Eski Apple çalışanlarının kurduğu yapay akıl girişimi Humane, 100 milyon dolar yatırım aldı. Suni zeka teçhizat ve servis platformu olan Humane'in C serisi yatırım turuna Kindred Ventures önderlik etti. Yatırım turuna katılanlar aralarında SK Networks, LG Technology Ventures, Microsoft, Volvo Cars Tech Fund, Tiger Global, Qualcomm Ventures ve OpenAI CEO'su ve kurucu ortağı Sam Altman yer aldı. Bu yeni yatırım turuyla birlikte girişimin toplam yatırım miktarı 230 milyon dolara ulaştı. Girişimin mevcut yatırımcıları aralarında Salesforce CEO'su Marc Benioff da yer almakta. 

Girişimin etkinlik alanı 

Bethany Bongiorno ve Imran Chaudhri göre kurulan Humane, yakın zamanda 200 karakter bir ekibe ulaştı. Şirket, ürettiği teknoloji laf konusu olduğunda büyük bir mahremiyet içinde hareket ediyor. İkili, girişimin üretimlerini bahar aylarında duyuracağını belirtiyor. yine de şirketin şimdiye kadar attığı adımlar, varsayım yürütmek için tatmin edici veriyi sağlıyor. 

Humane, 2020 yılında ABD Berat ve Marka Ofisi'ne bir ekranın yerini alabilecek, lazer projeksiyon sistemi kullanan ve vücuda takılan bir cihaz için başvuruda bulundu. Bu tanımı projeksiyonlu AR gözlükleri olarak düşünmek mümkün. 

Hem tekrar 3 yıl kadar önce Humane, bireysel naklen yayın, yaşlıları gözlemleme, us tazeleme, bireysel rehber uygulamaları üretmek üzere Android geliştiricileri işe aldı. 

İş ortaklıkları 

Yatırım turuyla beraber, yatırımcılarla kurulan kayda değer meslek ortaklıkları da yaşam bulmuş oldu. Humane, Microsoft ile kurduğu ortaklık zarfında Microsoft'un servis platformunu pazara sunmaya hazırlanıyor. Şirket, Microsoft'un suni akıl alanındaki bulut alt yapısından faydalanacak. 

OpenAI ile yapılan meslek birliği ile Humane'in cihazlarına Open AI teknolojisi entegre edilecek. Bu sayede OpenAI ve Humane AI deneyimleri geniş ölçekte tüketicilerle buluşacak. Ayrıca Humane, küresel pazarlara açılma planları zarfında alıcı teknolojilerinde değişim yaratmayı hedefliyor. Bunun için teşebbüs, SK Networks ile bir meslek birliği yapacak. 

LG iş birliği kapsamında, Humane cihazlarında yer alacak esas teknoloji ve konut teknolojisi entegrasyonlarıyla ilgili Ar-Ge projeleri yürütülecek. Buna ek olarak stratejik yatırımcı Volvo Cars Tech Fund ile gerçekleştirilecek çalışmalar ile Humane'in sunduğu teknoloji otomotiv sektörüne uygulanacak

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/09/yapay-zeka-girisimi-humane-100-milyon-dolar-yatirim-aldi/