Nisan ayında hayatına başlayan marifetli topluluk Komünite, tamamını ekibini büyütmek ve Türk mikro girişimcilere ve marifetli profesyonellere fon alıntı yapmak üzere, geniş bir yatırımcı grubundan 800 bin dolar değerleme ile 140 bin dolar yatırım aldı.

Son yıllarda Türkiye'de becerikli sektörlerde yaşanan sıkışmadan olumsuz etkilenen becerikli profesyonellere, sabahtan 9 akşam 5 kısır döngüsünden çıkmaları için “mahsul geliştirmeyi” bir alternatif olarak sunan ve Türkiye'nin global yaratıcı ekonomisine bağlanması için bir köprü görevi gören Komünite, bir defa yapılıp sürekli satılabilen dijital ürünlere odaklanan bir kalabalık ve fon.

Komünite'nin ön tohum yatırımına Figopara Kurucu Ortağı Koray Gültekin Bahar önderlik etmişti, Creator Station kurucusu Cem Özkaynak, isminin açıklanmasını istemeyen bir yatırımcı ve Birlikte İhracat kurucusu Zekeriya Mulbay da Bahar'a eşlik etmişti.

Tohum yatırım turunda devam yatırımlarını da yapan Bahar ve Özkaynak'ın yanına, Bodrum Angels Koordinatörü Osman Yüksek Dağ Arlı, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Oğuzhan Aygören, Figopara, Trendbox ve Caretta Robotics Kurucu Ortağı ve melek yatırımcı Ahmet Bilgen, Artaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Gökhan Çetinsaya, Hype Kurucusu Sarper Danış, Reflect Studio Kurucu Ortağı Eray Erdoğan, Farmavita İlaç Kurucusu ve melek yatırımcı İzzet Halyo, Melek Yatırımcı Fatih Köleoğlu, özel yatırımcı Pickled Works, Mosanta Kurucusu İlyas Teker ve Meditopia Kurucu Ortağı Berk Yılmaz da Komünite'nin yatırımcıları aralarında yer aldılar.

Komünite'nin kurucusu Fatih Güner, tohum yatırımı ile ilgili: “Kendi alanlarında herkes konusunun Türkiye'deki manâlı uzmanları aralarında sanılan ve tesir alanları da geniş olan yatırımcılarımızın olması, Komünite'nin temsil ettiği ve ortaya koymaya çalıştığı mikro-toplumsal bir hareketi yaratabilmek adına, benim için fazla önemliydi. Komünite, e-kitaplardan tasarım ürünlerine, mikro-saas'lardan bilgi ürünlerine, içerik servislerinden online eğitimlere, fazla çeşitli dijital disiplinlere tutunuyor ve üretim gerçekleştirmek isteyen herkesi eğitimlerle, topluluk öğrenimi fırsatıyla ve alamet-i farikası olan mikro fonlama sistemiyle bir araya getiriyor.” biçiminde konuştu.

Fatih Güner devam etti: “Tohum aşamasında aldığımız bu yatırım, ilk kez Komünite'nin etki alanını daha da genişletebilmek namına, herkes konusunda uzman insanlardan oluşan bir takım koymak için kullanılacak. Hedeflerimizin aralarında, dijital uzmanlık eğitimleri konusunda bütün ayrıntılı bir eğitim platformu kurmanın yanına, dünyada da şipşak büyüyen ve gelişen no-code alanına yatırım yapmaya kadar, Türkiye için önemli dijital gündem maddeleri var. Mikro girişimcileri ve yaratıcıları keza servis keza de fiziksel olanaklarla beslemek, Komünite'nin fonlarının başlıca fonksiyonu olmaya devam edecek. Bunun yanında, Türkiye şartlarına lokalize edilmiş bambaşka bir “venture building” modeli ile ortaya koyduğumuz Omnicourse başarı hikayesini, diğer girişimlerle devam ettirmek için çalışmalar da yapıyoruz.”

Fatih Güner sözlerini “Türkiye'nin hizmet ekonomisinden çabuk imal ekonomisine geçiş sürecinde, ürettiği ürünleri katma kıymetli olmasına karşın maaşını Türk Lirası ile şampiyon ve Türk Lirası yaşayan yaratıcı profesyoneller ve mikro girişimciler, zaten sıkışmakta olan yaratıcı sektörlerden kaçmanın yollarını arıyor. Dünyada da koşul ayrı yok, ama Türkiye'nin, yaşıyor olduğu döviz krizi dolayısıyla özel bir durumu var. Dijital ürünler, kendinden katma değerli olduğu için, Komünite yaratıcılara bir çıkış yolu sunuyor. Önümüzdeki yılların Türkiye için en sıcak girişimini ortaya koyduğuma inanıyorum.” diyerek tamamladı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/30/yaraticilari-ve-mikro-girisimcileri-fonlayan-komunite-140-bin-dolar-yatirim-aldi