Firmaların çalışan bulgu ve işe alma süreçlerine odaklanan yapay akıl destekli bir çözüm sunan Eightfold AI, yatırım aldığını duyurdu. Eightfold AI göre aktarılan bilgilere tarafından ABD merkezli teşebbüs, E serisi yatırım turunda ilave yatırım olarak 220 milyon dolar yatırım aldı.

220 milyon dolarlık ilave yatırım turu SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna şirketin eski yatırımcıları konumunda bulunan General Catalyst, Capital One Ventures, Foundation Capital, IVP ve Lightspeed Venture Partners katıldı.

Alınan 220 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte şirketin bugüne dek aldığı toplam yatırım 410 milyon dolara ulaştı. 410 milyon dolarlık toplam yatırımın 350 milyon dolarının son 6 ay içinde geldiğini de ekleyelim. Eightfold AI kurucusu ve CEO'su Ashutosh Garg göre aktarılan bilgilere tarafından ise yeni yatırımla birlikte şirketin değerlemesi 2,1 milyar dolara ulaştı.

Hatırlatmak icabında geçtiğimiz yılın Ekim ayında gerçekleşen E serisi yatırım turu ile şirketin değerlemesi 1 milyar dolara ulaşmıştı. Kısacası bir yıldan kısa süre içinde şirket değerlemesi iki katından daha fazla artmış oldu.

Sahip olduğu derin öğrenme ve yapay akıl teknolojileri ile birlikte şirketlerin potansiyel çalışan adayları bulmasına ve bu adayları ekiplerine katmasına asistan olan Eightfold AI, şirketlerin çalışan bulma ve işe alma süreçlerini dijitalleştiriyor. Toplamda 110 ülkede ve 15 dilde hizmet veren Eightfold AI, şu lahza için 100'den fazla şirket kadar da kullanılıyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/06/11/yapay-zeka-girisimi-eightfold-ai-220-milyon-dolar-yatirim-aldi