Yarı iletken çip teknolojileri geliştiren Mythic, 13 milyon dolar yatırım aldı. 13 milyon dolarlık yatırıma Catapult Ventures ve Hermann Hauser Investment liderlik etti. ABD merkezli şirketin yatırım turuna şirketin mevcut yatırımcıları Atreides Management, DCVC ve Lux Capital da katıldı.

Şirketin CEO'su Dave Fick, yeni yatırımı enerji tasarrufu karşılayan suni zeka işlemcisi üretmek için kullanacağını açıkladı. Ayrıca yeni pazarlara başlatmak için çalıştıklarını söyledi. Gerçekten Mythic'in bu yatırımı alması epeyce kayda değer, zira paylaşılan bilgilere göre şirketin geçtiğimiz kasım ayında bütün sermayesi tükenmişti. 

Şirket, 2012 yılında Dave Fick ve Mike Henry kadar göre kuruldu. Mythic'in ilk ürünü M1076 adlı bir çip idi. Bu mahsul, bilgisayar görüsünü ikiye katlayarak uzakta mesafelerden minik nesneleri 33 milisaniyeden daha kısa sürede algılamaya yardımcı olmak için geliştirildi. Small Business Innovation Research (SBIR) programıyla ABD Hava Kuvvetleri ile çalışmaya başladı. Şirket, Hewlett Packard Enterprise, BlackRock gibi isimlerden 170 milyon doların üzerinde yatırım aldı.  

Çin'de yaşanan kuraklık, teknoloji ile ilgili çoğu sektörde çip krizini gündeme getirdi. Covid-19 pandemisinin başlamasıyla etkisiyle küresel bağlamda çip ihtiyacı karşılamak büyük bir sorun haline geldi. Yani dünya çapındaki mikroişlemci sıkıntısı, ekmek kızartma makinelerinden oyun konsollarına ve arabalara değin her şeyin tedarikini etkiledi. Teknolojinin anında her alanında büyük tartma içeren çiplerin küresel tedariki meselesi sebebiyle çip üreticileri parasal açıdan zarar gördü. 

İngiltere merkezli bir yonga ve işlemci üreticisi Graphcore, Microsoft'la yaptığı anlaşmadan umduğunu bulamayınca şirket değerlemesi 1 milyar dolar düştü. 2016 yılında Nigel Toon kadar kurulan Graphcore, bir takım çalışanlarını işten çıkaracağını açıkladı. Arkasından Intel'in sahibi olduğu çip şirketi Habana Labs, çalışanlarının yüzde 10'unu işten çıkardı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/10/yari-iletken-cip-teknolojileri-gelistiren-mythic-13-milyon-dolar-yatirim-aldi/