracılığıyla satabilirsiniz. Yani ileriye dönük olarak bir yatırım aracı olarak sayılabilir. Absorb LMS, bir çalışanı işe aldığınızda çalışanınıza pozisyonu ve departmanı gereği ihtiyacı olan eğitimler yapay akıl destekli bir önerge sistemi ile çalışanınızın portalına ekliyor. Yani çalışanlarınıza otomatik öneriler sunuyor ve eşleştiriyor. bununla beraber Absorb LMS çoklu dil özelliğine ve ADP, BambooHR, ClearCompany, Namely, Salesforce, Webex, Zoom ve çoklu oturum açma (SSO) tatbik entegrasyonuna sahip.

Eğitim katılımı üzerinden performansı artıran araç: Leapsome

Leapsome'ın en büyük amacı, çalışanların eğitimlere katılımını arttırmak ve bu sayede performanslarını kuvvetlendirmek. Bunun için de size performans takibi ve ayrıntılı kişiselleştirilmiş eğitim seçenekleri sunuyor. Multimedya özelliğine de sahip olan Leapsome sisteminin içinde, otomatik hatırlatmalar ve kişiselleştirebileceğiniz sınav sistemi bulunuyor. Bütün bunların yanına çalışanlarınızın eğitimlerinde ne değin ilerlediğini görebiliyor ve bunlardan genel raporlar çıkarabiliyorsunuz. 

Leapsome entegrasyonları arasında Active Directory, ADP, BambooHR, Bob, Lucca, Google Suite, Microsoft Teams, Okta, OneLogin, PayFit, Personio, Rippling, Slack, Workday ve SSO sistemleri bulunmakta.

Seçtiğiniz içerikleri otomatik eğitimlere çeviren araç: Docebo

Suni zeka ile çalışan bir araç olan Docebo, çalışanlarınız için seri eğitimler oluşturabileceğiniz bir sistem. Halihazırda oldukça geniş bir eğitim arşivi olan bu araçta bununla birlikte seçtiğiniz içerikleri Shape isimli bir içerik oluşturma aracıyla eğitim haline getirebiliyor ve kendi özel eğitimlerinizi hazırlayabiliyorsunuz. Suni zeka kullanarak içerikleri eğitim haline getiren Docebo ile seçtiğiniz ve çalışanlarınıza yararı olacağını düşündüğünüz bir blog yazısını slayta çevirerek özelleştirebiliyorsunuz. Bunun yanına Docebo size dil çeviri seçeneği de sunuyor. 

Çoğu eğitim sistemi gibi Docebo'da da yeniden oyunlaştırma, sınav, otomatik hatırlatma gibi özellikler bulunmakta. Docebo Connect Integrations Marketplace ile 400'den artı entegrasyon sağlayabileceğiniz araç da mevcut. .

Wordpress destekli eğitim aracı: LearnDash

Bu aracın en büyük amacı, sizin Wordpress siteleri üzerinden eğitim hazırlayabilmenizi sağlamak. LearnDash şu lahza için genelde e-ticaret ile eğitimlerini satan firmalar ve kişiler arasında popüler olsa da, ufak ve büyük ölçekli şirketler göre da kısa bir zaman sonra daha fazla benimsenebilir. Bu ürün, Absorb LMS gibi uzun vadede hem çalışanlarınızın performansını arttırabilir ayrıca de size halihazırda çalışanlarınız için hazırladığınız eğitimleri de ikinci bir ek gelir kaynağı olarak kullanmanızı sağlayabilir Kısacası değerli bir yatırım olarak konumlanabilir.

Eğer bir Wordpress tabanlı site kullanıyorsanız, LearnDash'i çabuk ve zahmetsizce sitenize entegre edebiliyorsunuz. Kurslarınızı oluşturarak çalışanlarınızın ilerleme seviyelerini de takip edebilirsiniz. Yine diğer araçlar gibi LearnDash'te ödül, ödev, peşine düşüp takip, raporlama ve oyunlaştırma gibi seçenekler bulabilirsiniz. 

LearnDash BuddyPress, ConvertKit, Easy Digital Downloads, Gravity, MailChimp, PayPal, Slack, Stripe, WooCommerce ve Zapier gibi araçlarla entegre olabiliyor. bununla beraber e-ticaret araçlarınızla da birleştirmek yapabiliyorsunuz.

Sizinle de paylaştığımız gibi bu araçların farklı özellikleri ve seçenekleri bulunmakta. Burada manâlı olan, firmanızın ve çalışanlarınızın neye ihtiyacı olduğuna iyice karar saptamak ve buna ahenkli bir LMS ile çalışmaya açmak. Adeta bütün LMS sistemleri sizlere bir yol haritası sunuyor ve çalışanlarınızı motive etmek için ekstra özellikler geliştiriyor. 

Çalışanlarınızın değerli hissetmesi ve iş kollarında kendilerini geliştirebilecekleri profesyonel sistemlere sahip edinmek, belki de bir firmanın yapabileceği en yüksek ROI'a sahip yatırım.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/16/calisan-egitimi-icin-one-cikan-8-ogrenme-yonetim-sistemi