Workforce Agility yazılımının sağlayıcısı suni akıl destekli yetenek platformu Gloat, Generation Investment Management liderliğinde gerçekleşen Süratli D turda 90 milyon dolar yatırım aldı. Tura Accel, Eight Roads Ventures, Intel Capital ve Lumir Ventures da katıldı.

2015 yılında Amichai Schreiber, Ben Reuveni, Danny Shtainberg ve Roy Reuveni göre kurulan Gloat'ın merkezi ise New York'ta yer alıyor. Gloat, insanların şirket içi kariyer fırsatlarıyla eşleşmesini karşılayan bir kabiliyet pazarı olarak faaliyet gösteriyor. Bu kapsamda Gloat, yapay akıl destekli yetenek pazarını iş gücü istihbaratı ile birleştirerek, organizasyonel siloları parçalayarak, çalışanların becerilerini geniş ölçekte analiz ederek ve stratejik kabiliyet kararları elde etmek için önemli bilgiler sağlayarak detaylı bir platform ilerletti.

Gloat, işletmelerin yeteneklerini durmadan anlayıp değişen ihtiyaçlara tarafından uyarlamalarını sağlarken, yeteneklerini geliştirmelerini ve kullanmalarını sağlıyor.

120'den artı ülkede etkinlik belirten Gloat'ın müşterileri aralarında Unilever, Schneider Electric, Mastercard, Standard Chartered Bank, PepsiCo, Nestlé, Novartis, HSBC, Seagate gibi isimler bulunuyor. Gloat'ın herif tabanı son 12 ayda 2,5 kat arttı. Şirketin çalışan sayısındaki artış ise yüzde 50'ye ulaştı.

Gloat CEO'su ve kurucu ortağı Ben Reuveni, şirketlerin, içten insanların içten fırsatlarla ve kurumsal ihtiyaçlarla bağlantı kurması için kendi yeteneklerinin becerilerini ve hedeflerini her zamankinden daha pozitif anlaması gerektiğini; Gloat'u bu amaçla hayata geçirdiklerini belirtiyor. Reuveni, Gloat'un, herhangi bir pazarda veya ortamda reel iş gücü çevikliğini elde etmek için dünyanın dört bir yan insanlara kendi kariyerlerini ve organizasyonlarını yönlendirmeleri için kuvvet verdiğini söylüyor.

Gloat, aldığı yeni yatırımı kabiliyet ekosistemini genişletmek ve ürünlerini geliştirmek için kullanacak.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/06/29/yapay-zeka-destekli-yetenek-platformu-gloat-90-milyon-dolar-yatirim-aldi