Söylev araçları meydana getirmek için makine öğreniminden faydalanan Londra merkezli PolyAI, Khosla Ventures liderliğindeki B Serisi yatırım turunda 14 milyon dolar yatırım aldı. Tura mevcut yatırımcılar Point72 Ventures, Amadeus Capital, Sands Capital Ventures, Passion Capital ve Entrepreneur First de katıldı.

2017 yılında Nikola Mrkšić, Pei-Hao Su ve Tsung-Hsien Wen tarafından hayata geçirilen PolyAI, bilim adamları ve mühendislerden oluşan çekirdek bir ekiple kuruldu. CEO ve kurucu müşterek Nikola Mrkšić, sesle etkinleştirilen sistemlerde diyalog etkileşimlerini ilerletmek için kayıtlı bir yazılım geliştiren ve Siri ile entegre edilmek üzere 2015 yılında Apple'a satılan VocalIQ'nun da birincil mühendisiydi.

PolyAI'ın platformu, kullanıcıları karışık müşteri destek senaryolarında yönlendiren hitabe tabanlı yapay zeka aracılarına baskı sağlıyor. Aracılar, PolyAI'ın bambaşka başvuru formu durumları ve dünya dilleri arasında sorunsuz bir şekilde ölçeklenmelerini sağlayan tescilli cihaz öğrenimi ve doğal dil işleme teknolojisine dayanıyor. Platform, alıcı hizmetlerini otomatikleştirmek için ses asistanları oluşturuyor ve bunları devreye alıyor. Bunun da şirketlerin herif bekleme sürelerini azalttığı; tip memnuniyetini ve müşteriyi elde tutmayı artırdığı iddia ediliyor.

Mevcut çağrı merkezleriyle karşılaştırıldığında, PolyAI'ın asistanlarının müşteri memnuniyeti puanlarını yüzde 40'a değin artırabileceği belirtiliyor.

PolyAI'ın Cambridge Üniversite'nin bir ürünü olduğunu da belirtelim. Şirketin yakın zamanda Microsoft tarafından satın alınan Nuance Communications'ın yanı sıra Isoft, Interactions, SmartAction ve Replicant gibi rakipleri bulunuyor. PolyAI'ın müşterileri aralarında ise Landry's Entertainment, Greene King, Starling Bank ve Viasat bulunuyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/09/yapay-zeka-temelli-ses-asistani-polyai-14-milyon-dolar-yatirim-aldi