Paylaşılan ölçümler aracılığıyla daha iyi toplantılar sunan suni zeka tabanlı toplantı eklentisi Read AI, Madrona Venture Group'un liderliği üstlendiği yatırım turunda 10 milyon dolar yatırım aldı. Tura PSL Ventures'ın yanı sıra melek yatırımcılar David Joerg, Verishop CEO'su Imran Khan, AI2'su CEO Oren Etzioni, Qumulo CEO'su Bill Richter, Wunderman CEO'su Shane Atchison, Divvy kurucusu Brian Ma, Snapchat'ten Peter Sellis ve Nima Khajehnouri de katıldı.

Yatırımın bir uzantısı olarak, Madrona Venture Group'un genel müdürü Matt McIlwain, Read'in idare kuruluna katıldı.

Seattle merkezli Read AI, mayıs ayında David Shim, Elliott Waldron, Rob Williams kadar kuruldu. Kurucu ortaklar daha önce David Shim'in aynı zamanda CEO olduğu konum analitiği girişimi Placed'de birlikte çalıştı. Şirket 2017'de Snapchat tarafından satın alındı ve 2019'da Foursquare'e dönüştü.

Read, toplantı analitiği arkadaki ucunu yükseltmek için yapay zeka, bilgisayar görüşü ve doğal dil işleme modellerinden yararlanıyor. Shim'in uluslararası ve demografik olarak çeşitli eğitim örnekleri üstünde eğitildiğini söylediği modeller, reel zamanlı alınganlık ve katılımcılar arasında iş birliğini teşvik eden katılım ölçümleri ile toplantılar arasında toplu ölçümler sunuyor. 

Şirketin ilk ürünü olan Read Dashboard, katılımcılar arasındaki etkileşimi, performansı ve duyarlılığı değer biçmek için yapay akıl, bilgisayarla görme ve doğal dil işlemeden yararlanan sanal toplantılar için bir gösterge panosu sunuyor. şu anda gösterge tablosu, Google Yıllık entegrasyonu aracılığıyla Zoom'da bedava bir hizmet olarak sunuluyor. Eklenti etkinleştirildiğinde katılımcıları bilgilendiriyor ve istenildiği zaman da kaldırılabiliyor. Farklı uygulama durumları desteklendiği için, Read'e vergi karşılığında erişilebilen ek özelliklerin ekleneceğinin de altını çizelim.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/30/yapay-zeka-tabanli-toplanti-eklentisi-read-ai-10-milyon-dolar-yatirim-aldi