Akıllı veri yığını otomasyon platformu Numbers Station, A Serisi yatırım turunda 17,5 milyon dolar yatırım aldı. 17,5 milyon dolarlık yatırım turu, Madrona tarafından yönetildi. Norwest Venture Partners, Factory, Cloudera'nın kurucu ortağı Jeff Hammerbacher ve melek yatırımcılar katıldı. Yeni yatırım, şirketin Ar-Ge süreçlerini için kullanılacak.

Numbers Station, Stanford Üniversitesi'nde veri ve suni akıl üstüne doktora yapmış Chris Aberger, Ines Chami ve Sen Wu göre kuruldu; 2021 yılında bu üniversitenin yapay akıl laboratuvarında geliştirildi. 

ABD merkezli şirket, veri dönüşümü yerine getirmek için kullanıcıların söylev, yazma ve anlama arasındaki köprüyü hazırlamak için kullanılabilen suni akıl teknolojisi GPT'yi kullanıyor. Bu teknolojiyi bilgi analizi dahilinde veriyi toplama, düzenleme, hazırlama süreçlerine entegre ediyor. 

Veri analizi, araştırmacılar tarafından verileri bir hikayeye indirgemek ve iç görü edinmek için yorumlamak için kullanılan bir süreç olarak tanımlanıyor. Bir taraftan düzenlenmemiş ya da tanımlanmamış verilerin gelecek dönemlerde bulunabilmesi, erişilebilmesi, baştan kullanılabilmesi muhtemel değil.

Kuruculardan Chris Aberger, bilhassa düzensiz veri yığınlarıyla karşısında karşıya kalan kurumsal şirketler için bu konunun kayda değer olduğunu vurguluyor. Şirketin esas amacı basitçe data araştırmacı ekiplerinin işini süratli gitmek. 

Şirket, doğal dil işleme yöntemi SQL'i kullanarak veritabanı tablolarını ve alanlarını seçip değiştirmesine ve koşulları ve yatırma seçeneklerini belirlemesi sağlanıyor. Ardından SQL sorgusu oluşturuluyor. sonra bilgi tabanında kayıtlar birbiriyle eşleştiriliyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/21/yapay-zeka-veri-analizi-numbers-station-17-5-milyon-dolar-yatirim/