Kullanıcıların mevcut emniyet kameralarını kullanarak yapay akıl destekli alarm ve proaktif güvenlik hizmetleri sunan Eyedius, Türkiye ve global pazarda büyümesini hızlandıracak yeni yatırım turunu tamamladı. Boğaziçi Ventures, Ak Portföy ve Bedri Güntay'ın yer aldığı yatırım turunda Eyedius, toplamda 4 milyon 150 bin TL yatırım aldı.

2017 yılından bu yanlamasına yapay zeka destekli teknolojileriyle kullanıcılarına reformcu bir emniyet hizmeti sunan Eyedius, ilave bir donanım maliyeti oluşturmadan kullanıcıların mevcut emniyet kamera görüntülerini saniye saniye otomatik olarak tahlil ediyor ve riskli durum oluşması durumunda uyarılar üretiyor. İlk kurulduğu 2017 yılından bu yanlamasına yüz tanınma, insan tespiti takibi, özel obje tespiti algoritmalarını ve yüksek teknolojiye sahip bilgi birikimini, konut siteler, fabrikalar gibi büyük ölçekli firmalarda özel projeler olarak hayata geçiren ve uygulamaya koyan Eyedius, yeni yatırım turunun arkasında sunduğu yüksek teknoloji her ölçekten işletmeye yerinde hale getiriyor.

Pandemi sürecinin idareli etkisiyle çaba eden işletmelere yönelik daha verimli, daha akıllı ve bütçe dostu emniyet çözümleri ile ulaşmayı hedefleyen Eyedius, işletmelerin güvenliğini daha teknolojik ışık halkası dönüştürecek. Daha koskocoman ölçekli işletmelerde kullanılan ileri teknolojiye sahip emniyet çözümleri bundan böyle Eyedius ile her işletme için ulaşılabilir ışık halkası gelecek.

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin seçim ettiği geleneksel alarm hizmetini, yapay akıl teknolojisi ile geleceğe içeren Eyedius, kullanıcıların mevcut kamera ve bilgisayarına ek herhangi bir teçhizat gerektirmeden çalışması doğruca ilave ekipman maliyeti oluşturmuyor. En Ince Ayrıntısına Kadar görüntülerin suni zeka kadar analiz edildiği Eyedius ile hatalı alarm ya da kamera izleme zorunluluğu da ortadan kalkıyor. Kullanıcıların kamera sayısından egemen aylık olarak kiralanabilen Eyedius, kullanıcılara aylık vaat zorunluluğu, cezai yaptırımlar ve cayma bedeli gibi kullanıcıları olumsuz etkileyen zorunluluklar olmadan elastik ödeme imkanları sunuyor. Bu sayede güvenlik hizmeti olmak isteyen ufak ve orta ölçekli işletmeler ile yüksek teknoloji çözümlerini yerinde fiyatlara buluşturuyor.

Geliştirdiğimiz suni zeka destekli emniyet çözümlerini her işletmenin kolaylıkla erişebileceği bir yapıya dönüştürdük diyen Eyedius CEO'su Gökhan Talat Tuna, yatırım süreci ile ilgili şu bilgileri verdi: “Kurulduğumuz ilk günden bu yandan hedefimiz hayatın her alanını tehlikesiz kılmak. 2017 yılından bu yanlamasına onlarca farklı kurumsal işyeri ile çalışarak emniyet alanında görüntü işleme odaklı projelerimizi hayata geçirdik. Aldığımız bu yatırım ile amacımız ülkemizde özellikle pandeminin ekonomik açıdan yoğun bir şekilde etkilediği minik ve orta ölçekli işletmeler için bütçe dostu, zeki ve yararlı bir güvenlik sistemini sunarak, desteklemek. En önemli ihtiyaçlarımızdan biri olan emniyet konusunda her işletmenin yüksek teknolojiye erişebilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 2022 yılından daha sonra ise Avrupa pazarına doğru büyümeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/14/yapay-zeka-temelli-guvenlik-hizmeti-sunan-yerli-girisim-eyedius-4-milyon-150-bin-tl-yatirim-aldi